walter clark

LiteratureXchange 2019 - International litteraturfestival i Aarhus

Redaktionen
Top image group
walter clark

I juni afholdes den internationale litteraturfestival LiteratureXchange i Aarhus.

Aarhus Litteraturcenter, Aarhus Kommunes Biblioteker og Folkeuniversitetet har arrangeret festivalen, der mellem den 13. og 23. juni 2019 løber af stablen for anden gang.

Vi har sammensat et tema med portrætter af nogle af de danske og internationale forfattere, der gæster festivalen.

Læs mere om festivalen og se programmet her

Danske forfattere

Jonas Eika Rasmussen

Novellesamlingen “Efter solen” kredser om ensomhed og håbløshed og fortæller om beach boys i solen i et litterært grænseland mellem realisme og dyster fremtidsutopi.https://forfatterweb.dk/oversigt/eika-rasmussen-jonas

Lotte Kirkeby

“De nærmeste” er et begreb, Kirkeby undersøger i sin roman af samme navn. Hvem er de nærmeste, når nogen dør? Tre søskende skal rydde op efter deres forældres død, og det fører blandt andet til en inspektion af søskendeforholdet.

Dorthe Nors

“Kort over Canada” fra 2018 rummer 14 noveller, der strækker sig fra Los Angeles til London. I et kort format udfolder Nors store menneskelige dramaer og eksistentielle kvababbelser.

Helle Helle

I sin seneste roman ”de” fortæller Helle om en gymnasiepige, der bor alene med sin mor. Moderen har en dødelig sygdom, som de ikke taler om.

Mathilde Walter Clark

Walter Clarks “Lone Star” er en todelt roman. I den ene halvdel hører vi om barnet Mathilde, der om sommeren besøger sin biologiske far i USA. I anden halvdel møder den voksne Mathilde faren på egen hånd og forsøger at få sit eget liv og sin historie til at passe sammen.

Sofie Jama

Med en opvækst i Somalia og et ungdoms- og voksenliv i Danmark bruger Jama af sine egne erfaringer i debutromanen ”Et andet menneske, et andet liv”. Seksualitet, religion og identitet er centrale temaer i bogen.

Leif Davidsen

Ti fortællinger fra hele verden udgør Davidsens seneste bog ”Tag ikke imod en pølse i Moskva – og andre historier”, hvor forfatteren har gjort brug af sine egne rejser til at skrive fiktion. Hawaii, Vietnam og Tokyo er blandt lokaliteterne.

Birgithe Kosovic

I sit to-bindsværk om Erik Scavenius, ”Den inderste fare I + II”, går Kosovic tæt på manden, der samarbejdede med tyskerne under Anden Verdenskrig, og som livet igennem var voldsomt draget af smukke kvinder.

Udenlandske forfattere

Sjón

Natur, mytologi og tusmørke er centrale komponenter i islandske Sjóns egenartede forfatterskab. På dansk er senest romantrilogien ”Codex 1962” udkommet.

Jennifer Egan

Den amerikanske forfatter Egan slog igennem med ”Tæskeholdet banker på” fra 2010. Hendes seneste bog “Manhattan Beach” foregår i New York i tiden før og under Anden Verdenskrig og er hendes første historiske roman.

Per Petterson

Med sin faste karakter Arvid Jansen som hovedperson skildrer Petterson i sin seneste roman ”Mænd i min situation” både blidt og brutalt, hvor voldsomt en skilsmisse kan påvirke en voksen mand.

Auður Ava Ólafsdóttir

Den islandske historiefortæller har netop genudgivet romanen ”Stiklingen” på dansk. I 2018 vandt hun Nordisk Råds Litteraturpris for ”Ar”, der handler om den selvmordstruede Jonas Ebeneser, der ikke kan få ro til at tage sit liv, fordi der er bud efter ham og hans værktøjskasse.

Linn Ullmann

Ullmann er datter af Ingmar Bergman og Liv Ullmann, og hun har beskrevet den splittede opvækst mellem de to kunstnere i romanen ”De urolige”, der kom på dansk i 2016.

Der er portrætter på vej af følgende festivalaktuelle forfattere:

Mario Vargas Llosa

Samanta Schweblin

Klas Östergren

Sergej Lebedev

Alice Zeniter

Johan Harstad

Artikel type
News Item