Svend Svovl

Citat
”Du er jo helt lodden?” sagde han og kneb øjnene sammen. ”Jeg har taget min pels på. Du aner ikke, hvor koldt der kan være her i skoven.” ”Men du har også hår i hele ansigtet?” sagde Svend. ”Og hvad så? Du får også skæg, når du bliver stor, og hold så op med alle de spørgsmål.”
”Svend Svovl - Svend og varulven”, s. 74.

Henrik Einspor skrev oprindeligt historierne om Svend Svovl mellem 2002-2007, hvor de udkom i en serie på 10 bind. I 2013 udkom så en samlet og bearbejdet version af de fire første bøger, ”Svend Svovl – de samlede historier 1”, og i 2014 en ditto af de fire næste, ”Svend Svovl – de samlede historier 2”, med hvilke man har mulighed for at læse bøgerne i rap.

Svend Svovl er en lille, skaldet dreng, der bor hos sin plejemor Oda på landet. Han blev som baby fundet i en papkasse efterladt på den tilstødende landsbys kirkegård. Ingen ville kendes ved den lille dreng, men Oda ville gladelig tage imod ham, så han kunne hjælpe til på hendes gård. Hun lærte imidlertid hurtigt at holde af ikke bare Svends arbejdskraft men også hans livlige person og humør. Og Svend Svovl er da også på alle måder en glad dreng, der ivrigt og modigt kaster sig ud i alle de eventyr, som livet byder ham. Og det er ikke så få. Og måske man ikke skulle sige eventyr – det er nemlig nærmere gyserhistorier, Svend Svovl løber ind i.

51407164

Først finder han ud af, at hans nye skolelærerinde er en vampyr, der hellere vil drikke blod end undervise i matematik. Så forvandler hans normalt søde tante sig til en varulv, der – når Svend som en anden rødhætte dukker op med søde sager til den gamle dame – hellere vil spise ham end de medbragte kiks. Og det var bare to historier. Vi præsenteres også for udyr, søslanger, hovedløse spøgelser og på et tidspunkt selveste døden.

For det meste viser det sig, at de uhyggelige væsener i virkeligheden ikke er så farlige, som de ser ud, og Svends største problem er ofte hans to luskede (men også temmelig uintelligente) klassekammerater Frank K og Palle, der konstant plager Svend med hån og drillerier. Heldigvis har han sin buttede kæreste Bibi med den uudtømmelige pose med slik, der fungerer som hans tro følgesvend ud i alle tænkelige missioner.

Svend Svovl bøgerne er både uhyggelige og finurlige og Lars Petersons ledsagende tegninger ligeså.