Kirsten Ahlburg

stud.mag. Julie Lystbæk-Hansen, iBureauet/Dagbladet Information. 2014.
Main image
Ahlburg, Kirsten
Foto: Forlaget Turbine

Indledning

Kirsten Ahlburg har et enormt forfatterskab bag sig, og hun lader sig ikke begrænse genremæssigt. Hun skriver til både børn, unge og voksne og såvel spændingshistorier som kærlighedshistorier og eventyr. Fælles for bøgerne er det pædagogiske sigte, som er affødt af Kirsten Ahlburgs mange år som underviser. Ahlburgs psykoterapeutiske baggrund fornægter sig heller ikke i hendes ungdomsbøger, der giver et usminket indblik i pubertetens pinligheder og pirrende kropsbevidsthed. Tunge emner som sorg, tab og svigt kommer også under uforfærdet og ufortyndet behandling i flere af hendes børne- og ungdomsbøger.

 

47455774

Blå bog

Født: 1955 i Esbjerg.

Uddannelse: Uddannet lærer i 1982 og senere psykoterapeut i 1991.

Debut: Skal vi danse. Specialpædagogisk forlag, 1985.

Litteraturpriser: Bogslugeren, 2016.

Seneste udgivelse: Bob og kniven. Elysion, 2019. (Bob i Balle by, 8).

Inspiration: Forfattere som H. C. Andersen, Astrid Lindgren, Dea Trier Mørch og Martha Christensen.

 

 

 

 

 

Artikel type
boern

Baggrund

”Jeg sætter mig op i sengen, og jeg sveder. Selv i søvnen kan jeg ikke få fred. Det er, som om far hele tiden kalder på mig. Som om jeg skal huske alt det gode, der var, men det gør ondt at huske. For så mærker jeg smerten over alt det, jeg har mistet.”
”Et nyt liv”, s. 12.

Kirsten Ahlburg har siden barndommen haft en stor skrivelyst, og hun er i dag forfatter til over 300 bøger til både voksne, unge og børn. Hun startede sin forfatterkarriere som pioner inden for læselet-genren med bøger til voksne med læsevanskeligheder eller dansk som andetsprog.

Som lærer for indvandrere var hun nødt til selv at skrive tekster til undervisningen, da der på daværende tidspunkt ikke rigtig fandtes bøger i den kategori. Det blev til en lang række bøger i serien Læseværkstedet på Specialpædagogisk forlag.

Sin uddannelse til lærer tog Ahlburg på Esbjerg Lærerseminarium, hvor hun blev færdig i 1982. Efter endt eksamen flyttede hun til Aarhus, hvor hun i 17 år underviste og skrev sine bøger til undervisningsbrug. I disse år tog hun sideløbende en uddannelse som psykoterapeut og startede herefter egen klinik. I 2007 lukkede hun klinikken for at blive forfatter på fuld tid. 

Ahlburgs forfatterskab spænder bredt og retter sig mod mange målgrupper. Hendes søn Morten Ahlburg har været medforfatter på tre af hendes ungdomsbøger. Hun har desuden skrevet romaner og fagbøger til voksne samt været brevkasse- og samlivsskribent ved en række blade og magasiner. Sin erfaring som psykoterapeut og brevkasserådgiver tager hun med sig, når hun skriver for unge om pubertetens fortumlede år.

Nice eller nederen 1 & 2

”Nu er min første menstruation færdig. Jeg bløder ikke mere. Jubi! Jeg forstår bare ikke, hvorfor jeg skal rende rundt med sådan noget stads en gang om måneden. Fyrre år! Mor siger, at det er, fordi jeg skal kunne få børn. Men jeg behøver altså ikke at få børn før om mange år. Hvorfor kunne det så ikke vente, til jeg blev tyve eller tredive?”
”Nice eller nederen – Emma 11 år … snart 12”, s. 28.

Kirsten Ahlburg beskriver de første teenageårs nysgerrighed og spænding gennem karakteren Emma i to bøger under titlen ”Nice eller nederen”. Bøgerne er skrevet i dagbogsform og mimer en tweenpiges tanker og sprog.

I ”Nice eller nederen – Emma 11 år … snart 12” (2011) følger vi den 11-årige Emmas vej ind i puberteten. Hun leger stadig med sin bedsteveninde Line, men pubertetens mange forandringer vækker nye interesser. Tanker om drenge, klassefester, tungekys og menstruation er bare noget af det, Emma nedfælder i sin dagbog. Kroppen kribler og forandrer sig, på både nice og nederen vis. Hår gror, bryster vokser og svedpletter breder sig under armene. Emma både frastødes og fascineres af udviklingen.

