kirsten sonne harild
Foto: Morten Holtum

Kirsten Sonne Harild

cand.mag. Maria Roslev, iBureauet/Dagbladet Information. 2014.
Top image group
kirsten sonne harild
Foto: Morten Holtum
Main image
Harild, Kirsten Sonne
Foto: Morten Holtum

Indledning

Heste, fodboldpiger og krimiplots på Østerbro. Slåskampe, pistoler og seje cowboys. Alt det og mere til kan man finde i den danske børnebogsforfatter Kirsten Sonne Harilds fiktive univers. Hun har bl.a. skrevet hesteserien om Pjok og Petrine, børnekrimien om Cornelius Krut, westernserien om drengene Jim og Josh og senest en fantasyserie om pigen Synne, og hun formår at skrive præcist og vedkommende i alle genrer. Harild fortæller historier, der har rod i det biografiske, og hun skriver fra hjertet med en sprudlende opfindsomhed. Hendes bøger er aldrig belærende. De er fulde af fortællinger, der møder børnene i øjenhøjde.

 

47934338

Blå bog

Født: 30. januar 1962, Melsted på Bornholm.

Uddannelse: Cand.mag. i dansk fra Københavns Universitet.

Debut: Den hemmelige by 1. Gyldendal, 2003.

Litteraturpriser: Søren Gyldendals Hæderspris, 2013.

Seneste udgivelse: Den fjerde bog om Maj & Mio. Carlsen, 2020.

Inspiration: Først og fremmest Astrid Lindgren og Tove Jansson”, som hun siger.

Artikel type
boern

Baggrund

”Jeg har lyst til at råbe, om de ikke kan se, hvor meget de ydmyger sig selv. Så mange mænd mod en pige på 13. Ha, det er til grin. Men jeg skal ikke nyde noget mere. Jeg holder vejret, mens de ridder forbi, aer hoppens hals og krummer mine tæer sammen i de gamle, bløde støvler til mine lægge kramper.”
”Synnes hævn 1 – Flugten”, s. 34.

Kirsten Sonne Harild er født på Bornholm i byen Melsted i 1962. Selv fortæller hun, at hun som barn ikke drømte om et liv som forfatter. Hendes mor arbejdede som journalist, og Harild kunne ikke se noget tiltrækkende i det liv, tværtimod, for som hun siger: ”Faktisk så havde jeg slet ikke lyst til det i mange år, fordi min mor skrev så meget, da jeg var barn. Det larmede helt vildt meget, fordi hun skrev på skrivemaskine, og det lugtede også, fordi hun røg cerutter samtidig.” (Pallesgavebod.dk: Interview med Kirsten Sonne Harild i anledning af hendes 50-års fødselsdag.)

Alligevel må litteraturen have tiltrukket hende. I hvert fald valgte hun at læse dansk på Københavns Universitet efter at have fjumret lidt rundt efter hf eksamen. Der skulle dog gå yderligere 10 år efter danskstudiet, før hun debuterede som børnebogsforfatter. I de år arbejdede hun som redaktør ved Gyldendals Bogklubber, så selvom hun ikke var skrivende, havde hun fingrene i børnebøger hver dag. Helt konkret blev det en sygemelding, der satte skriveriet i gang, fortæller hun: ”I 2001 blev jeg pludselig syg hen over sommeren og blev sygemeldt fra mit job. Jeg havde aldrig drømt om at skrive bøger, men pludselig en morgen, efter at jeg havde haft en mærkelig drøm om en hemmelig underjordisk by på Nordbornholm, begyndte jeg at skrive, og fra da af var hele processen som en uafvendelig lavine. Jeg sagde op på mit job og skrev romanen færdig på et halvt år.” (Maria Roslev: Mailinterview med Kirsten Sonne Harild. Forfatterweb, marts 2014.) Det blev hendes debutroman ”Den hemmelige by 1”, der udkom i 2003 – det første bind i en trilogi om to børns møde med de underjordiske på Bornholm.

Nu er Kirsten Sonne Harild fuldtidsforfatter og har udgivet mere end 70 bøger. Hun er kendt for en lang række romanserier for børn og unge, og både hendes heste-serier ”Pony & Co.” og ”Pjok og Petrine”, fodboldserie ”FC Englene” og westernserie ”Død eller levende!” hitter hos børnene. Westernserien har hun lavet i samarbejde med Jan Solheim, som hun også har arbejdet sammen med om krimiserien ”Cornelius krut”. Til de helt små har hun lavet en billedbogsserie om drengen Willi i samarbejde med Inger Tobiasen, der også har stået for alle illustrationer til ”Pjok og Petrine”.

