Meredith Ann Pierce

Helle Winther Olsen. 1998.
Main image
Pierce, Meredith Ann
© Hanne Hansen

Amerikansk forfatter. Har hovedsageligt skrevet romaner for børn og unge.
Meredith Ann Pierce blev født i Seattle, USA. Begge hendes forældre var professorer, så hun blev tidligt opmuntret til at beskæftige sig med intellektuelle ting. Hun har altid været optaget af at opbygge fantasiuniverser og fortæller selv, at hun drømte sig ind i flere forskellige verdener som lille. Evnen til at bygge et troværdigt og eventyrligt univers op, har hun udviklet gennem sit forfatterskab, og vi er mange læsere - ikke bare i Danmark, der venter på hvad et nyt udspil fra forfatterens side vil bringe.

Artikel type
boern

Forfatteren som barn

Meredith Ann Pierce blev født 5.7.1958 i Seattle, USA. Som datter af forældre der begge var professorer, blev hun tidligt opmuntret til at beskæftige sig med intellektuelle ting. Hun lærte f.eks. at læse allerede som 3 årig, og det med bøger har præget en stor del af hendes liv både arbejdsmæssigt og privat.

Hun har altid været optaget af at opbygge fantasiuniverser og fortæller selv, at hun drømte sig ind i flere forskellige verdener som lille. Hun kunne bruge timer på at lege og skabe eventyr sammen med sin store samling af tøjdyr, og sine usynlige venner. Hun legede rollespilslege - lidt ligesom Dungeons and Dragons, før de blev moderne. På en måde blev legene også en tilflugt for hende. De skabte tryghed i en barndom, der var præget af, at forældrene rejste meget, og af at hele familien flyttede masser af gange.

Frygt har også været en bestanddel af barndommen. Hun levede længe med frygten for en bestemt voksen i familien, som var voldelig overfor hende. Lige indtil hun en dag blev så rasende at hun turde tage kampen op, og endeligt sige fra over for den voksne.

I skolen var hun en enspændertype der ikke var med i kliker, heppekor og den slags. Fagene var lette for hende - hun vidste jo så utrolig meget om mange emner fra alle de (voksen)bøger hun læste.

Meredith Ann Pierce

Hun har en universitetsuddannelse fra Florida Universitet, 1980. Hun har bl.a. arbejdet i en boghandel og undervist studerende i at skrive romaner. Hun er også uddannet bibliotekar og arbejder med dette fag, samtidig med at hun skriver. Hun bor i byen Gainesville i Florida - hvor hun iøvrigt bor sammen med sine forældre.

Interesser:
-Udover drømme og fantasier interesserer hun sig meget for billedkunst og har en større samling af billedbøger.
-Sang og musik - hun spiller selv på harpe
-Studier af livet i gamle dage
-Mytologi
-Katte
-At skrive historier. Som ung pige skrev hun konstant ideer og historier ned, men hun overvejede aldrig for alvor at blive forfatter. Ikke før en lærer på universitetet opfordrede hende til at sende Den sorte Engel ind til et forlag - heldigvis for det.