29835713

I ”Nice eller nederen 2 – Emma 12 år … snart 13” (2013) prøver Emma at komme sig over ekskæresten Simon. Heldigvis er der andre drenge, som fanger hendes interesse.

Hun får sig en ny veninde i Nana fra klassen, som introducerer hende til øl, smøger og Justin Bieber. Justin Bieber er hun vild med, mens øl og smøger ikke lige er hendes kop the. Hun skal også vænne sig til tanken om bh’er og tungekys.

Dagbogsformatet giver et direkte og usminket indblik i den forvirrende overgang fra barn til teenager. Det er ikke så enkelt, og Kirsten Ahlburg indfanger de modstridende følelser der følger med puberteten – de dobbelte reaktioner kroppen og seksualiteten vækker af både afsky og fascination, og den første forelskelses blanding af sommerfugle i maven, generthed og jalousi.  

 

 

Derude, hvor kragerne vender

”Er mor mon ved at blive tosset, når hun sådan snakker med sig selv? Emma vender sig om og er lige ved at falde over en stor sten på stien. Så ser hun, at mor taler ind i et lille apparat, der sidder i hendes øre. Det har Emma ikke set før. Så kan mor altså også arbejde, mens hun cykler. Emma sukker dybt. Hvornår får hun nogensinde sin mor for sig selv?”
”Derude, hvor kragerne vender”, s. 13.

”Derude, hvor kragerne vender” (2013) er en af bøgerne i Kirsten Ahlburgs Mundheld-serie for fem til otte-årige børn, hvor hun skaber historier ud af danske talemåder. De andre bøger i serien tæller ”Ida har sommerfugle i maven”, ”Lars Tyndskids mark”, og ”Emil og den røde maling”.

I ”Derude, hvor kragerne vender” er Emma godt træt af sin mor, som evigt arbejder og altid er online. Da Emma og hendes mor har efterårsferie, tager de på cykeltur på landet. Emma vil nemlig gerne ud, hvor kragerne vender. Hun har set kragerne i haven, og hendes mor har fortalt, at de nok flyver derud, hvor kragerne vender.

29953937

Så der vil Emma også hen, for derude kan hun måske få lov til at få sin mor helt for sig selv. Moren tager dog ikke af sted uden både sin tablet og sin smartphone, men ude i skoven, langt fra byen, er der ingen dækning.

Bogen griber en abstrakt talemåde an på en sjov måde, samtidig med at den henvender sig til moderne børn, og voksne, hvis dagligdag er præget af travlhed og den digitale verdens muligheder for konstant at være tilgængelig. Kirsten Ahlburg slår et slag for nærværet og for naturens fred og ro.

 

 

 

 

 

 

Et nyt liv

”De ser på mig – deres overmand – med store øjne. Jeg ser ned på drengen. Der er kommet en flænge i hans pande, og der drypper blod ned på jorden. Jeg får det dårligt. Folk har stillet sig op rundt om os. Pis, de må ikke se mig sådan. Ikke med tårer i øjnene. Så vil de kalde mig Tude-Thomas. Jeg smiler og giver drengen et spark mere.”
”Et nyt liv”, s. 53.

Livet er ikke nemt for Thomas i Kirsten og Morten Ahlburgs ungdomsroman ”Et nyt liv”, 2014. Thomas’ far har begået selvmord, han bliver mobbet af skolens hårde dreng, Bjørn, og han lider af angst og er derfor på piller. Da moren får et job i Ribe, er det en mulighed for Thomas for en ny start. I Ribe vil han ikke være mobbeoffer, han vil have respekt, ligesom Bjørn, og ingen må se ham som svag. Derfor dropper han pillerne, og med Michael Strunges digte som bibel starter han et liv som rebel. Men Thomas’ nye klassekammerater forstår ikke hans strategi, snarere synes de at frygte ham. Han får ingen venner, men i det mindste er han ikke svag.