Udover at skrive børnebøger holder Harild foredrag og arrangerer skriveværksteder. Hun skriver også historier sammen med børn på afdelingen for kræftramte børn i skolen på Rigshospitalet, om det siger hun: ”Det betyder meget for mig at give redskaber og skriveglæde videre. Det kan ikke sammenlignes med en almindelig undervisningssituation, men er i meget højere grad en udveksling, synes jeg – og det er utrolig givende og inspirerende at være i så nær skabende kontakt med netop de børn og unge, som jeg jo skriver til.” (Maria Roslev: Mailinterview med Kirsten Sonne Harild. Forfatterweb, marts 2014.)

Kirsten Sonne Harild har tre døtre – Emilie, Tilde og Amanda. Sammen med den mellemste datter Tilde har hun lavet Vina-bøgerne – en læs-let serie om islænderhesten Vina, der er familiens hest i det virkelige liv. Forfatteren bor i dag på Østerbro i København.

Serien om Pjok og Petrine

”Det er ved at blive efterår. Petrine har haft en skøn lang sommer med sin lille shetlandspony Pjok og med alle sine gode ponyveninder, Rikke, Laura, Sarah og Amanda. Skolen er for længst begyndt, og hver eftermiddag skynder Petrine sig hjem for at nå at være sammen med sine heste, inden det bliver alt for mørkt, og hun skal ind og spise og lave lektier.”
”Pjok og Petrine 15 – Ponyhviskeren”, s. 9.

Den første bog i Kirsten Sonne Harilds hesteserie ”Pjok og Petrine” udkom i 2007 med undertitlen ”En pony i præmie”. Den 15. bog ”Ponyhviskerne” udkom i 2013, og den 16. ”Klar, parat, kør” er på vej. Der udkommer kun så mange bind i en serie, fordi den har læsere, og det har ”Pjok og Petrine” – særligt drenge og piger i alderen 8-10 år, der elsker heste. Bøgerne er lette at læse, og Inger Tobiasens tegninger illustrerer handlingen præcist.

Serien skydes i den første bog i gang med et lotteri, hvor pigen Petrine vinder shetlandsponyen Pjok. For de fleste ville det være noget af en drøm, men for Petrine, der er bange for heste, føles det mest som et mareridt. Langsomt modnes forholdet mellem pigen og hesten godt hjulpet på vej af Petrines mor, og efter at Petrine har passet Pjok, der rammes af trommesyge, er hun solgt. Hun elsker sin hest og vil selvfølgelig beholde den. Og så kan læseren ellers følge ponyen og pigen på rideskole, til stævner, på udflugter og rejser og meget mere i de næste mange bind.

29831459

Generelt er fortællingerne båret af børnenes dialog, der er troværdig og skaber et godt fortællertempo. Miljøet er realistisk beskrevet, og de mange præcise detaljer om heste vidner om forfatterens store kendskab til emnet.

Serien om Pjok og Petrine handler både om venskabet mellem dyr og mennesker og mellem veninder. Harilds hesteunivers er varmt og trygt, og man mærker forfatterens kærlighed til både romanfigurer og heste.

”Pjok og Petrine” er Kirsten Sonne Harilds anden hesteserie. Den første ”Pony og Co.” udkom i 2005 og tæller i alt 12 titler. I ”Pony og Co.” følger man hestepigen Karen i et par år af hendes liv med alt, hvad det indeholder af veninder, drenge og familie – og altså især heste.

 

 

 

 

Serien om FC Englene

”Splittelsen var en kendsgerning. I frikvarteret et par dage senere var der flere fra holdet, der havde samlet sig i et hjørne af skolegården, tydeligvis for at snakke privat. Effi, Frede, Bine, Sadia, Nova og jeg gik forbi dem, men der var ikke rigtig kontakt. De virkede sure. Der var træning samme eftermiddag, og holdet til lørdagens kamp skulle sættes. Hvis vi ikke havde fået styr på stemningen inden, ville det ødelægge det hele for os alle sammen.”

Kirsten Sonne Harilds pigefodboldserie ”FC Englene” tæller fem bind, der alle udkom i 2011. Bøgernes jeg-fortæller – midtbanespiller og anfører – Karla tager læseren med helt ind i omklædningsrummet og fortæller om spillernes sorger og glæder både på og uden for banen.

