Cherub-serien

Citat
”Der var blevet lagt noget ind under deres stole mens de havde haft masker på. James bandt sine ankler fri og samlede pakken op. Den var grå. Han foldede den ud og så den lille bevingede baby oven på globen og bogstaverne: CHERUB. ”Smukt,” sagde James.”
”Cherub 1 – Ilddåb”, s. 120.

Den første bog i Cherub-serien ”CHERUB: The Recruit” (2004) udkom på dansk i 2008 (”Cherub 1: Ilddåb”). Siden er alle 12 bøger blevet oversat til dansk. Den sidste, ”CHERUB: Shadow Wave”, 2010, udkom på dansk i 2012 som ”Cherub 12: Skyggebølgen”. Muchamore startede i 2011 en ny Cherub-serie, hvor første bind hedder ”CHERUB: People’s Republic”, som handler om nogle nye karakterer. Der er indtil videre kommet tre bind i den nye serie, som ikke er blevet oversat til dansk endnu.

Den første serie handler om James, en 12-årig dreng der bor i London med sin søster Lauren og deres alkoholiske, overvægtige mor. James er egentlig en klog dreng, men han gider ikke rigtig skolen. Moren dør i bogens begyndelse og James bliver sendt på børnehjem. Her bliver han rekrutteret af sin bofælle til Cherub, en underafdeling af den engelske efterretningstjeneste, som bruger børn som hemmelige agenter. James skal først igennem tre måneders hård træning, før han kan blive optaget som agent. Han gennemfører grundtræningen sammen med Kerry, som bliver hans gode ven og senere kæreste. På James’ første mission er han med til at stoppe nogle økoterrorister, som planlægger at dræbe 200 mennesker fra olieindustrien med miltbrandbakterier. I de efterfølgende 11 bind følger man James, hans søster Lauren og andre Cherub-agenter på forskellige missioner over hele verden.

26956803

Samtidig bliver personerne i bøgerne ældre, og man følger deres personlige udvikling og (kærligheds)problemer. Serien slutter med, at James bliver pensioneret fra Cherub som 17-årig og begynder på et universitet i USA.

Cherub-serien handler på den ene side om noget meget alvorligt: våbensmugling, terrorisme og børn der bliver udsat for store farer og lærer at slå ihjel. På den anden side har teenagerne i Cherub-serien også det samme liv som andre teenagere: En kedelig skole, venskaber, fritidsinteresser, fester, kærlighed og sex. Muchamore bruger også nogle af de sager, agenterne arbejder på, til at belyse nogle problemstillinger i samfundet, uden at forfladige dem. På den første mission, hvor de stopper økoterroristerne, bliver de i tvivl om de har gjort det rigtige, da de finder ud af, hvilke skader olieindustrien har forårsaget i den tredje verden. Politiet skildres her også som ekstremt brutale, mens mange af de mistænkte er sympatiske og tager sig af agenterne, som er undercover.