mobning

Louise O'Neill

Den irske YA-forfatter Louise O'Neill slog igennem i den engelsktalende verden med debuten ”Only ever yours” i 2014 ("Skabt for dig", 2018) og cementerede sin succes med romanen ”Asking for it” i 2015 ("Hun bad selv om det").

Mette Vedsø

Mette Vedsø skriver om hverdag og følelser, og begge dele skildrer hun skarpt og indsigtsfuldt i sit forfatterskab. Hun skriver socialrealistisk børne- og ungdomslitteratur, hvor hun tager alvorlige emner op og viser barndommens skyggeside.

Morten Dürr

Livet kan være grusomt og barskt, men det er ikke altid, at børn opfatter tingene på samme måde, som de voksne gør. Med deres uvidenhed og umiddelbarhed stiller børnene i Morten Dürrs romaner hverdagens socialrealistiske problemer i et anderledes lys.

Tina Sakura

Tina Sakura beskæftiger sig med svage, sårede og sørgelige eksistenser, der af den ene eller anden grund pludselig får anledning til at ændre deres livsvilkår radikalt. Dette sker gerne i et fantastisk univers, hvor naturlovene er ophævet, og hvor tingene ikke er, som de plejer at være.

Christian Jungersen

Et labyrintisk psykodrama, en neurofilosofisk kærlighedshistorie og en samtidsroman om at genopfinde sig selv midt i livet. Det er nogle af de betegnelser, der er blevet hæftet på Christian Jungersens romaner.

Renée Toft Simonsen

Børnebogsforfatteren Renée Toft Simonsen skriver bøger, der tager udgangspunkt i den virkelighed nutidens børn vokser op i.

Anders Johansen

Anoreksi, selvskade, ensomhed og altopslugende kærlighed. At træde ind i de voksnes rækker er ingen let sag og slet ikke for børn. Anders Johansen skriver ofte om børn og unge, der står med det ene ben i barndommen og det andet i voksenlivet.