Kys og gys

Dorte Roholte har skrevet en række bøger om unge og gys. Bøgerne er korte romaner og lange noveller. Her møder man Mikkel, der en aften ser en hjemmeside om voodoo, og næste dag bliver så dårlig i en dansktime, at han må tage hjem. Hans kvalme bliver så voldsom, at han må ligge ned, så han vakler ind i pigernes omklædningsrum for at hvile på bænken. Men han er også blevet usynlig. Så kommer pigerne ind for at klæde om, blandt dem Sally, som Mikkel er forelsket i.

Nanna skal være alene i et gammelt, forfaldent hus, medens hendes forældre bygger deres nye hus færdigt. Det viser sig, at der er sket en mordbrand i huset. Da Nanna er gået i seng, forsvinder alt lyset i huset, og en gammel dame dukker op.

24494535

Bjørn kan se, hvad der vil ske i fremtiden. Han kan især se, hvad der vil ske i hans bedste ven, Simons familie. Og han kan både se ulykker og forelskelser. Men hvad sker der, da han kan se, at Simons storesøsters kæreste vil køre galt næste fredag aften. Lykkes det at få Simons storesøster til at blive hjemme? Det kan man læse om i "Hvad sker der?" fra 2003.

Bøgerne i gys-serien kan læses fra 10 år.