Erindringer

Tove Ditlevsen brugte sit eget liv som stof til sine fiktive værker, men hun skrev som nævnt også egentlige erindringer. Allerede i ”Flugten fra opvasken” (1959) findes flere erindringsessays, og i 1967 udkom ”Barndom og Ungdom - et erindringsværk”, der kommer på højde med Martin Andersen Nexøs og Carl Nielsens. De to bind vakte opmærksomhed, men denne kunne dog ikke måle sig med den opsigt ”Gift” vakte. Tove Ditlevsen skrev her åbent om venner og fjender, elskere og ægtemænd, og det faldt nogle for brystet. Tove Ditlevsen blev selv forbavset over den voldsomme reaktion.

Breve fra Tove Ditlevsen til hendes eksmand Victor Andreasen udkom i 1993 und er titlen ”Kære Victor”. Brevene stammer fra perioden 1972 til hendes død i 1976.

Tove Ditlevsen udgav flere bind med prøver på sin journalistik bl.a. ”Min nekrolog og andre skumle tanker” (1973), ”Parenteser” (1973) og ”En sibylles bekendelser” (1976). Hun redigerede gennem mange år Familie Journalens brevkasse, og et udvalg med spørgsmål og svar herfra udkom i 1969 med titlen ”Med venlig hilsen”. Langt de fleste af Tove Ditlevsens bøger er blevet genoptrykt flere gange, og kan derfor som oftest både købes og lånes.