Det hele begynder temmelig skidt i ”FC Englene 1- En fodboldsæson i helvede”. Pigerne taber, og deres elskede træner stopper. I stedet kommer træner Maja, der i begyndelsen har svært ved at få styr på både pigerne og taktikken, men i femte bind ser det helt anderledes ud. Englene står til oprykning, og flere af pigerne er nu så gode, at de skal rykke op til U17. Det giver imidlertid også indre splid og masser af konkurrence, så selvom det går godt på banen, er der masser af drama uden for.

29031894

Serien balancerer fint mellem på den ene side beskrivelser af træning, taktik og kampe, og på den anden side fortællinger om venskab, intriger og ung kærlighed. Serien handler således i lige så høj grad om at være teenager med alt, hvad det indebærer af usikkerhed, skole og kærlighed, som den handler om fodbold.

”FC Englene” er en rigtig serie, hvor de fem bind tilsammen leverer et kærligt portræt af pigeholdet. Hver bog er samtidig en afrundet fortælling med plot og klimaks, så bøgerne kan læses uafhængigt af hinanden. Jeg-fortælleren Karla fortæller i alle fem bind i et let og levende sprog, og inddragelsen af sms’er og Facebook giver de unge læsere mulighed for umiddelbar identifikation. 

Serien er vedkommende og underholdende og kan læses af både drenge og piger, der interesserer sig for holdspil.

 

 

Serien om Cornelius krut

”En helikopter skulle til at lette. Samtidig gik døren op bag os, vores forfølger så ud, som om han ville æde os levende. Bag os var helikopteren på vej op. Der var kun én ting at gøre, nu hvor helikopteren var cirka en meter over jorden, og alting susede rundt. Ja, der var kun én ting at gøre, hvis vi ikke skulle fanges eller blive blæst ned af taget.”
”Cornelius krut 5 – Sagen om blodsugerens børn”, s. 102.

Kirsten Sonne Harilds serie ”Cornelius krut” består af fem bøger. Den første bog udkom i 2009, mens den femte og sidste udkom i 2011. De er alle illustreret af Jan Solheim, og hans sort-hvide tegninger giver bøgerne et grafisk udtryk. De er ikke grafiske romaner i klassisk forstand, men de trækker på genren, og tegninger bidrager til bøgernes humoristiske stemning.

Serien betegnes som en detektiv-spændingsserie, og hver bog skydes da også i gang med et eller flere mysterier, som seriens jeg-fortæller Cornelius krut og hans makker og klassekammerat Lulu går i kødet på. Børnene er et godt makkerpar. Cornelius har sans for detaljer og mystiske hændelser, mens Lulu både er fantastisk til at klatre og stille spørgsmål, så selv om mysterierne ved første øjekast ikke nødvendigvis syner så store, så vokser de gennem børnenes seriøse opklaringsarbejde. Og helt tro mod genren løses gåden altid til sidst.

Handlingen i de fem bøger udspiller sig på Østerbro i København, og der er flere konkrete detaljer, der medvirker til en meget realistisk miljøskildring – bl.a. børnenes hule i Fælledparken, Rigshospitalet og komponistkvarteret, hvor Cornelius krut bor. Handlingen og mysterierne er derimod meget fantastiske – de er spændende og fyldt med action. I den femte bog ”Sagen om blodsugerens børn” må børnene f.eks. flygte fra Rigshospitalets tag ved at holde fast i en helikopters landingsstel.

Gennem hele serien er det alvorlige sager, børnene rodes ind. I det første bind er det både industrispionage og kunstforfalskning, de står over for, men ved at hjælpe hinanden og forfølge alle spor, opklarer de alle sager til sidst.

Sproget er let og flydende og fortællingerne fængende. Serien om Cornelius krut er en letlæst krimiserie fyldt med spænding, action og humor.

Død eller levende!

”De var begge allerede blå i hovederne af den dårlige lugt.
”Hold kæft, hvor her dinker, Josh,” sagde Jim og nikkede. Tårerne stod i øjnene på ham.
”Dinker? Nå du mener DINKER?” hviskede Josh tilbage og nikkede. ”Det er, fordi det er nokummet i bedemandens gård, vi gemmer os på. Han siges at have rigtig dårnig mave, så dårnig, at man kan nugte ham på mange hundred meters afdand.”
”Død eller levende! Blodbrødre”, s. 19

Westernserien ”Død eller levende!” af Kirsten Sonne Harild er udkommet i fem bind. Den første bog ”Gribben” udkom i 2012, og den femte og formentlig sidste ”Blodbrødre” udkom i 2013. Jan Solheim har stået for alle tegningerne i serien. Som i krimiserien om Cornelius krut tilføjer Jan Solheims tegninger ikke noget nyt til handlingen. De illustrerer den og bidrager til seriens humoristiske stemning.

