Livets eventyr

© Illustration: Flemming Quist Møller
Copyright:
Illustration: Flemming Quist Møller

Cykelmyggen, Benny, Olga, Snuden og Hugo - de ligner allesammen FQM i deres lyst til at opleve noget nyt og spændende. Det er jo heller ikke for ingenting, at historierne er begyndt som godnathistorier for FQMs egne børn. De handler allesammen om at se sig om i verden. For det er i selve bevægelsen og forandringen, at udfordringen, oplevelsen, eventyret ligger.

Eventyret kan udspille sig hvor som helst: I den mystiske minijungle mellem skovbundens planter i Cykelmyggen Egon, i de blå landskaber under havets overflade som i Bennys badekar, i de vrimlende byer med travle mennesker som i bøgerne om Snuden og Jungledyret Hugo.

FQM siger selv, at han så godt kan lide at arbejde for børn, fordi de er mere umiddelbart interesserede, åbne og uden samme forbehold som voksne. Men samtidig er han meget imod, at man sætter grænser for, hvornår børn kan ´forstå´ en historie eller film.

"Man kan opleve på så mange måder, og det man ikke kan forstå, er tit det, man oplever ´stærkest´. En indisk musiker og filosof, hvis navn jeg ikke kan huske, har engang sagt, at historier for børn skal være en blanding af ting, de kan forstå og ting, de ´ikke´ kan forstå. Det som de kan forstå, er naturligvis det vigtigste. Men det, som de ikke kan tolke helt, driver dem fremad mod ny viden og nye oplevelser. Og det er jo det, livets eventyr handler om."