frise
Foto: Forfatterne anbefaler bøger

Få forfatternes bedste anbefaling

redaktionen, 2023.
Top image group
frise
Foto: Forfatterne anbefaler bøger

Vi har bedt 11 af tidens store og aktuelle forfattere om at give os deres bedste anbefaling. Det fik vi 11 meget forskellige svar ud af, fra internationale klassikere til danske debutanter, og fra kortprosa og romaner, til en enkelt graphic novel og en fagbog. 

Hør blandt andet, hvorfor Katrine Marie Guldager synes, at du skal læse John Steinbecks "Perlen", hvorfor Kim Blæsbjerg bliver ved med at vende tilbage til "Lillys Danmarkshistorie", og hvorfor Cecilie Lind er vild med "Flair". 

Artikel type
News Item

Katrine Marie Guldager anbefaler "Perlen"

Katrine Marie Guldager anbefaler den amerikanske klassiker "Perlen" af John Steinbeck. Den er et lille mesterværk, som hun vender tilbage til igen og igen: kort og præcis, og alligevel et eksistentielt drama, en klassiker fuld af social indignation.

Læs forfatterportrættet af John Steinbeck 

 

Caspar Eric anbefaler "Statsborger"

Caspar Eric anbefaler "Statsborger" af Claudia Rankine, som handler om at være sort i USA. 

Læs om "Statsborger" i forfatterportrættet af Claudia Rankine

Vigdis Hjorth anbefaler "Et barn"

Den norske dramatiker og autofiktionsmester Vigdis Hjorth anbefaler "Et barn" af den østrigske klassiker Thomas Bernhard, som i lighed med hende var dramatiker og skrev rasende selvbiografisk. "Et barn" er første bog i et firebindsværk med små, selvbiografiske bøger, og handler om en meget hård barndom i Salzburg med en ukærlig mor og et hårdt kostskoleliv. 

Læs mere i forfatterportrættet af Thomas Berhard

Kim Blæsbjerg anbefaler "Lillys Danmarkshistorie"

Kim Blæsbjerg, aktuel med Cheminova-romanen "De bedste familier", anbefaler "Lillys Danmarkshistorie" af Pia Friis Laneth. Denne bog bliver han ved med at vende tilbage til, nærmest som en grundbog, fordi den eminent skildrer kvinders liv og historie. 

Læs om "Lillys Danmarkshistorie" i forfatterportrættet af Pia Fris Laneth

Peder Frederik Jensen anbefaler "Vejen hjem"

Peder Frederik Jensen, aktuel med "Rans vilje", anbefaler debutanten Jonas Erikssons "Vejen hjem". Det er en roman som følger en ung teologistuderende på sin sindssygt farefulde færd gennem verden dengang Danmark var en kolonination. Det er en god historie med et stort og flot maritimt sprog. 

Læs om "Vejen hjem" på Læsekompas.dk

Solvej Balle anbefaler "Historien"

Solvej Balle, som er midtvejs i den Nordisk Råds Litteraturprisvindende septologi "Om udregning af rumfang", anbefaler italienske Elsa Morantes "Historien". Det er en bog man kan bo i, siger hun. 

Læs om "Historien" i forfatterportrættet af Elsa Morante

Keld Conradsen anbefaler "Mussolini-kanalen"

Keld Conradsen, som netop har vundet DR Romanprisen 2023 for "Byen og havet", anbefaler "Mussolini-kanalen" af Antonio Pennacchi. Det er en stor og fabulerende krønike om nogle fattige familier i 1930'ernes Italien. 

Læs om "Mussolini-kanalen" i forfatterportrættet af Antonio Pennacchi

Cecilie Lind anbefaler "Flair"

Cecilie Lind, aktuel med den anmelderroste "Pigedyr", anbefaler "Flair" af Cæcilie Højbjerg Poulsen. En meget smuk samling digte der handler om omsorgsarbejde. 

Læs om "Flair" på Læsekompas.dk

Michael Holbek anbefaler "Penge på lommen"

Michael Holbek, aktuel med romanen "Strøm", anbefaler "Penge på lommen" af Asta Olivia Nordenhof. "Penge på lommen" er Asta Olivia Nordenhofs romandebut og første bind i et bebudet syvbindsværk, med branden på Scandinavian Star som omdrejningspunkt. Næste bind, Djævlebogen, kommer i august. 

Læs om bogen i forfatterportrættet af Asta Olivia Nordenhof 

Kristian Himmelstrup anbefaler "Underlevet"

Kristian Himmelstrup, aktuel med den historiske roman "Pio", anbefaler Allan van Hansens grafiske roman "Underlevet". Den blander alle mulige stilarter, fra perleplader til klassiske tegninger, og fortæller en barsk historie. 

Læs om "Underlevet" på Læsekompas.dk

Lea Marie Løppenthin anbefaler "Trold"

Lea Marie Løppenthin, aktuel med "Livet går over sine bredder", anbefaler Rasmus Daugbjergs roman "Trold", som netop har fået Michael Strunge-prisen. I Daugbjergs forfatterskab er inspirationen hentet i eventyr, sagn og myter, men fokus er på det, der sker i verden lige nu. Derfor kryber fortællingerne ind under huden mere end de mest uhyggelige eventyr. 

Læs om "Trold" i forfatterportrættet af Rasmus Daugbjerg

Få Nyt fra Forfatterweb

Abboner på Nyt fra Forfatterweb for at få inspiration til læseoplevelser direkte i indbakken.

Nyt fra Forfatterweb udkommer ca. en gang om måneden og er Forfatterwebs nyhedsbrev.

I det kan man blive opdateret på vores nyeste portrætter, opdateringer og temaer på Forfatterweb, aktuelle interviews i Forfatterstafetten, og meget mere. 

Se vores seneste nyhedsbrev

Det er nemt at tilmelde sig og at framelde sig igen, hvis man skulle ønske det.