Serien handler om de to drenge Jim og Josh på 11 og 13 år. Deres fædre er blevet skudt, og drengene vil have hævn. Sådan skydes et rigtigt westerndrama i gang, og serien er da også en ægte western.

29288356

Der er skurke og helte, guld, der skal findes og sheriffer, der skal reddes. Der er heste, stalde og en saloon. Og så er der også de to drenges evindelige skænderier om, hvem der er bedst, og selvom drengene er seriens cowboys og dermed helte, så er de ikke altid så seje. De kommer ofte ud i skøre og sjove situationer, der får læseren til at grine. Serien er derfor både hårdkogt og morsom, fyldt med action og sjove scener.

I modsætning til mange af Harilds andre serier, er ”Død eller levende!” ikke fortalt af en jeg-fortæller. En alvidende fortæller formidler handlingen – et klassisk træk fra westerntegneserien. I det hele taget mærker man tydeligt forfatterens store kendskab til genren – både i plot og miljøbeskrivelser.

Serien er skrevet i et let og ligefremt sprog, så den egner sig fint til selvlæsning for børn. Det er en både underholdende og spændende serie, der er tro mod genrens konventioner, men som samtidig tilfører den noget nyt med de to hovedpersoner. 

 

Synnes hævn

”De planer ville jeg gerne have kendt. Især den dag laden brændte med min sovende far indeni. For jeg er ret sikker på, at min stedbror havde en finger med i spillet der. Men hvorfor? spørger jeg stadig mig selv. Hvorfor skulle jeg lægges for had og beskyldes for det ene og det andet?”
”Synnes hævn 1 – Flugten”, s. 78.

Synnes hævn” er Kirsten Sonne Harilds anden fantasy-serie, og med den vender hun tilbage til den genre, som hun debuterede i. Fantasy-trilogien ”Den Hemmelige By”, som er forfatterskabets første serie, foregår på Bornholm, hvor hovedpersonerne Emmy og Frederik møder de underjordiske. ”Synnes hævn” foregår i fantasy-byen Ro, hvor den 13-årige Synne bor med sin far, stedmor og stedbror. Første bind ”Flugten” udkom i 2013, og andet bind ”Ind i mørket” udkom i 2014.

50706613

I seriens første bind anklages Synne, fortællingens jeg-fortæller, for at have påsat en brand, der har taget livet af hendes far. Det er Synnes stedbror, der står bag de falske anklager, og han sørger for, at hun må flygte fra Ro for ikke at ende på bålet som heks. Ikke overraskende ønsker Synne hævn, men først må hun flygte. Hun opsøger Krigeren, der skylder hendes far en tjeneste, og kommer i lære hos ham. Han lærer hende blandt meget andet, at man skal opføre sig ordentligt og ikke lege med ild. Hun møder også den 13-årige Fredbjørn, der har været fange hos Røverne i tre år, og som nu leder efter sin søster, som Jætterne har taget. Han leder også efter Elleheksen, som han mener, står i ledtog med Jætterne.

Det er udgangspunktet for seriens plot og grundlaget for fantasymiljøet. De to hovedkarakterer har således meget foran sig – både hævn og redningen af Fredbjørns søster, og der er udsigt til mange eventyrlige fortællinger i serien. 

Bøgerne er skrevet i et let og flydende sprog, og hovedpersonen er beskrevet nuanceret og med stor kærlighed. Hendes stædighed, vrede og handlekraft gør hende til en interessant hovedperson.

”Synnes hævn” er både fantasy og en skæbnefortælling. Det er en spændende historie om en 13-årig pige, det søger retfærdighed.

Genrer og tematikker

Kirsten Sonne Harild skriver bøger til børn og unge. Hun skriver til alle aldre, men er især god til at skrive til de helt unge læsere. Det lette, præcise sprog gør bøgerne nemme at læse for nylæsere, og hendes plotdrevne fortællestil holder dem fast. Og netop det lette sprog er væsentligt for forfatterne, for som hun siger: ”Med mine egne bøger har jeg også det meget vigtige succeskriterium, at det gerne må være let at læse, så også børn og unge, som har sværere ved læsningen får lyst til at flytte ind i bøgernes verden.” (Maria Roslev: Mailinterview med Kirsten Sonne Harild. Forfatterweb, marts 2014.)

