Steffen, Martin og Anders

I bøgerne om Steffen, Martin og Anders er det de halvvoksne drenges briller, Bent Rasmussen har kigget igennem. Det er ikke de veltilpassede med en sikker, afstukket fremtid, der interesserer ham.

Alle tre drenge er på vej ud af skolen og står uden sikker grund under fødderne - hverken med hensyn til arbejde, uddannelse eller kærlighed.

Et ikke ukendt fænomen i ungdomsbøger, men bøgerne adskiller sig alligevel ved en åbenhjertighed om emner, man ikke så tit læser om.

I De hvide hænder bliver venskabet med Charly anledning til at Steffen gør oprør. Charly og Steffen har vidt forskellig baggrund. Charly er københavner, men nu anbragt på behandlingshjem i den provinsby, hvor Steffen bor med sin mor, som er journalist.

Netop modsætningen i deres miljøer åbner Steffens øjne for de urimeligheder, samfundet byder Charly. Al accept er udelukket, ligegyldigt hvad han gør - alene på grund af hans baggrund.

Kulminationen indtræffer, da Steffens mor - der inden for hjemmets fire vægge selv forfører sin søn - skriver en uberettiget sensationsartikel om en voldtægt, Charly skulle have begået. Steffen bliver meget aggressiv, og hans reaktion, som får en dramatisk afslutning, bliver samtidig hans endelige opgør med hans eget fordømmende miljø.

De hvide hænder dannede grundlaget for filmen "Mig og Charly" og senere blev filmens fortsættelse "Charly og Steffen" udgivet som bog med samme titel.