kvinde læser i hængekøje
Foto: Mads Jensen / Scanpix

Sommerlæsning

Redaktionen
Top image group
kvinde læser i hængekøje
Foto: Mads Jensen / Scanpix
Main image

Vi har samlet en række bøger med sommeren som flimmervarmt fikspunkt. Husk at tage en bog med på ferie og hav en dejlig litterær sommer! 

Erlend Loe - Stille dage i Mixing-Part 2010

Teatermanden Bror er modvilligt taget med sin familie til Bayern for at holde sommerferie i det Tyskland, som hans kone Nina elsker. Mens Nina indleder en affære med udlejeren Hr. Bader, forelsker Bror sig i kogebogsforfatteren Nigella Lawson, som han i desperation over sit eget kriseramte ægteskab rejser til London for at redde. 

Lars Saabye Christensen - Blink 2013

Drømmen om at skrive et virkelig godt digt blander sig med drømme om smukke Heidi i den varme sommer, teenageren Chris tilbringer i sommerhus med sin mor på Nesoddtangen i Oslofjorden. Det er 1969, der er månelanding og verden ligger åben.

Hanne-Vibeke Holst - Til sommer 1985

17-årige Louise og hendes veninde Stine er ved at dø af kedsomhed i den lille provinsby, hvor de bor. Heldigvis har de sommeren og livet foran sig, og da de møder den ældre kunstner Gregers, sker der endelig noget. Første del af trilogien om Louise. 

Christina Hesselholdt - I familiens skød 2007

Økologiske forfriskninger og charmerende havemøbler gør det ikke alene. Den billedskønne overflade dækker over ensomme og frustrerede skæbner i den splittede familie, hvor mor Anne og far Lars krampagtigt forsøger at skabe en familiær idyl i sommerhuset denne varme julidag. 

Henning Mortensen - Havside Sommer 1993

Første af ti bind om Ib foregår en varm sommer i 1947. Sammen med sin familie skifter Lille Ib på otte år den trange Horsens-lejlighed ud med flimrende sommerdage på Fanø, hvor den barnlige sorgløshed kontrasteres af de voksnes atomangst og mystiske hemmeligheder.

J.P. Jacobsen - Mogens 1872

”Sommer var det; midt paa Dagen; i et Hjørne af Hegnet.” Her, midt i naturens sommervarme, ligger Mogens og tæller de mørke pletter på det lysegrå muldvarpeskud. Regnen bryder løs, og Mogens bryder ud i regnvejrslystig sang. Og det øste Vande ned: ”Blade, der ikke havde været sammen, siden de laae i Knop, samledes af Væde; Mos, der var blevet til Ingenting af Tørke, bruste op og blev blødt, kruset, grønt og saftigt, og graat Lav, der næsten var blevet til Snuus, bredte sig i ziirlige Flige, struttende som Brokade og med Glands som Silke.”

Rebecca Bach-Lauritsen - Sommerdrenge 2013

Pigerne Kille og Anna går en endeløs sommer i møde og venter med dirrende længsel på, at der skal ske noget. Det gør der, da de møder sommerdrengene, og dagene fyldes af kolde øl, pomfritter og perfekte bryster. 

Benn Q. Holm - Sommer 1999

Den småsmarte københavnerfamilie med Peter, Nanna og datteren Natasha tager tre uger i sommerhus for at trække stikket til det travle byliv og bare nyde hinandens selskab. Men det, der skulle have været ubekymret nærvær, bliver efterhånden til tvungen socialisering og dyster selvransagelse.

Henrik Nordbrandt - Drømmebroer 1998

Når sommeren er på sit højeste, kan man rammes af længsel efter, at den endnu lå foran en som en lang, varm uendelighed: ”Jeg ville ønske, det aldrig blev sommer / så sommeren altid var på vej.” Hos Henrik Nordbrandt er længslen altid påtrængende i sit nærvær.

Find flere bøger til sommerlæsningen på Læsekompasset

Artikel type
News Item