Beslægtede forfatterskaber

Af mange grunde kan det være vanskeligt at sammenligne Grotrians poesi med andre forfatteres tekster. Der er dog inspirationskilder, en parafrasering af andre digteres digte, tematikker og en brug af sproget, som Grotrians lyrik kan siges at have til fælles med andre forfattere.

De første digtsamlinger kan ses som udgivelser, der ligger i forlængelse af Per Højholts undersøgelse af digtningens muligheder. Grotrians digte fra firserne kan også sammenlignes med lyrikeren Michael Strunges visionære og utopiske univers. Den strukturerende omgang med sproget indeholder elementer, der minder om Inger Christensensdigte, og Grotrians brug af det ekspressive, chokeffekter og nydannede ord er ligeledes blevet sammenlignet med Rudolf Broby-Johansens digtsamling "Blod" fra 1922. Legen med sproget kan sammenlignes med den omgang med sproget, man finder i tekster af danske forfattere som Peter Adolphsen og Pia Juul. Birgit Munchs prosadigte er dog blevet placeret som noget af det, der på dansk kommer Grotrians nærmest.

I forfatterskabet skal digtningen desuden på mange måder forstås i forbindelse med den litterære tradition. Der findes i Grotrians digte mange henvisninger til tekster af både danske og udenlandske forfattere. Nogle af de digtere, som Grotrian i sine digte fører intense samtaler med, er Johannes Ewald, H.C. Andersen, Thomas Kingo, Paul Celan, Friedrich Hölderlin, Arthur Rimbaud og Sylvia Plath.