Marianne Koester og Kjeld Koplev

Hanne Svendsen, 1987.
Main image
Koester og Kjeld Koplev, Marianne
Foto: Lene Esthave / POLFOTO

Danske forfattere. Har hovedsageligt skrevet romaner for børn og unge.

Marianne Koester og Kjeld Koplev skriver børne- og ungdomsbøger sammen. Men ellers har de hver for sig lavet et hav af ting i deres liv, også inden de traf hinanden i 1978. Koplev og Koester har noget på hjerte - derfor skriver de bøger. De har øjne og ører åbne for, hvad er sker rundt omkring dem - her og nu, de har selv døtre, de har selv være børn og unge - dét bruger de i deres bøger.

 

 

27363210

Blå bog

Koester, Marianne

Født: 6. september 1941 i København.

Uddannelse: Designer og lærer. Gift med Kjeld Koplev.

Debut: Leo lyver. Borgen, 1981. Sammen med Kjeld Koplev.

Priser: Ingen kendte.

Seneste udgivelse: Simon på flugt. Klematis, 2008. Illustreret af Pia Thaulov. Billedbog.

Seneste udgivelse: Koester, Marianne og Kjeld Koplev: Flygtningedrengen. Klematis, 2008.

Koplev, Kjeld

Født: 7. februar 1939 i Århus.

Uddannelse: Kok, journalist. Gift med Marianne Koester.

Debut: Leo lyver. Borgen, 1981. Sammen med Marianne Koester.

Priser: P-1 prisen, 1996. Publicistklubbens Jubilæumspris, 2001.

Seneste udgivelse: Koester, Marianne og Kjeld Koplev: Flygtningedrengen. Klematis, 2008.

Artikel type
boern

Om Marianne Koester og Kjeld Koplev

Marianne Koester og Kjeld Koplev skriver børne- og ungdomsbøger sammen. Men ellers har de hver for sig lavet et hav af ting i deres liv, også inden de traf hinanden i 1978.

Marianne Koester (MK) er født i 1941 i København, men hun har også boet i Aalborg i 5 år. I 1958 tog hun realeksamen. I 1964 blev hun færdig med en uddannelse som designer ved Kunsthåndværkerskolen i København. Med dén uddannelse som baggrund fungerede MK en tid som bl.a. underviser og kostumeskaber, og ind imellem skulle børn, mand og hjem passes. Fra 1968-80 gik MK på studenterkursus for endelig i 1974 at stå som nyuddannet lærer. I dag arbejder MK som skolelærer i Holte, hvor hun bor sammen med Kjeld Koplev, døtrene og en ruhåret gravhund.

Kjeld Koplev (KK) er født i 1939 i Århus. Den eneste uddannelse han har papir på, er kokkeuddannelsen. En overgang var han journalistelev, for han har altid godt kunne lide at skrive, men noget afgangsbevis foreligger ikke. Eksamensbeviser har ikke været afgørende for, hvad KK kom til at arbejde med. Danmarks Radio har været hans arbejdsplads siden 1968. For tiden laver han bl.a. Radio Ørsted, et program om film, teater, musik og bøger. KK's skriveglæde har indtil nu resulteret i 4 voksenromaner, og så de børne- og ungdomsbøger han har skrevet sammen med MK.

Drengetøsen

Drengetøsen.
Drengetøsen.

Drengetøsen er historien om et par danske pigers sommeroplevelser på den lille græske ø Leros.

Masser af sol, hav, for ikke at tale om unge, smukke grækere venter på dem. Jo forelsker sig i Statis, hun er bare ikke hans eneste kærlighed.

Sommereventyret bliver lidt efter lidt til et mareridt for Jo. Da hun vælger at blive på øen, mens veninden rejser hjem, begynder først det rigtige mareridt - i Sava's luksusvilla.

Drengetøsen bar både noget virkelighed og noget fri fantasi i sig. Forfatterne har tilbragt flere ferier på Leros, så de har ikke kunnet undgå at se, hvordan de græske mænd hentede de danske piger ved båden, knaldede dem i strandkanten, afleverede dem ved båden og så nyt hold!

Jo er nok ikke klar over, hvad hun kaster sig ud i, da hun tager på ferie med en bagage af såkaldt seksuel frigjorthed. Dét hun bliver udsat for, er i hvert fald god gammeldags seksuel udnyttelse. Hun lader sig villigt dirigere af forholdet til fyre - men har hun lyst?