Overblik over forfatterskabet

Sally Altschulers startede med at skrive kronikker og noveller og debuterede med en historie - Ræven, Fuldmånen og Babelstårnet - i Politiken i 1988. - i Politiken i 1988.

Hans egentlige romandebut fik han, efter flere tilløb, med Jordens salt. En børnebogskonkurrence, udskrevet af Høst & Søn, var den direkte anledning til, at den roman han havde arbejdet med i nogle år blev færdig. Men han vandt ikke konkurrencen.

20750634

Til gengæld ville Gyldendal gerne udgive bogen og den blev hædret med både børnebibliotekarenes og skolebibliotekarenes børnebogspriser i 1993.

Allerede her introduceres Sally Altschulers farverige og fantasifulde univers og bogen danner baggrund for en jævn række af udgivelser, der alle viser ham som en velskrivende og handlingsorienteret forfatter.

Han har siden både skrevet billedbøger og flere børne- og ungdomsromaner.

Forfatterskabets centrale udgivelser er ungdomsromanerne Psykocyber, Manilagaleonen og og Den anden kind.

I disse bøger folder han de centrale temaer helt ud og beskriver flugten ind i en fantasiverden og den meget flydende overgang mellem den normale dagligdag og hovedpersonernes drømmeverden.

I de to sidste romaner danner historiske begivenheder baggrunden for handlingen og man kan mærke den grundige research, der gør bøgerne troværdige og læsevenlige.