Mennesker, musik & dyr

I Troldmanden i Træet befrier den forældreløse køkkenpige Mallory troldmanden Arbican fra et træ. Sammen afslører de en infam godsejers svindel og forræderi og begynder at forbedre forholdene for beboerne i den lille landsby, der udgør rammen om historien.
Mallorys snusfornuft og Arbicans vrantne livsklogskab skaber spænding og dynamik i denne meget veldrejede og humørfyldte historie.

Lukas-Kashas to første liv fortæller om Lukas, der i sit første liv er doven og sorgløs. I et drømmesyn, han får, mens hans hoved er dukket under vand, er han konge i landet Abadan. Det er meget ubelejligt for den magtsyge storvezir, der forsøger at rydde Lukas af vejen og starte en krig med nabolandet. Efter mange strabadser og godt hjulpet af en smuk slavinde og en fræk versemager får Lukas afværget denne krig. Netop som han er ved at vænne sig til sin kongeværdighed vender han tilbage til sit første liv, men med ny forståelse for livets alvor. Historien er som et eventyr fra 1001 nat, fuld af østerlandsk stemning, spænding og dramatik.

Lloyd Alexanders store kærlighed til dyr kommer til udfoldelse i Katten der sagde nej og andre historier. Her sættes menneskets svagheder om f.eks. magtsyge, pengebegær, forfængelighed og dumhed over for kattens flegmatiske fornuft og klogskab. De enkelte historier er meget forskellige i handling og miljø, men fælles for dem alle er humoren og den milde ironi, der får læseren til at tænke på folkeeventyrene.

Sebastians sælsomme eventyr er Alexanders hyldest til musikken. Sebastian fyres af en fuldstændig latterlig grund fra sit arbejde som hofviolinist og må drage ud i verden. Her møde han prinsesse Isabella, der er på flugt fra den onde grev Grimsorg, som hun skal giftes med. De følges ad og slutter sig en tid til en omrejsende gøglertrup af temmelig tvivlsom karakter. Gøglerne bringer Sebastian i besiddelse af en vidunderlig violin, der får afgørende betydning for, at eventyret kan få en lykkelig udgang.