Musikalsk ungdom

Majbritte Ulrikkeholm begyndte allerede som 8-årig at synge og optræde sammen med sine søskende. Som 10-årig skrev hun sine første tekster på dansk, og i årene der fulgte medvirkede hun i en musical, en operette og i flere kabaret-forestillinger.

Hun høstede diverse former for teatererfaring, og mødet med den herboende amerikanske gospelsangerinde, Etta Cameron, fik afgørende betydning for hendes musikalske karriere, der til dato har ført til udgivelsen af tre meget personlige solo-plader.

Kun en enkelt gang har hun i pladesammenhæng tolket andres sange/tekster, og det var i 1998, da Sebastian bad hende udfylde rollen som Pippi Langstrømpe i pladeudgaven af hans musical.

Hun debuterede på plade i 1991 sammen med gospel-gruppen Ladies First, der opstod i miljøet omkring Etta Camerons gospelkor. Blandt musikerne i gruppen var Jacob Christoffersen med hvem hun i dag er gift og bor sammen med i et kolonihavehus på Amager.

Hendes to første solo-udgivelser var med engelske tekster. Efter disse spurgte hendes niece, Elisabeth, hvorfor hun ikke sang på dansk. Det kunne Majbritte Ulrikkeholm ikke give et endegyldigt svar på, hvorfor hun valgte at bruge modersmålet på sin tredje solo-plade, der derfor fik titlen "Sange til Elisabeth".

"Med barnetro i sejlene og stædig livsklogskab i vadsækken synger Majbritte Ulrikkeholm om at leve i gråzonen, hvor Himmel og Jord glider over i hinanden og englevinger mere er et spørgsmål om øjne der ser end om fjer"
(Kim Skotte, Det Fri Aktuelt 22. august 1996)