Baggrund

Citat
”Han forventede hvert eneste sekund at blive grebet bagfra af det væsen, der jagede ham, forventede, at det langede en klo ud af mørket og slog ham til jorden, og så ville det være hans skrig af smerte og rædsel, der fyldte natten og gjorde skoven helt, helt stille bagefter.”
”Plantagen 1”, s. 265.

Steen Langstrup blev født i 1968 og voksede op i Annisse Nord uden for Helsinge på Nordsjælland. Hans far var smed og hans mor syerske. Skolen var ingen succes, og da Steen Langstrup forlod skolen efter 10. klasse, havde han ”lært mere om, hvad han ikke duede til, end hvad han duede til.” (Steen Langstrup. litteratursiden.dk, 2012-10-03). Allerede i en ung alder vidste Steen Langstrup, at han ville fortælle historier. Den manglende opbakning fra sin dansklærer slog ham ikke ud, for han var god til at tegne og kunne i stedet fortælle sine historier gennem tegneserier.

Efter skolen forsøgte han forgæves at finde en læreplads som reklametegner. Han søgte herefter ind på Skolen For Brugskunst to gange, men fik afslag. Herefter besluttede Langstrup sig for at blive tegneserietegner. Han arbejdede som bud for et supermarked to dage om ugen og tegnede resten af tiden. Da det gik bedst, tegnede han for 7-8 ungdoms- og musikblade på en gang. I længden var det dog ikke nok, til at han kunne leve af det, og Langstrup kastede sig i stedet ud i at skrive sin første roman. Allerede inden romanen var færdig, vidste han, at det var det, han ville og beskriver det sådan: ”Jeg havde aldrig brændt så kraftigt for noget. Ikke engang sex.” (Steen Langstrup. litteratursiden.dk, 2012-10-03).

Bogen ”Kat” blev færdig og sendt til Høst & Søns Forlag, der udgav debutromanen i 1995. Herefter gik det stærkt. I 2001 blev ”Kat” filmatiseret og samme år skiftede Langstrup forlag til Gyldendal efter at have udgivet seks romaner på Høst & Søns Forlag. Samarbejdet med forlaget var dog ikke tilfredsstillende, så i 2002 startede Langstrup sit eget forlag 2 Feet Entertainment med det formål ”at skabe en friere kunstnerisk platform” (Steen Langstrup på mxrket.dk).

Her har han siden udgivet en række bøger bl.a. besættelsesthrilleren ”Stikker”, der blev nomineret til Glasnøglen (skandinavisk krimipris) i 2004. 2 Feet Entertainment står også bag hjemmesiden Mxrket.dk, der er et community-site for gyser- og horrorfans. Langstrup var desuden idémand og medstifter af Dansk Horror Selskab i 2011. Han bor i dag på Frederiksberg med sin kone og to børn.