Genrer og tematikker

En gennemgående tematik i Sabine Lemires historier er glæden ved at skabe noget kunstnerisk eller kreativt med sine hænder i fællesskab med andre: I ”Lola og bandet” er det musikken, som klassekammeraterne samles om, i ”Noa og Nora laver mad” er det maden, som de laver sammen og deler med familien. Mira- tegneserien indeholder et hav af kreative aktiviteter, man kan lade sig inspirere af, som i scenen i ”MIRA 3 - #KREAKLUBBEN #FAMILIE #KYS”, hvor Mira og vennerne skaber skulpturer ud af skrald. På sidste side i hver bog finder man bageopskrifter og inspiration til selv at gå i gang med de aktiviteter, som karaktererne i bøgerne laver.

Kreativiteten er til stede i alt, hvad Sabine Lemire arbejder med, og det var også i arbejdet med den kreative bog ”Den store pigebog”, at idéen til tegneserien om Mira opstod: ”Da jeg lavede en kreativ bog, der hedder Den store pigebog, arbejdede Rasmus og jeg sammen om en lille stribe, der startede hvert kapitel. Den lille pige blev starten til Mira. Rasmus og jeg har talt og talt igennem lang tid om, hvordan hun skulle være og hvad tegneserien skulle kunne. Da vi gik i gang, havde vi en ide om at tekst og tegning skulle udvikles sammen. Det viste sig at være alt for besværligt, da tegningerne skulle ændres alt for mange gange, når teksten blev redigeret. I stedet arbejder vi nu tæt sammen om hele processen.” (Monica Finderup: Miras verden i hashtags og snapshots. www.nummer9.dk, 2018-09-04).

I Mira-tegneserien skildres alt det, som optager unge både online og offline; når de er kreative med hænderne, og når de chatter med vennerne, om de skrøbelige venindeforhold og den spirende forelskelse. Et tema er også at vokse op som delebarn, og hvordan det er at skulle navigere i de forskelligartede relationer til både papforældre og halvsøskende.

Det vigtigste for Sabine Lemire har været at dykke ned i små og store problemer som børn kan forholde sig til, fortæller hun: ”Ikke nødvendigvis fordi de selv har prøvet at være i Miras situation, men fordi de kender til den verden Mira er i. Jeg prøver at skrive tæt på, hvordan jeg oplever børns hverdag i dag. Deres kommunikation, relationer, venskaber osv.” (Monica Finderup: Miras verden i hashtags og snapshots. www.nummer9.dk, 2018-09-04).

Lemire forsøger at holde det svære i baggrunden, så det ikke bliver for uoverskueligt. ”Hvis ens forældre lige er blevet skilt, kan det være rart at læse om skilsmissebørn, uden at det egentlig handler om det, som andet end et vilkår.” (Monica Finderup: Miras verden i hashtags og snapshots. www.nummer9.dk, 2018-09-04).