Forfatterstafet: 10 forfattere – 10 interviews

redaktionen, september 2021
Top image group

Igennem hele efteråret bringer Forfatterweb 10 interviews med 10 kendte og aktuelle forfattere, der fortæller om deres forfatterskab i dybdegående interviews. Hver uge giver vi stafetten videre til en ny forfatter. Du finder alle de spændende interviews her på siden.

Artikel type
News Item

Anne Lise Marstrand-Jørgensen og historiens ukendte vingesus

“Vi har noget fællesmenneskeligt, som går på tværs af alle tider og alle kulturer."

Forfatterstafetten går i denne uge videre til Anne Lise Marstrand-Jørgensen, der taler om sin storslåede roman om Margrete I. Hun giver også et indblik i, hvordan hun bruger historiens rammer som afsæt til at udforske vores moderne opfattelse af begreber som moderskab, frihed, tro og pligt, “der får en hel anden spændvidde, når jeg dykker tilbage i historien", siger hun.

Interviewet med Forfatterwebs litteraturformidler Sarah Corner-Walker Hvidberg er det syvende i vores nye forfatterstafet med kendte og aktuelle forfattere.

 

Knud Romer og fortryllelsen i den enkle fortælling

“Det her er mit lille H.C. Andersen-eventyr.”

I denne samtale med Forfatterwebs litteraturformidler Sarah Corner-Walker Hvidberg fortæller Knud Romer levende om sin nye roman “Pigen i violinen”, der tager os med på en rejse gennem europæisk historie og dannelseskultur og ind i kunstnerens stræben efter det perfekte – og tydeliggør, hvor meget han som forfatter brænder for at fjerne barrierer og skrive så enkelt og mundret som muligt. 

For, som han siger i interviewet: “Hvis jeg ikke kan fortælle en historie i en overfyldt bodega, så har jeg ingen historie.”

Interviewet er det sjette i vores nye forfatterstafet med kendte og aktuelle forfattere.