50860531

Thomas’ oprør får dramatiske følger. Bogen slutter ikke muntert, men dog håbefuldt, hvor Thomas må se sin fars skæbne i øjnene og frigøre sig fra den. Kirsten Ahlburg tematiserer sorgens proces. Thomas’ forvandling fra mobbeoffer til mobber er hans forsøg på at håndtere sorgen over farens død. Han distancerer sig fra sorgens skrøbelighed og gør sig selv hård. Det går galt, men ved at fejle får Thomas også en form for forløsning.

Thomas er historiens jeg-fortæller. Synsvinklen og bruddene på den lineære handling i form af flashbacks, bringer læseren ind i hovedet på Thomas. Hans følelsesmæssige udvikling opleves helt tæt på. Bogen tematiserer særligt den følelse, et selvmord kan afføde af vrede over at blive forladt. Samtidig kan historien ses som et alment billede på teenageårenes skrøbelighed og usikkerhed. 

Genrer og tematikker

Uanset om Kirsten Ahlburg skriver til børn eller voksne, har hun et pædagogisk sigte med sine fortællinger. Hun skriver om almene følelser som sorg, skam, spænding og glæde i et enkelt og klart sprog, som gør de ofte komplekse følelser nemmere at håndtere. Hun vægter sproget i ligeså høj grad som temaerne, når hun skriver sine bøger til børn: Jeg har skrevet mange læse-let bøger for børn, for at gøre dem motiverede til at lære at læse. Forenklingen gør, at de oplever selvværd. Hør, jeg kan læse! Så jeg starter med forenklingen så tidligt som muligt.” (Gitte Fangel: Sex eller skilsmisse. Interview med psykoterapeut Kirsten Ahlburg. Litteratursiden, 2006-09-11). 

Det enkle sprog gør også tonen meget direkte, som særligt bemærkes, når emnerne er død, sorg eller seksualitet. Kirsten Ahlburg er ikke blufærdig omkring disse emner, og hendes ungdomsbøgers jeg-fortællere konfronterer læseren uden filter. Det er tit hverdagen, der er udgangspunktet for livtaget med de svære følelser: ”Jeg skriver hverdagshistorier, hvor børn og unge kan identificere sig,”  siger Kirsten Ahlburg (interview med Forfatterweb, 2014).

Når hun skriver til de yngste, er identifikationen også en vigtig faktor. Men i stedet for realistiske hverdagssituationer er eventyret ofte afsæt for fortællinger, som børn kan identificere sig med. Ting, dyr og fantasifigurer adresserer følelser og gør dem konkrete – det gælder for eksempel ”Hr. Gråd” og ”Løgnen der blev ved med at vokse”, hvor gråden og løgnen optræder i håndgribelige skikkelser som fantasifulde figurer.  

Beslægtede forfatterskaber

Kirsten Ahlburgs forfatterskab spænder vidt over både genrer og målgrupper. Ahlburgs meget direkte tilgang til pigeliv og pubertet genfindes hos en lang række andre ungdomsbogsforfattere. Den britiske forfatter Jacqueline Wilsons ungdomsserie om pigen Ellie beskæftiger sig ligesom ”Nice eller nederen” bøgerne med teenagelivets op- og nedture. Wilson er ikke bange for at formidle tunge emner som selvmord, skilsmisse og mobning til børn og unge. Den uforskrækkede tilgang til livets alvor deler hun med Kirsten Ahlburg, som i ungdomsromanen ”Et nyt liv” skriver direkte om selvmord.

Hos den danske forfatter Ronnie Andersen bliver teenageårenes usikkerhed ligeledes tydeliggjort gennem barske historier om omsorgssvigt og mobning. Tonen og handlingen er mere hård hos Andersen end hos Ahlburg, men i en roman som Andersens ”Komatøs” om mobbeofferet Maj, er fortællegrebet det samme som i Ahlburgs ”Et nyt liv”. Fortællerne forsøger at distancere sig fra smerte og usikkerhed ved at opretholde en hård attitude, som også kommer til udtryk i sproget. Flugten fra livets kaos gennem følelsesmæssig distance er et tema, der gør sig gældende i flere af Ronnie Andersens bøger. 

Den danske forfatter Trine Juul Hansen har ligesom Ahlburg skrevet en serie ungdomsromaner i dagbogsformat. Hendes karakter hedder Nanna og er lige et par år ældre end Kirsten Ahlburgs Emma i ”Nice eller nederen” bøgerne. Nanna-bøgerne beskæftiger sig med almene ungdomstemaer som fester, veninder, alkohol, kærlighed og forældre. 

