Kald mig prinsesse

Citat
“Igennem årene havde Louise kæmpet for at lade være med at tage andres sorg og følelser til sig. Tidligere var hun blevet ramt voldsomt, når hun befandt sig midt andre menneskers tragedie, men efterhånden havde hun lært at håndtere det.
"Kald mig prinsesse", s. 34-35.

Fortællingen om kriminalassistent Louise Rick og hendes veninde Camilla Lind bliver fulgt op i “Kald mig prinsesse”, der udkom i 2005. Denne gang modtager drabsafdelingen en anmeldelse af en grov voldtægt fra en kvinde, der har mødt sin overfaldsmand på en dating-hjemmeside. Den identitet, manden har opgivet, viser sig at være falsk, og en gennemgang af gamle sager afslører, at den aktuelle voldtægtssag kun er én blandt flere tilsvarende sager. Da en anden kvinde kort efter bliver voldtaget og kvalt sætter opklaringsgruppen alle ressourcer ind på at finde den anonyme forbryder. Louise Rick må tage utraditionelle metoder i brug for at opklare sagen – og samtidig møder hendes veninde en ny kæreste på nettet.

26276594

Sara Blædel har forklaret, at ideen til romanen allerede opstod i forbindelse med researchen til “Grønt støv”. Hun talte her med en retsmediciner, der fortalte, at han havde bemærket, at nogle af de voldtægtsofre, han undersøgte, havde mødt deres voldtægtsmand gennem netdating: “Vi færdes jo alle sammen mere eller mindre på nettet uden rigtig at overveje, hvilke færdselsregler og nye omgangsformer det medfører. Det synes jeg var en god og interessant historie” , fortæller Sara Blædel. (Michael Jannerup Andersen: “Forbryderen kommer ikke bare ind fra højre”. Berlingske Tidende 2005- 07-19). De nye problemstillinger, der er opstået i kølvandet på det stigende antal voksne, som lever alene, og den store interesse for at lede efter en ny kæreste på nettet tages således op i romanen. Blædel skildrer i sin krimi også nogle kvinders tendens til selvbebrejdelse og tvivl om egen skyld i forbindelse med et overgreb.