Zombier kysser klamt

Citat
”Emma var død. Emma ville kysse. Mikkel forsøgte at skubbe hende væk. Det var umuligt. Hendes stærke hænder holdt ham i et jerngreb. Emma lavede trutmund og nærmede sig hans ansigt. Hendes hud var blålig. Hendes øjne grå og livløse. (…) Om et splitsekund ville han få sit livs første kys. Og der var intet han kunne gøre for at stoppe det.”
”Zombier kysser klamt”, s. 9.

I 2012 udkom Morten Dürrs ”Zombier kysser klamt”, der er en historie om kærlighed, en underlig lille alf og seks klamme zombier. Mikkel går i 6. klasse og er hemmeligt forelsket i klassekammeraten Freja. Freja er både smuk og klog, men er vist nok også kærester med den solbrune blærerøv Simon, der bor i byens største villa med tre biler i garagen, og som alle pigerne på skolen synes er lækker.   

Mikkel sidder en eftermiddag og skriver på et kærestebrev til Freja, som ingen skal se, men uheldigvis kommer hans mor ind på værelset, og Mikkel er derfor nødt til at gemme brevet i sin matematikbog. Han glemmer alt om brevet indtil næste dag i skolen, hvor han har matematik og bliver sat i gruppe med både Freja og Simon. Simon finder kærestebrevet og gør nar af Mikkel foran hele klassen.

29570086

Men heldet ser ud til at vende for Mikkel, da han kommer hjem fra skole. For pludselig banker en underlig lille skikkelse på størrelse med en mælkekarton på hans rude. Det viser sig at være en alf ved navn Herbert Herman. 

Herbert er en alf af den slags, der kaster håndtegn, som de gør i hiphop-videoerne, elsker boller med tandsmør og går med sort neglelak. Han har kontaktet Mikkel, fordi Mikkel har arvet et valgfrit ønske, som hans bedstefar i sin tid har vundet i kortspil over den sære lille alf.

Mikkel ønsker, at Freja skal blive forelsket i ham, men ønsket går ikke efter planen. For da Herman ikke lige kan finde Freja, kaster han i stedet fortryllelsen over seks andre piger fra Mikkels årgang på skolen. Efter at have udført sin opgave er Herman tilmed skyld i en ulykke, der betyder at skolens gymnastiksal, hvor de seks piger befinder sig, bliver sprængt i luften. Pigerne dør alle sammen, men da magi er stærkere end døden, genopstår de alle som zombier, og før Mikkel får set sig om, er han jaget vildt af seks forelskede og kysselystne zombier.

”Zombier kysser klamt” er en del af JOKER serien, der omhandler venskaber, forelskelser og konflikter. Det er alle humoristiske bøger med et overraskende plot. I samme serie som findes også ”En lort med tusinde ben” (2010) og ”De forbyttede tissemænd” (2013).