Beundringsværdige hovedpersoner

Sherryl Jordans bøger kombinerer handlingstunge og realistiske scenarier med rig fantasi og flyvende drager. Hun skriver fantasy-litteratur med historiske miljøbeskrivelser og mytisk symbolik, samtidig med, at hun behandler hverdagsemner som ensomhed, forelskelse og forældreløshed. I et interview fortæller hun: “Alle mine bøger forsøger at formidle den viden, som livet har givet mig. Jeg håber at inspirere læsere og både få dem til at gå ind i sig selv og indse, at der er mere mellem himmel og jord. At der ikke er grænser mellem det håndgribelige og det mystiske, det virkelige og den sandhed, vi forestiller os.” (Gale Literary Databases).

Overordnet er hendes bøger fortalt gennem unge mennesker, der på en eller anden måde er anderledes. De har en særlig evne og bliver ofte mødt af misbilligelse, men i løbet af fortællingen får de oprejsning. Ved at vise særligt mod og stole på egne instinkter, træder de i karakter. For det meste bliver de til sidst accepteret af det omgivne samfund uden at gå på kompromis med egne værdier. Sherryl har udtalt: “Jeg har gjort mine personer beundringsværdige, fordi jeg mener, at unge har brug for helte. Jeg håber, mine historier åbner døre. Jeg håber, at de ikke er svar men spørgsmål.” (Biography Ressource Center).

Sherryl Jordan beskriver ofte unge, der er uforstående overfor snæversynethed og ondskab. De accepterer ikke, at fordomme og løgne får lov til at dominere, og kæmper for at ændre samfundsstrukturen og menneskets sind.