Palle Petersen
Foto: Privatfoto

Palle Petersen

Bente Fredskild Mortensen. 1984. Blå bog og bibliografi senest opdateret 2020
Top image group
Palle Petersen
Foto: Privatfoto
Main image
Foto: Privatfoto

Dansk forfatter. Har hovedsageligt skrevet bøger for børn og unge.
Palle Petersen skriver fagbøger og romaner, hvor han tager os med på opdagelse i fortiden og nutiden, i Danmark og andre lande. Han startede i 1971 med billedbogen Miki og har siden skrevet mere end 50 bøger. Han modtog Kulturministeriets børnebogspris allerede i 1974.

 

47686164

 

Blå bog

Født: 1943.

Uddannelse: Lærer.

Debut: Miki. Borgen, 1971. Billedbog.

Priser: Kulturministeriets børnebogspris, 1974. Årets forfatter af Dansk Historielærerforening,1976. Danmarks Skolebiblioteksforenings hæderspris, 1982. Kulturministeriets Initiativpris, 1986.

Seneste udgivelse: Poq : den første grønlænder i Danmark som kom hjem igen : Hans Egedes mission i Grønland 1721-29. PalleP-forlag, 2020.

Artikel type
boern

Om Palle Petersen

Palle Petersen er født i 1943 og uddannet som lærer.

Han debuterede i 1971 med billedbogen Miki og har siden skrevet mere end 50 bøger.

Han modtog Kulturministeriets børnebogspris i 1974, blev kåret som Årets forfatter af Dansk Historielærerforening i 1976 og fik Danmarks Skolebiblioteksforenings hæderspris i 1982.

Palle Petersen skriver fagbøger og romaner, hvor han tager os med på opdagelse i fortiden og nutiden, i Danmark og andre lande.

Han fortæller om almindelige mennesker, så vi lever os ind i deres hverdag og får åbnet øjnene for mange ting i verden før og nu.

For Palle Petersen er tekst og billeder lige vigtige og derfor er bøgerne gennemillustrede med tegninger og farvefotos.

En rejse fra fortid til nutid

De fleste af bøgerne handler om fortiden.

Palle Petersen trænger gennem de traditionelle myter om konger og helte og fortæller i stedet om, hvordan børn, trælle, bønder og arbejdere havde det.

Det er levende og spændende beretninger, hvor fortiden sammenlignes med vores tid og forholdene i u-landene.

I serien Her er historien fortælles ud fra arkæologers fund og samtidige skrifter og billeder om forskellige historiske perioder i Danmark og i verden.

I tilknytning til denne serie har Palle Petersen skrevet romaner, hvor der er indflettet mange oplysninger om tøj, bolig, tro m.m. i selve handlingen.