Bandekrig 145

Citat
“- Sådan noget svenssonpis at sige – tage stilling. Han kan lægge sig i en stilling, så han kan tage den i røven. Man kan lige så godt være forsigtig, både pansersvinene og de der andre bøsserøve gør nok alt hvad de kan nu. Jeg har dumpet den gamle mobil og simkort. Går ikke ud alene længere."
“Bandekrig 145”, side 66.

De to romaner “Cash” og “Aldrig fucke op” er de første bind i en trilogi, som afsluttes sommeren 2011 med “Livet deluxe”. Som et kuriosum udsendte Lapidus i 2010 den illustrerede “Gängkrig 145“ (“Bandekrig 145”, 2010) i samarbejde med tegneren Peter Bergting. Den har solgt forrygende for en grafisk roman og ligger på en suveræn førsteplads på de svenske fængselsbibliotekers udlån. Det er en bog, må man forestille sig, lige efter Mahmud og Jorge og Mrados hjerte. Ikke for mange ord, men masser af tegninger af nogle ordentlige syge klepperter som dem selv. Faktisk er Mahmud med. Det er strømeren Hägerstrøm fra “Aldrig fucke op” også. Det er de to hovedpersoner. Mahmuds anden søster Jamilla bliver voldtaget. Den ene af voldtægtsmændene er bror til Stockholms største voldspsykopat. Mahmud vil have hævn. Han trommer folk sammen.

28255497

En kæmpe bandekrig er under opsejling. Hagerström arbejder på højtryk for at forhindre den. Han får støtte af en smuk kollega og modstand fra en kynisk chef, som synes, det er helt fint, at forbryderne udrydder hinanden. Det geografiske centrum for handlingen er postnummeret 145. Bandekrig 145 er den titel, politiet har givet deres indsats for at standse bandekrigen.