Genrer og tematikker

Gitte Løkkegaards bøger for børn og unge foregår i et realistisk og genkendeligt hverdagsmiljø. Flere af bøgerne handler om større forandringer, der griber ind i børnenes liv og kræver åbenhed og tilpasningsevne. I ”MGP-missionen. Karl og Khalel klarer ærterne” er det Karl, som flytter fra provinsen til storbyen og får muslimske venner, og sammen bygger de bro mellem to kulturer. Bogens temaer er miljøskift, kulturmøder, venskab på tværs af kulturer, udfordring af normer og interesse for musik.

Temaerne i ”Victoria Roses to liv” er den sammenbragte familie og især skilsmissebarnets situation. Selvom Victoria er glad for sine to familier, så bliver de konstante skift mellem to hjem for meget for hende. Med inspiration fra Astrid Lindgrens klassiker ”Ronja Røverdatter” beslutter hun sig for at flytte i kolonihavehus, og nu er det forældrenes tur til at flytte frem og tilbage. Bogen rummer en del humoristiske scener, hvor Gitte Løkkegaard lader forældrene gennemleve den samme 7-7-ordning, som de udsætter deres børn for.

I ”KNUS-klubben”-serien taler pigerne om drenge, tøj og makeup, når de mødes, men bøgerne tematiserer også alvorligere emner som forældres skilsmisse, depression og butikstyveri. Det giver bøgerne en alvorlig grundtone, men pigernes venskab åbner også op for, at de kan støtte hinanden, så de ikke længere står alene med deres problemer.

Forelskelse, sex, begær og afhængighed er temaer i den erotiske roman ”Sukker” om den 19-årige gymnasiepige Nina, der forelsker sig i sin ældre chef Thomas. Deres forhold bliver en udforskning af seksualiteten og kærlighedens mørkere og mere destruktive sider. Gitte Løkkegaard har tidligere skrevet ungdomsromanen ”Matilde Jensens første gang” (2007), som også tager emnet op med en gymnasiepiges forelskelse i sin engelsklærer, samt et fascination af den jævnaldrende klassekammerat Hjalte. Bogen er dog skrevet i en noget mere sværmerisk sprogtone end ”Sukker”, som er mere mørk og destruktiv.