København

Duncan Wiese

Duncan Wiese skriver lette, slanke og stilsikre digte, der trækker på en klassisk tradition, som går tilbage til det gamle Grækenland og Rom, men også rammer meget direkte ind i en tidsånd.

Vilma Sandnes Johansson

Med sin autofiktive debutroman ”Tænk ikke på mig” (2022) tager Vilma Sandnes Johansson livtag med sejlivede tabuer som sygdom, død og sorg. Romanens fortæller er Vilma, hvis mor bliver diagnosticeret med uhelbredelig kræft, da Vilma er 13 år.

Camilla Hjørnholm Olsen

Indledning

Med glimt i øjet får patriarkatet en på hattepulden i Camilla Hjørnholm Olsens forfatterskab. Fortællerstemmen bæres af unge usikre kvinder, der forsøger at finde fodfæste i en verden domineret af mænd.

Morten Pape

Morten Pape rammer med sine romaner der, hvor det gør mest ondt. Med sit intense og ærlige indblik i opvæksten i Urbanplanen på Amager stiller han i alle tre romaner, “Planen”, “Guds bedste børn” og “I ruiner”, skarpt på stærkt frustrerede og understimulerede samfundsgrupper.

Caspar Eric

Gennem et årti har Caspar Eric forenet det ærlige med det distanceret ironiske i sin ”pop-poesi”. Hans nøgterne referering af usminkede indskydelser, med alt hvad de indebærer af politisk ukorrekthed, blandes med den overfladementalitet, som livet gennem sociale medier ofte fremprovokerer.

Michael Katz Krefeld

Michael Katz Krefeld debuterede som krimiforfatter i 2007 med krimithrilleren ”Før stormen” og har på kort tid etableret sig som succesfuld forfatter, der er oversat til mange sprog.

Amalie Laulund Trudsø

Indledning

I sin anmelderroste debut ”Koordinater” fremskriver Amalie Laulund Trudsø gennem tres små prosatekster København og storbyerfaringen fra et reflekteret ungdommeligt perspektiv.

Peer Louis Aarestrup

Indledning

Krigen udenom og indeni mennesker er omdrejningspunktet i Peer Louis Aarestrups historiske romaner om Danmark før, under og efter 2. verdenskrig. Romanerne behandler eksistentielle og dilemmafyldte temaer som had og kærlighed, ondskab og godhed, skyld og uskyld.

Dorph Christian og Simon Pasternak

Indledning

Når makkerparret Dorph & Simon sætter sig for at skildre Danmarkshistoriens seneste tiår i kriminalromaner, ligger vægten på grænseoverskridelse, sindssyge og menneskelig eksperimenteren.

Kaspar Colling Nielsen

Et bjerg i Avedøre bugt, fuglemennesker, dansk borgerkrig i 2018, dansk flygtningekoloni i Mozambique, 450 år gamle mennesker i sexorgier og en frelser i en kælderlejlighed i Hvidovre.