Genrer og tematikker

Jim Lyngvild har skrevet bøger, der omhandler alt fra nordisk mytologi og kogebøger til mode og prinsesser. Men selvom hans forfatterskab spænder vidt, er der temaer og problemstillinger, der går igen.

Jim Lyngvild kredser i sine bøger ofte om det udsatte og ensomme barn, der klarer sig på trods af stor modgang i livet. Dette er tilfældet i Anglesey-bøgerne, hvor både Oriana og Epos bliver drillet på grund af deres fysiske anderledeshed, men alligevel ender med at vinde over både deres egen usikkerhed og over deres modstandere.

Ofte er det mødet med en udefrakommende – for eksempel en ny ven eller en fra en anden verden – der fungerer som en igangsætter, en såkaldt katalysator for forandring og udvikling hos hovedpersonen. Dette er tilfældet i forhold til Jerod i Kongen-serien, der i mødet med de magiske skabninger i landet Anglesey får en helt ny identitet. Han er ikke bare en almindelig dreng, men udvalgt til at arve tronen i Anglesey.

Endelig er tab en tilbagevendende tematik i Jim Lyngvilds forfatterskab. Flere af hovedpersonerne har mistet en eller begge forældre i en ung alder. Og for Jerod i Kongen-serien gælder det, at han ikke alene har mistet begge sine forældre i en lavineulykke, men også i løbet af de to bind oplever nærtstående venner dø. Dette gælder for eksempel tabet af vennen Sindre.