Forfatterskabet er vægtigt og er især kendetegnet ved det serielle. Elleve forskellige serier er det blevet til indtil nu, og man kan godt regne med, at der kommer flere. Og Harild mestrer virkelig serieformatet. Hun formår at sætte fokus på en gruppe – et fodboldhold eller et showhold f.eks. – der kan danne seriens overordnede ramme, altså den store historie, og samtidig skrive interessante hovedkarakterer frem, der kan udvikle sig igennem de små plotdrevne fortællinger, som hvert bind udgør.

Forfatterskabet er også kendetegnet ved de genrespecifikke bøger. Både hendes krimiserie og westernserie viser, at hun har styr på genrernes klassiske kendetegn, og så er det tilmed nyt at finde en dansk western, der fungerer.  

Tematisk kredser forfatterskabet om heste, fodbold, dans og mysterier, og netop disse emner henter forfatteren bl.a. fra sig selv. Hun fortæller: ”Jeg var selv så heldig at dyrke både ridning, dans, fodbold, sang, volleyball og teater, da jeg var barn og ung. Det ses vist tydeligt i mine bøger.” (Maria Roslev: Mailinterview med Kirsten Sonne Harild. Forfatterweb, marts 2014).

Men venskab, børns hverdagsliv og overgangen fra barn til teenager er uanset emne også en gennemgående tematik i forfatterskabet, og det er kendetegnende for Harilds serier, at børnene let kan identificere sig med karaktererne og deres problematikker.

Det skinner igennem i hele forfatterskabet, at Harild har stor respekt for sine læsere. Selv siger hun om det at skrive til børn: ”Jeg kan mærke, det holder hjertet varmt. Jeg skriver ærligt til børn, og det gør mig glad! ” (Bente Lembo og Martin Damgård: Hun har verdens bedste job. Nordjyske Stiftstidende, 2012-05-08).

Beslægtede forfatterskaber

At skrive børnebøger med stor respekt for modtageren og uden løftede pegefingre er ikke kun kendetegnende for forfatteren Kirsten Sonne Harild. Det kendetegner mange danske børnebogsforfattere i øjeblikket. Mette Finderup f.eks. skriver også med stor respekt for målgruppen, og hendes Emmy-serie, der handler om den 13-årige Emmys liv, som hun selv beskriver det i sine selvudleverende dagbøger, har en del til fælles med Harilds fodbold-serie ”FC Englene”. Den både humoristiske og direkte sproglige stil kendetegner begge serier, og derudover handler serierne begge om piger i 13-års alderen med alt, hvad det indebærer af venskaber, intriger, forelskelser og knuste hjerter.

Mette Finderups forfatterskab har som Harilds også stor brede. Hun skriver også både fantasy og realisme, men hvor Harilds litterære universer ofte er trygge, hjemlige og hyggelige, er Finderups mere rå og barske.

Børnekrimien er som sådan ikke en udbredt genre i dansk børnelitteratur, men der er dog flere forfattere, der leger med den. Bodil El Jørgensen og makkerparret Tina Sakura Bestle og Anne-Marie Donslund skriver som Kirsten Sonne Harild også serier om børn, der løser kriminalgåder. Bodil El Jørgensens serie om Esme og Igor har som serien om Cornelius Krut to børn i hovedrollen – en dreng og en pige, der med stor opfindsomhed og gåpåmod løser farlige mysterier i de voksnes verden. Esme og Igor løser gåder i et genkendeligt Aarhus. Bestle og Donslund skriver om de siamesiske søstre Ærte og H, der i første bind af serien om søstrene Ærtehalm redder tredje trompetisten i Vardegarden. Alle tre krimiserier har til fælles at være sat i et genkendeligt og realistisk miljø, hvad enten det er hovedstaden eller provinsen. Derimod er de stilistisk forskellige; ”Ærtehalm” er meget poetisk, mens serierne ”Cornelius Krut” og ”Esme og Igor” er mere koncentreret om det plotdrevne.

