Betydningsfulde nøgleord i forfatterskabet

Meget, meget kort kunne man sige, at alle bøgerne i virkeligheden handler om, at kærligheden er den stærkeste kraft i livet, som overvinder alle mørke, angstfyldte og grusomme kræfter. Og at det er kvinderne, som formidler denne kraft.

De handler om frigørelsen fra slaveri (Ariel), fra de voksnes og samfundets kontrol (Aljan) og fra et kærlighedsløst liv (Karibu).

De handler om at lære hengivelse - også den erotiske - til et andet menneske.

Men hovedpersonerne afkræves også ofre . Ariel, Aljan og Karibu er alle udvalgte til at bringe verden frelst tilbage til - eller måske frem til - et nyt paradis. Men først efter at have gennemlevet en anstrengende rejse, og alverdens prøver der munder ud i den frygtelige, afsluttende kamp for at genskabe orden i kaos. Det er smertefulde processer, der i Ariels tilfælde ender med at hun må ofre sin egen kærlighed for at efterfølge gudinden Ravenna. Aljan gennemgår frygtelige prøvelser langt fra familien, og må forstøde sin far, før den endelige forsoning. Karibu må ofre sin egen kærlighed til gengæld for sit folks kærlighed til hende.

De påtager sig et ansvar for deres "flok", og udvikler sig fra at være forholdsvis usikre individer, til at blive sikre og modne ledere.

Magien - den tabte viden genfindes. Alle hovedpersoner lærer på hver deres måde noget om de indre kræfter.

Drømme og drømmesyner indgår som en naturlig del af den måde, man kommunikerer med fortiden eller med de overnaturlige kræfter på.