2010-2019

Fine Gråbøl

Med en prisvindende debut, der er solgt til udgivelse i USA og England, har Fine Gråbøl i den grad markeret sig på det litterære landkort. Debuten ”Ungeenheden” er en både personlig, poetisk og kritisk skildring af unge mennesker, der lever på et bosted i psykiatrisk behandling.

Rasmus Theisen

Slædehunde og kærlighed og kolonisering er centrale elementer i Rasmus Theisens nærværende og kloge debutroman ”Andre hunde” fra 2021, hvori en ung dansk mand rejser til Nordvestgrønland.

Vilma Sandnes Johansson

Med sin autofiktive debutroman ”Tænk ikke på mig” (2022) tager Vilma Sandnes Johansson livtag med sejlivede tabuer som sygdom, død og sorg. Romanens fortæller er Vilma, hvis mor bliver diagnosticeret med uhelbredelig kræft, da Vilma er 13 år.

Johanne Mygind

Journalist Johanne Mygind romandebuterede i 2021 med en kærlighedsfuld fortælling om tre generationer af livsduelige kvinder, der har alverden til fælles, men meget forskellige tider at virke og være i.

Matias Faldbakken

I 2001 debuterede Matias Faldbakken som forfatter under pseudonymet Abo Rasul.

Puk Damsgård

Med livet som indsats har DR's mellemøstkorrespondent Puk Damsgård opsøgt verdens brændpunkter, hvor hverken hendes ophold i journalistisk ærinde eller hendes blonde kvindeskikkelse har lettet opgaven.

Olga Grjasnowa

Indledning

Den unge aserbajdsjaner Olga Grjasnowa har samlet noget spændende op fra bunden af et flosset Europa – et potentiale som hun ser i det multikulturelle og det personlige.

Peder Frederik Jensen

Med en særegen sans for poetisk prosa gennemlyser Peder Frederik Jensen det moderne samfund, amputerede mellemmenneskelige relationer og det frisatte individs eksistentielle søgen efter ståsted og sammenhæng i verden.