Generelt gælder det for Kirsten Sonne Harilds børnebøger, at hun skriver hverdagen og hverdagskonflikter frem, der gør det let for børnene at identificere sig med karaktererne. Kirsten Sonne Harild er desuden en dreven fortæller. Hun har sans for både ømhed og uhygge, og skriver sig dermed ind i en tradition af børnelitteratur, der både har stor sympati for målgruppen og leverer gode fortællinger. Selv mener Kirsten Sonne Harild ”at en god børnebog fortælles i øjenhøjde, er levende og spændende og rummer gåder, mysterier, fremdrift. Uanset om det er vild fantasy, en billedbog for de allermindste, magi eller realisme, mener jeg først og fremmest, at en god børnebog skal give læseren mulighed for spejle sig selv i personerne og genkende problematikker fra eget liv.” (Maria Roslev: Mailinterview med Kirsten Sonne Harild. Forfatterweb, marts 2014).

Bibliografi

Bøger

Harild, Kirsten Sonne:
En rigtig ønskekat. Gyldendal, 2005. (Billedbog).
Harild, Kirsten Sonne:
Vera ved verdens ende. Gyldendal, 2010. (Mini-roman).
Harild, Kirsten Sonne & Anne-Marie Donslund:
De første piger på månen. Gyldendal, 2012. (Roman).
Harild, Kirsten Sonne: Planeten Pony - Bølle-Alf. Turbine, 2018.
Harild, Kirsten Sonne: Alt for dig : this is not a game. Gyldendal, 2018. Roman.
Harild, Kirsten Sonne: Nora går i vuggestue. Gyldendal, 2019.
Harild, Kirsten Sonne: Nora skal sove. Gyldendal, 2019.

Serien om Den hemmelige by

Harild, Kirsten Sonne:
Den hemmelige by 1. Gyldendal, 2003.
Harild, Kirsten Sonne:
Den hemmelige by 2 – Vejen til Kongedybet. Gyldendal, 2004.
Harild, Kirsten Sonne:
Den hemmelige by 3 – Kampen om øen. Gyldendal, 2005.

Serien om Pony og Co.

Harild, Kirsten Sonne:
Pony og Co. 1. Gyldendal, 2005.
Harild, Kirsten Sonne:
Pony og Co. 2 – Mission Maja. Gyldendal, 2005.
Harild, Kirsten Sonne:
Pony og Co. 3 – I vild galop. Gyldendal, 2006.
Harild, Kirsten Sonne:
Pony og Co. 4 – Lises forvandling. Gyldendal, 2006.
Harild, Kirsten Sonne:
Pony og Co. 5 – Forever. Gyldendal, 2006.
Harild, Kirsten Sonne:
Pony og Co. 6 – Verdens bedste Tessa. Gyldendal, 2006.
Harild, Kirsten Sonne:
Pony og Co. 7 – Den nye stjerne. Gyldendal, 2006.
Harild, Kirsten Sonne:
Pony og Co. 8 – Sandheden om Elvis. Gyldendal, 2007.
Harild, Kirsten Sonne:
Pony og Co. 9 – Spøgelsespatruljen. Gyldendal, 2007.
Harild, Kirsten Sonne:
Pony og Co. 10 – Julegaven. Gyldendal, 2007.
Harild, Kirsten Sonne:
Pony og Co. 11 – Vild, vildere, Elvis. Gyldendal, 2009.
Harild, Kirsten Sonne:
Pony og Co. 12 – På toppen. Gyldendal, 2010.

Serien om Willi – billedbøger

Harild, Kirsten Sonne:
Willi begynder i børnehave. Gyldendal, 2007.
Harild, Kirsten Sonne:
Willi har fødselsdag. Gyldendal, 2007.
Harild, Kirsten Sonne:
Willi har skoldkopper. Gyldendal, 2007.
Harild, Kirsten Sonne:
Willi og de nye sko. Gyldendal, 2007.
Harild, Kirsten Sonne:
Willi bliver væk. Gyldendal, 2008.
Harild, Kirsten Sonne:
Willi holder fastelavn. Gyldendal, 2008.
Harild, Kirsten Sonne:
Willi i svømmehallen. Gyldendal, 2008.
Harild, Kirsten Sonne:
Willi på biblioteket. Gyldendal, 2008.
Harild, Kirsten Sonne:
Willi er sur. Gyldendal, 2010.
Harild, Kirsten Sonne:
Willi i trafikken. Gyldendal, 2010.
Harild, Kirsten Sonne:
Willi kører traktor. Gyldendal, 2010.
Harild, Kirsten Sonne:
Willi på bondegården. Gyldendal, 2010.
Harild, Kirsten Sonne:
Willi skal i bad. Gyldendal, 2010.
Harild, Kirsten Sonne:
Willis bedste ven. Gyldendal, 2010.
Harild, Kirsten Sonne:
Willi bliver storebror. Gyldendal, 2012.
Harild, Kirsten Sonne:
Willi er kræsen. Gyldendal, 2012.
Harild, Kirsten Sonne:
Willi spiller fodbold. Gyldendal, 2015.
Harild, Kirsten Sonne:
Willi leger med lillesøster. Gyldendal, 2015.