Mette Finderup har også skrevet dagbogsromaner for unge piger. I hendes otte bøger om pigen Emmy følger man en 13-årig piges udvikling. Emmys dagbogsskriblerier er åbenhjertige og selvudleverende, og teenagelivets følelsesmæssige kaos danner kulissen for de hverdagssituationer hun beskriver.    

Bibliografi

Billedbøger

Ahlburg, Kirsten: Grisen, der ikke ville slagtes. Stout, 2006.
Ahlburg, Kirsten: Sines sure sokker. Wisby og Wilkens, 2008.
Ahlburg, Kirsten: Den hvide engel. Unitas, 2009.
Ahlburg, Kirsten: Løgnen der blev ved med at vokse. Wisby og Wilkens, 2009
Ahlburg, Kirsten: Pigen med det meget lange hår. Carlsen, 2009.
Ahlburg, Kirsten: Super Sofie og søstertyven. Turbine, 2010.
Ahlburg, Kirsten: Super Sofie og søstertyven. Turbine, 2010.
Ahlburg, Kirsten: Lyset der ikke ville gå ud. Turbine, 2011.
Ahlburg, Kirsten: Nålen og høstakken. Wisby og Wilkens, 2011.
Ahlburg, Kirsten: Luksusdyret Lulu. Wisby og Wilkens, 2011.
Ahlburg, Kirsten: Flagermusen, der ikke ville sove. Wisby og Wilkens, 2012.
Ahlburg, Kirsten: En rigtig nisse. Wisby og Wilkens, 2012.
Ahlburg, Kirsten: Det kan du selv gøre. Wisby og Wilkens, 2013.
Ahlburg, Kirsten: Venindejul. Wisby og Wilkens, 2013.
Ahlburg, Kirsten: Drengen, der ikke ville sige undskyld. Wisby og Wilkens, 2013.
Ahlburg, Kirsten: Hr. Gråd. Turbine, 2014.
Ahlburg, Kirsten: Den onde ost. Turbine, 2014.
Ahlburg, Kirsten: Lotte på potte. Turbine, 2014.
Ahlburg, Kirsten: Pigen, der var god til mange ting. Elysion, 2015. Illustrator: Rasmus Jensen.
Ahlburg, Kirsten: Malte og stenen. Elysion, 2015. Illustrator: Keld Petersen.
Ahlburg, Kirsten: Is i maven. Elysion, 2015.
Ahlburg, Kirsten: Den flyvende stol. Elysion, 2015.
Ahlburg, Kirsten: Drengen og den talende bil. Turbine, 2015. Illustrator: Rasmus Jensen.
Ahlburg, Kirsten: Super Sofie og julemanden. Turbine, 2015. Illustrator: Rasmus Jensen.
Ahlburg, Kirsten: Lotte kan ikke li'! Turbine, 2016. Kunstner: Gunhild Rød.
Ahlburg, Kirsten: Sigurd får en ven. Turbine, 2018. Illustrator: Peter Hermann. (Sigurd, 1).

