Portræt af Edouard Louis
Édouard Louis åbner Louisiana Literature 2022
Foto: Christopher Anderson / Magnum Photos / Ritzau Scanpix

Louisiana Literature 2022

redaktionen 2022
Top image group
Portræt af Edouard Louis
Édouard Louis åbner Louisiana Literature 2022
Foto: Christopher Anderson / Magnum Photos / Ritzau Scanpix
Main image
louisiana lit

Årets internationale litteraturfestival på Louisiana Museum of Modern Art finder sted
torsdag 18. august - søndag 21. august 2022.

Festivalen præsenterer en lang række udenlandske og danske forfattere igennem interview, oplæsning, performance og musikalsk fortolkning. Forfattere fra Frankrig, Sydafrika, Chile, USA, Holland, Norge, England, Sverige, Tyskland, Argentina, Rusland, Island og Danmark vil i løbet af festivalens fire dage optræde på scener rundt omkring på museet, både ude og inde, mellem natur, arkitektur og kunst.

Forfatterweb har portrætter af en stor del af de medvirkende. Læs bl.a. mere om: 

Solvej Balle

Siden Balle debuterede i 1986 med romanen ”Lyrefugl”, har hun udgivet ganske få værker, indtil hun i 2020 annoncerede syvbindsværket ”Om udregning af rumfang”. I de første tre bind af værket, der har fået genrebetegnelsen 'spekulativ fiktion, vågner Tara Setter hver eneste dag op til den 18. november.

Emeli Bergman

Svenskfødte Emeli Bergman skriver lavmælt og indsigtsfuldt om ubalancerede magtforhold hos familier med au pair i romanen ”På undersiden af dagen”, der på den måde bliver et sanseligt stykke arbejderlitteratur. 

Édouard Louis

Som en både intellektuel, politisk og seksuel forræder brød Louis ud af tilværelsen i en fransk arbejderby. I sine bøger trækker han med politisk indignation det tæppe væk, der skjuler Frankrigs underklasse. Han er nu aktuel med en kærlig morfortælling, "En kvindes forvandling", om moderens 20 ufri år med voldelige ægtemænd.

Alex Schulman

Med sin egen families historie som brønd har Alex Schulman skrevet tre bøger med en dirrende barndom i en dysfunktionel svensk adelsfamilie i centrum. Schulmans rørende og rammende romaner er ladede med vagtsomme øjne og sitrende somre ved søen.

Jón Kalman Stefánsson

Den islandske forfatter blander i sine romaner højstemt patos med hverdagens praktiske gøremål. Poesi, skindanorakker og stormvejr hænger uløseligt sammen og gør tilsammen forskellen på liv og død. 

Pia Tafdrup

Pia Tafdrup har brugt ti år på at skrive de fem digtsamlinger om de fem sanser, som hun selv kalder en sansekvintet. Den blev indledt med ”Smagen af stål” i 2014 og afsluttet i 2022 med ”Berøringen af hud”. Hver bog tager afsæt i hhv. smags-, lugte-, syns-, høre- og følesansen og består af 55 digte fordelt i ni afsnit.

Linn Ullmannn

De gennemgående træk i Linn Ullmanns forfatterskab er den skæve familie, kærligheden, seksualiteten og personer, der alle er et resultat af deres fortid. Det gælder også i hendes aktuelle roman "Pige, 1983", hvor hun fortsætter udforskningen af hukommelsens digteriske kraft.

Liv Nimand Duvå

Niels Frank

Merete Pryds Helle

Judith Hermann

Tine Høeg

Josefine Klougart

Marianne Larsen

Kristian Leth

Cecilie Lind

Iben Mondrup

Rasmus Nikolajsen

Morten Pape

Nanna Storr-Hansen

Harald Voetmann

Dorrit Willumsen

 


 

 

Artikel type
News Item