Serien om Pjok og Petrine

Harild, Kirsten Sonne:
Pjok og Petrine 1 – En pony i præmie. Gyldendal, 2007.
Harild, Kirsten Sonne:
Pjok og Petrine 2 – Den første ridetime. Gyldendal, 2007.
Harild, Kirsten Sonne:
Pjok og Petrine 3 – Ponyklubben. Gyldendal, 2008.
Harild, Kirsten Sonne:
Pjok og Petrine 4 – Et føl ved navn Fiona. Gyldendal, 2008.
Harild, Kirsten Sonne:
Pjok og Petrine 5 – En vild udflugt. Gyldendal, 2008.
Harild, Kirsten Sonne:
Pjok og Petrine 6 – Ridestævnet. Gyldendal, 2008.
Harild, Kirsten Sonne:
Pjok og Petrine 7 – Ballade i ponyklubben. Gyldendal, 2009.
Harild, Kirsten Sonne:
Pjok og Petrine 8 – Den mystiske nabo. Gyldendal, 2009.
Harild, Kirsten Sonne:
Pjok og Petrine 9 – I dyb sne. Gyldendal, 2009
Harild, Kirsten Sonne:
Pjok og Petrine 10 – Farlig ferie. Gyldendal, 2011.
Harild, Kirsten Sonne:
Pjok og Petrine 11 – Fionas fest. Gyldendal, 2011.
Harild, Kirsten Sonne:
Pjok og Petrine 12 – Dyrskuet. Gyldendal, 2011.
Harild, Kirsten Sonne:
Pjok og Petrine 13 – Den islandske hest. Gyldendal, 2012.
Harild, Kirsten Sonne:
Pjok og Petrine 14 – Den skøre badedag. Gyldendal, 2013.
Harild, Kirsten Sonne:
Pjok og Petrine 15 – Ponyhviskerne. Gyldendal, 2013.
Harild, Kirsten Sonne:
Pjok og Petrine 16 – Klar, parat, kør!. Gyldendal, 2014.

Serien om Cornelius Krut i samarbejde med Jan Solheim

Harild, Kirsten Sonne:
Cornelius Krut 1 – Sagen om Hopovic Junior. Gyldendal, 2009.
Harild, Kirsten Sonne:
Cornelius Krut 2 – Sagen om komponistens spøgelse. Gyldendal, 2009.
Harild, Kirsten Sonne:
Cornelius Krut 3 – Sagen om varanens kys. Gyldendal, 2009.
Harild, Kirsten Sonne:
Cornelius Krut 4 – Sagen om Frizellas forbandelse. Gyldendal, 2010.
Harild, Kirsten Sonne:
Cornelius Krut 5 – Sagen om blodsugerens børn. Gyldendal, 2011.

Serien om FC Englene

Harild, Kirsten Sonne:
FC Englene 1- En fodboldsæson i helvede. People’s Press, 2011.
Harild, Kirsten Sonne:
FC Englene 2- Stolpe ind. People’s Press, 2011.
Harild, Kirsten Sonne:
FC Englene 3- Vinger af stål. People’s Press, 2011.
Harild, Kirsten Sonne:
FC Englene 4- Kampen mod stjernerne. People’s Press, 2011.
Harild, Kirsten Sonne:
FC Englene 5- Kamp til stregen. People’s Press, 2011.

Serien Død eller levende!

Harild, Kirsten Sonne:
Død eller levende! 1 – Gribben. People’s Press, 2012.
Harild, Kirsten Sonne:
Død eller levende! 2 – Skarpe skud. People’s Press, 2012.
Harild, Kirsten Sonne:
Død eller levende! 3 – Kvægtyvene. People’s Press, 2012.
Harild, Kirsten Sonne:
Død eller levende! 4 – Ondt guld. People’s Press, 2012.
Harild, Kirsten Sonne:
Død eller levende! 5 – Blodbrødre. People’s Press, 2013.

Serien Dans de luxe

Harild, Kirsten Sonne:
Prøvetime. Gyldendal, 2012. (1).
Harild, Kirsten Sonne:
Pinlig mor. Gyldendal, 2012. (2).
Harild, Kirsten Sonne:
Sandras smil. Gyldendal, 2013. (3).
Harild, Kirsten Sonne:
En ny Nynne. Gyldendal, 2013. (4).
Harild, Kirsten Sonne:
Ballade i Berlin. Gyldendal, 2015. (5).