Børnebøger

Ahlburg, Kirsten: De uartige nisser. Mikro, 2009.
Ahlburg, Kirsten: Noget om - kroppen. Specialpædagogisk forlag, 2012.
Ahlburg, Kirsten: Dumme far, siger jeg bare! Elysion, 2013.
Ahlburg, Kirsten: Det skulle være forbudt at flytte! Elysion, 2013.
Ahlburg, Kirsten: Jubi, jeg har ferie! Elysion, 2013.
Ahlburg, Kirsten: Bliver jeg en rigtig søster – eller bare en halv! Elysion, 2013.
Ahlburg, Kirsten: Emil og den røde maling. Elysion, 2013.
Ahlburg, Kirsten: Lars Tyndskids mark. Elysion, 2013.
Ahlburg, Kirsten: Ida har sommerfugle i maven. Elysion, 2013.
Ahlburg, Kirsten: Derude, hvor kragerne vender. Elysion, 2013.
Ahlburg, Kirsten: Noget om - ferie. Specialpædagogisk forlag, 2013.
Ahlburg, Kirsten: Det Onde - flugten. Gyldendal, 2014.
Ahlburg, Kirsten: Vi skal flytte. Special-Pædagogisk Forlag, 2014.
Ahlburg, Kirsten: Bo i flyet. Special-Pædagogisk Forlag, 2015.
Ahlburg, Kirsten: Bo i skoven. Special-Pædagogisk Forlag, 2015.
Ahlburg, Kirsten: Ida og kameraet. Så til hest, 2015.
Ahlburg, Kirsten: Jg har gjort noget dumt. Elysion, 2015. (Saras serien, 6).
Ahlburg, Kirsten: Min mund er lukket! Elysion, 2015.
Ahlburg, Kirsten: Det onde - ulvene. Gyldendal, 2015. (Det onde, 2).
Ahlburg, Kirsten: Emmas pinlige og totalt hemmelige dagbog. Turbine, 2015.
Ahlburg, Kirsten: Nis i bad & Nis og kagen. mellemgaard, 2015.
Ahlburg, Kirsten: Den flyvende stol. Elysion, 2015.
Ahlburg, Kirsten: Han kan trylle. Elysion, 2015.
Ahlburg, Kirsten: Ib i en kø. Special-Pædagogisk Forlag, 2015.
Ahlburg, Kirsten: Noget om - tyveri. Specialpædagogisk forlag, 2017.
Ahlburg, Kirsten: Noget om - is. Specialpædagogisk forlag, 2017.
Ahlburg, Kirsten: Mø og en tå. Turbine, 2017.
Ahlburg, Kirsten: Al må så. Turbine, 2017.
Alhlburg, Kirsten: Max er væk. Turbine, 2017.
Alhlburg, Kirsten: Liv vil op. Turbine, 2017.
Alhlburg, Kirsten: Løb nu, Tim. Turbine, 2017.
Alhlburg, Kirsten: Se en tyv. Turbine, 2017.
Alhlburg, Kirsten: Ib må ud. Elysion, 2017.
Alhlburg, Kirsten: Se nu Do. Elysion, 2017.
Ahlburg, Kirsten: Jubi, jeg har fået en bror! Elysion, 2017.
Ahlburg, Kirsten: Piraterne. Elysion, 2017.
Ahlburg, Kirsten: Jeg må holde op med at blande mig!. Elysion, 2017.
Alhlburg, Kirsten: Py og to æg. Elysion, 2018.
Alhlburg, Kirsten: An på en ø. Elysion, 2018.
Alhlburg, Kirsten: Dy må i ly. Elysion, 2018.
Alhlburg, Kirsten: Jon og den grå mus. Elysion, 2018.
Alhlburg, Kirsten: My og en si. Elysion, 2018.
Ahlburg, Kirsten: Kom nu, hop. Turbine, 2018.
Ahlburg, Kirsten: Sif får en ven. Turbine, 2018.
Alhlburg, Kirsten: Do og ti æg. Elysion, 2018.
Ahlburg, Kirsten: Mini Moms. Straarup & Co, 2018.
Ahlburg, Kirsten: Hacker. Straarup & Co, 2018.
Ahlburg, Kirsten: Tor og det nye føl. Straarup & Co, 2019.
Ahlburg, Kirsten: Ella på gågaden. Straarup & Co., 2019.
Ahlburg, Kirsten: Ellas kamp. Straarup & Co., 2019.
Ahlburg, Kirsten: Bob at school. Straarup & Co., 2019.
Ahlburg, Kirsten: Tim i et fly. Turbine, 2019.
Ahlburg, Kirsten: Sif er en god kat. Straarup & Co., 2019.
Ahlburg, Kirsten: En og to. Straarup & Co, 2019.
Ahlburg, Kirsten: Nis holder jul. Straarup & Co, 2019.
Ahlburg, Kirsten: Saras dagbog. Elysion, 2019. (Sara serien 1-8).
Ahlburg, Kirsten: Solo. Straarup, 2019. (Solo, 1).
Ahlburg, Kirsten: Det store show. Straarup, 2019. (Solo, 2).

Ida og kameraet - serie

Ahlburg, Kirsten: Ida og kameraet. Så til Hest, 2015. (1).
Ahlburg, Kirsten: Ida på podiet Så til Hest, 2016. (2).

Farlig ferie - serie

Ahlburg, Kirsten: Kannibaler. Elysion, 2014. (1).
Ahlburg, Kirsten: Bjørnen sover. Elysion, 2014. (2).
Ahlburg, Kirsten: Ubådssafari. Elysion, 2014. (3).
Ahlburg, Kirsten: Hjælp en haj! Elysion, 2014. (4).

Mia - serie

Ahlburg, Kirsten: Mia og nøglen. Elysion, 2016. (1).
Ahlburg, Kirsten: Mia og æsken. Elysion, 2016. (2).

