autofiktion

Mads Mygind

Mads Mygind har Aarhus i sine fingerspidser. Hans mundtlige og rytmiske digte handler om hverdagens yderpunkter, hvor retningsløshed, fællesskab og livets absurde sider eksisterer side om side, og i hans mange digitale værker har han skrevet om alt fra fodbold til faderrollen og en afdød ven.

Sidsel Ana Welden Gajardo

Med sin debutroman ”I det hvileløse” fra 2021 slår Sidsel Ana Welden Gajardo en personlig tone an i sit forfatterskab. Et andet spor, debuten sætter i gang, er opgøret med stigmatisering, især når det gælder psykisk sygdom, men også i relation til etniske minoriteter og andre udsatte.

Claudia Durastanti

Claudia Durastanti er en italiensk forfatter og oversætter, der er født i Brooklyn i 1984. Hun er uddannet i kulturantropologi fra Sapienza-universitetet i Rom.

Joan Didion

Som en af det 20. århundredes store essayister satte Joan Didion amerikansk kultur under lup og dissekerede de drømme og ideologier, der knytter sig til den. Uanset om genren er essays, fiktion eller autofiktion er sammenbruddet som tema en rød tråd gennem forfatterskabet.

Alberte Winding

Alberte Winding har skrevet en række børne- og ungdomsbøger, og i 2008 debuterede hun som voksenbogsforfatter med romanen ”Tisvilde strand”. Hun har siden skrevet en erindringsbog og en erindringsroman, som begge er kendetegnet ved et særligt blik for barnets oplevelse af verden.

Deborah Levy

Den sydafrikansk-britiske forfatter Deborah Levy skriver sig i sine erindringsbøger op imod kvindelivets etablerede narrativer. Da det var tanken, at hun skulle sænke farten og hendes liv være faldet på plads omkring hende, blev hun skilt, og hendes liv blev hurtigt mere og mere kaotisk.

Anna Juul

Humor er forfatter Anna Juuls indgang til at tale om psykisk sygdom. I romanerne ”Penge & Bacon” og ”Superskurk” retter hun på satirisk vis et skarpt blik mod forestillingen om helbredelse som en opnåelig tilstand.