Vina bøgerne i samarbejde med Tilde Harild Gaardboe

Harild, Kirsten Sonne og Tilde Harild Gaardboe:
Vina betyder veninde. Gyldendal, 2013.
Harild, Kirsten Sonne og Tilde Harild Gaardboe:
Vina og skoven. Gyldendal, 2013.
Harild, Kirsten Sonne og Tilde Harild Gaardboe:
Vina og vinteren. Gyldendal, 2013.
Harild, Kirsten Sonne og Tilde Harild Gaardboe:
Vina vil bare tølte. Gyldendal, 2013.

Synnes hævn - serie

Harild, Kirsten Sonne:
Flugten. Carlsen, 2013. (1).
Harild, Kirsten Sonne:
Ind i mørket. Carlsen, 2014. (2).
Harild, Kirsten Sonne:
Ilden og hjertet. Carlsen, 2014. (3).

Fanny flytter - serie

Harild, Kirsten Sonne:
Fanny flytter – Operation gekko. Gyldendal, 2014. (1).
Harild, Kirsten Sonne:
Fanny flytter - Bobs badekar. Gyldendal, 2015. (2).
Harild, Kirsten Sonne:
Fanny flytter - skolefesten. Gyldendal, 2015. (3)

The Oh My Godz - serie

Harild, Kirsten Sonne:
Hjertestop. Gyldendal, 2015. (1).
Harild, Kirsten Sonne:
Den (alt for) store makeover. Gyldendal, 2015. (2).
Harild, Kirsten Sonne: Én til dig, én til mig! Gyldendal, 2016. (3).
Harild, Kirsten Sonne: Band til salg. Gyldendal, 2016. (4).

Maj & Mio - serie

Harild, Kirsten Sonne: Forbandelsen. Carlsen, 2015. (1).
Harild, Kirsten Sonne: Kampen om Mio. Carlsen, 2015. (2).
Harild, Kirsten Sonne: Hvor er Mio?. Carlsen, 2015. (3).
Harild, Kirsten Sonne: Den første bog om Maj & Mío. Carlsen, 2018.
Harild, Kirsten Sonne: Den anden bog om Maj & Mío. Carlsen, 2018.
Harild, Kirsten Sonne: Den tredje bog om Maj & Mío. Carlsen, 2020.
Harild, Kirsten Sonne: Den fjerde bog om Maj & Mío. Carlsen, 2020.

FlikFlak - serie

Harild, Kirsten Sonne: Kom igen, Felina! Politiken, 2016. (1).
Harild, Kirsten Sonne: Højt at flyve. Politiken, 2017. (2).

Planeten Pony - serie

Harild, Kirsten Sonne: Planeten Pony - Bølle-Alf. Turbine, 2018.
Harild, Kirsten Sonne: Planeten Pony - Plet. Turbine, 2018.
Harild, Kirsten Sonne: Planeten Pony - Klokke. Turbine, 2018.

Sally, Glenn & vilde Maxi - serie

Harild, Kirsten Sonne: Sally, Glenn & vilde Maxi - hundehypnosen. Alvilda, 2018. (1).
Harild, Kirsten Sonne: Sally, Glenn & vilde Maxi - mørkemageren. Alvilda, 2018. (2).
Harild, Kirsten Sonne: Sally, Glenn & vilde Maxi - monsterhaven . Alvilda, 2019. (3).
Harild, Kirsten Sonne: Sally, Glenn & vilde Maxi - tidstyvene. Alvilda, 2020. (4).
Harild, Kirsten Sonne: Sally, Glenn & vilde Maxi - støvheksen. Alvilda, 2020. (5).

Mies mål - serie

Harild, Kirsten Sonne: Mies mål - en magisk bold. Turbine, 2019. (1).
Harild, Kirsten Sonne: Mies mål - den seje klub. Turbine, 2019. (2).

Om forfatteren

Baggrund

Blogindlæg om forfatterens bøger, foredrag og skrivekurser.

Søgning i bibliotek.dk

Emnesøgning på Kirsten Sonne Harild

Kilder citeret i portrættet

Interviews

Lembo, Bente og Martin Damgård:
Hun har verdens bedste job. Nordjyske Stiftstidende, 2012-05-08.
Roslev, Maria:
Mailinterview med Kirsten Sonne Harild. Forfatterweb, marts 2014.