Hjertestorm/Stormhjerte

Citat
”Hjælp! Jeg tror jeg er blevet forelsket! Eller hvorfor kan jeg ikke længere tænke normalt? Jeg har altid syntes, Viola var sød, men på idrætsdagen i går skete der noget helt nyt.”

”Hjertestorm/Stormhjerte”, s. 8.

I 2016 udkom ”Hjertestorm/Stormhjerte”, der er en selvstændig fortsættelse af ”Pssst!” fra 2013. Bogen er ligesom sin forgænger en graphic novel, der er blevet til i tæt samarbejde mellem forfatter Annette Herzog og de to illustratorer Katrine Clante og Rasmus Bregnhøi.

Viola er blevet 14 år og teenager. Hun er forelsket i drengen Storm fra klassen, men ved ikke hvad hun skal stille op med alle de nye følelser, tanker og fysiske forandringer, der vælter ind over hende. Afstanden mellem jublende lykkelig og sønderknust er forsvindende lille, og Viola bevæger sig gennem fortællingen ind og ud af de to tilstande.

For hvad skal man stille op, når Storm virker sød og interesseret, men bagefter opfører sig afvisende og kysser med en anden pige til klassefesten? Viola ved det ikke, og de råd hun får af sin veninde Flora og af sin livskloge mormor lader heller ikke til at give hende noget svar.

52503213

Storm har det også svært. Han er forelsket i Viola, men kommer hele tiden til at gøre noget forkert. Som for eksempel at kysse en anden pige til klassefesten. Over for sine venner spiller Storm den seje, der har styr på alt det med piger og sex, men i virkeligheden er han ligeså usikker som alle andre. Han ved slet ikke, hvordan han skal få fortalt Viola, hvad han føler.

Storm og Violas forelskelse er som en indviklet knude, men efter en strandtur med klassen følges de hjem og pludselig er det, som om knuden løsnes. De aftaler at mødes, samme sted, næste dag, med et brev til den anden.

”Hjertestorm/Stormhjerte” har to fortællespor. Hvis man læser bogen fra den ene side, får man fortællingen set gennem Violas øjne, og læser man bogen fra den anden side, følger man fortællingen set fra Storms perspektiv. De forskellige synsvinkler understøttes af illustrationerne, der er lavet af hver deres illustrator. Rasmus Bregnhøi har givet Storms fortælling et visuelt udtryk, mens Katrine Clante har gjort det samme for Violas fortælling. Således markeres fortællestemmens skifte for læseren, ikke kun i ord, men også i billeder.