Lotte Inuk

Majken Jørgensen, 1990.
Main image
Inuk, Lotte
Foto: Finn Frandsen

Dansk forfatter. Har hovedsageligt skrevet romaner for børn og unge.

... men tættest på himlen og med klar udsigt til sø og have - dér sidder Lotte Inuk med hovedet fyldt af mærkelige historier, som bare må ned på papir. "Og sådan har det altid været - jeg har altid skrevet". Lotte startede sin officielle skrivekarriere med i 1980 at vinde Gyldendals og Politikens novellekonkurrence. 2 år senere kom så hendes rigtige debut med 2 bøger på én gang: Maria Mia og Mona Måneskinsdatter, som begge handler om det forjættede barndomsland, som er hjemsted for fantasien og "Ens humør ændrer sig efter hvordan Landet er, forstår du nok.”

 

62712775

Blå bog

Født: 2. februar 1965 i Århus.

Uddannelse: Ingen.

Debut: Maria Mia. Borgen, 1982.

Litteraturpriser: Kulturministeriets Initiativpris, 1987. Kulturministeriets Børnebogspris, 1993. Derudover adskillige arbejds- og rejselegater fra Statens Kunstfond.

Seneste udgivelse: De uægte. Blå, 2022. Roman.

Artikel type
boern

Om Lotte Inuk

Vandmand, årgang 1965.

Yndlingsforfattere: Suzanne Brøgger, Karen Blixen, Oriana Fallaci.

Yndlingsfilm: "Himlen over Berlin", "Diva", "Edderkoppekvindens kys", "The Big Blue".

Yndlingsfarver: de blå! "... men jeg elsker hele regnbuen ..."

Det sjoveste Lotte ved: at elske, at svømme i havet på en helt perfekt solskinsdag - og tænk hvis man kunne flyve!

Det sureste Lotte ved: vinter i Danmark, overfladiske mennesker, hjertesorg - og så er det surt at være sur.

Mellem himmel og jord ...

... men tættest på himlen og med klar udsigt til sø og have - dér sidder Lotte Inuk med hovedet fyldt af mærkelige historier, som bare må ned på papir. "Og sådan har det altid været - jeg har altid skrevet".

Lotte startede sin officielle skrivekarriere med i 1980 at vinde Gyldendals og Politikens novellekonkurrence. 2 år senere kom så hendes rigtige debut med 2 bøger på 1 gang: Maria Mia og Mona Måneskinsdatter, som begge handler om det forjættede barndomsland, som er hjemsted for fantasien og "Ens humør ændrer sig efter hvordan Landet er, forstår du nok. Landet er fuld af ideer. De svæver rundt som dyr. Sommetider usynlige, sommetider ikke. Det er ikke til at sige.
Det er i det hele taget ikke til at forklare. Men der er smukt. Der er dufte og lyde. Melodier. Hvis man er heldig, også tekster til melodierne. På gode dage."(citat fra Maria Mia).

Tabet af barndomslandet og den store, svære kærlighed er også temaerne for de 3 næste bøger Villa Nirvana, Tania Tiara og Den eneste.
Søskende-sjæle fokuserer på kærligheden uden grænser, det samme gør Rejsefællen, der tager os på en kosmopolitisk togtur på jagt efter meningen med livet. Massimo viderefører temaet via hovedpersonerne. Michelle og Massimo, hvis fortid og barndom har gjort ondt på sjæl og krop.

Lotte Inuk har i løbet af sin opvækst levet en lang række forskellige steder i Danmark og på Grønland - hendes pas er dansk og hendes moster bor i Århus. Alligevel er hun på sæt og vis så u-dansk, at hun må være vokset op på Ønskeøen som alf og fe og heks på en og samme gang.

Noget af det u-danske ved Lotte er hendes sprog. Det er sært svævende, drømmende, luftigt, poetisk ... og så langt fra bøjet i neon, som noget kan være. Ligesom Lotte, der tror på intuition, inspiration, association, egne følelser og først og fremmest KÆRLIGHED.