Ungdomsbøger

Ahlburg, Kirsten: Hit med mobilen. SPF, 2007.
Ahlburg, Kirsten: Det er gratis. SPF, 2008.
Ahlburg, Kirsten: BZ. SPF, 2008.
Ahlburg, Kirsten: Talent. SPF, 2010.
Ahlburg, Kirsten: Nice eller Nederen – Emma 11 år … snart 12. Turbine, 2011.
Ahlburg, Kirsten: Nice eller Nederen 2 – Emma 12 år … snart 13. Turbine, 2013.
Ahlburg, Kirsten: WTF. Forlaget Cadeau, 2013.
Ahlburg, Kirsten: Hjemløs. Turbine, 2013.
Ahlburg, Kirsten: Et nyt liv. Turbine, 2014.
Ahlburg, Kirsten: Emmas pinlige og totalt hemmelige dagbog. Turbine, 2015.
Alhlburg, Kirsten: Emma 14 år - snart 15!. Turbine, 2017.
Ahlburg, Kirsten: Ild på skolen. Elysion, 2017.
Ahlburg, Kirsten: Onde klovne. Elysion, 2017.
Ahlburg, Kirsten: Alarm. Turbine, 2018.
Ahlburg, Kirsten: Taxa. Turbine, 2019.
Ahlburg, Kirsten: Pirat. Straarup & Co., 2019. Hip, 10.

Fagbøger

Ahlburg, Kirsten: Noget om - klima. Specialpædagogisk forlag, 2009. (55.8).
Ahlburg, Kirsten: Kærlighed kræver knofedt : Kunsten at leve i et parforhold. Dreamlitt, 2015. (30.1751).
Ahlburg, Kirsten: Quiz om farver - for de helt små. Mikro, 2015. (53.7).
Ahlburg, Kirsten: Noget om - farver. Specialpædagogisk forlag, 2015. (53.7).
Ahlburg, Kirsten: Noget om - mad. Special-pædagogisk forlag, 2015. (64.1).
Ahlburg, Kirsten: De mindste quizzer. Special-pædagogisk forlag, 2015. - 4 bind. (79.38).
Alhlburg, Kirsten: H.C. Andersen. Turbine, 2017. (99.4).

Dina - serie

Alhlburg, Kirsten: Dina og dragen. Turbine, 2016. (1).
Alhlburg, Kirsten: Dina og den sorte drage. Turbine, 2016. (2).
Alhlburg, Kirsten: Dina og lianen. Turbine, 2016. (3).

Humlepigen - serie

Alhlburg, Kirsten: Humlepigen - det første stik. Turbine, 2017. (1).

Bob i Balle by - serie

Alhlburg, Kirsten: Bob i Balle by. Elysion, 2018. (1).
Alhlburg, Kirsten: Bob og bussen. Elysion, 2018. (2).
Alhlburg, Kirsten: Bob og hunden. Elysion, 2018. (3).
Alhlburg, Kirsten: Bob og tyven. Elysion, 2018. (4).
Alhlburg, Kirsten: Bob og baren. Elysion, 2019. (5).
Alhlburg, Kirsten: Bob og bolden. Elysion, 2019. (6).
Alhlburg, Kirsten: Bob og cyklen. Elysion, 2019. (7).
Alhlburg, Kirsten: Bob og kniven. Elysion, 2019. (8).

Super Sasja-serien

Ahlburg, Kirsten: Super Sasja på isen. Turbine, 2018. (1).

Lette bøger

Derudover en lang række læseletbøger fra Specialpædagogisk forlag.

Max 2 bogstaver lydret - serie

RAP - serie

Rim - serie

Max 3 bogstaver lydret - serie

Hip.5 - serie

ABC-lydret. A - serie

ABC-lydret. B - serie

Take off - serie

Gry serien

Om forfatteren

Hjemmeside og blog

Forfatterens tanker og overvejelser omkring sit forfatterskab.
Interview: Mød Kirsten Ahlburg.

Søgning i bibliotek.dk

Emnesøgning på Kirsten Ahlburg

Kilder citeret i portrættet

Kilder

Fangel, Gitte:
Sex eller skilsmisse. Interview med psykoterapeut Kirsten Ahlburg. Litteratursiden, 2006-09-11.
Lystbæk-Hansen, Julie:
Interview med Forfatterweb, april 2014.