Margaret Weis

Susanne Thøfner. 2001.
Main image
Weis, Margaret
Foto: Privatfoto

Amerikansk forfatter. Har hovedsageligt skrevet fantasy-romaner.
På universitetet læste Margaret Weis litteratur og ’creative writing’. Hun blev gift og blev redaktør på et bogforlag, hvor hun arbejdede til 1983. Hun venter ikke på, at inspirationen skal komme ovenfra, men skriver koncentreret fra 8.00 - 11.30, hver dag. Hun prøver at leve sig ind i sine personer og sætte sig ind i deres følelser og reaktioner, og hun kan allerbedst lide at skrive om stærke kvinder! Hendes yndlingsforfattere er de gode, gamle forfattere som Charles Dickens, Alexander Dumas, Arthur Conan Doyle og Jane Austen.

 

29058075

Blå bog

Født: 16. marts 1948 i Missouri, USA.

Uddannelse: Læst litteratur og 'creative writing' på universitetet.

Debut: De første tegn. 1988. (Dragons of Autumn Twilight, 1984).

Litteraturpriser: Ingen kendte.

Seneste udgivelse: Weis, Margaret og Tracy Hickman: Flugten. Tellerup, 2011. (Secret of the dragon. Part 2). Oversat af Bjarne Skovlund. (Drageskibe, 4).

Artikel type
boern

Om Margaret Weis

Margaret Weis er født i Missouri i USA den 16. marts 1948.

I 1970 tog hun eksamen på universitetet, hvor hun havde læst litteratur og ’creative writing’. Hun blev gift og fik arbejde som redaktør på et bogforlag, hvor hun arbejdede til 1983.

Efter at være blevet skilt flyttede hun til Wisconsin, hvor hun tog et job som på forlaget TSR i 1983 - 86 som bogredaktør.

TSR er det forlag, der stod for udgivelsen af rollespillet Dungeons and Dragons og alle de rollespil, der udsprang af det.

Tracy Hickman

Og her blev Margaret Weis gode venner med den jævnaldrende Tracy Hickman (som trods navnet er en mand!). Tracy Hickman havde opfundet Dragonlance , et rollespil og et univers, der fungerede efter reglerne fra Dungeons and Dragons, og Margaret Weis og Tracy Hickman begyndte nu at skrive bøger sammen.

21439746

Dragonlance-bøgerne var fra starten tænkt som inspiration for rollespillerne, men de blev hurtigt så populære, at de blev læst af mange andre og oversat til et stort antal sprog, heriblandt også dansk. De er solgt i 20 millioner eksemplarer, heraf mere end 16 millioner eksemplarer i USA og England alene!

Margaret Weis sagde i 1986 sit job som redaktør op og fortsatte som en meget produktiv freelance forfatter. Hun skriver stadig mange af sine bøger i samarbejde med Tracy Hickman (de har skrevet mere end 40 bøger sammen), og da de bor langt fra hinanden i forskellige stater, bruger de e-mail i deres daglige samarbejde. De bliver enige om hovedtrækkene i historien først og arbejder så hver for sig med at uddybe historien. Undervejs mailer de det, de har skrevet, til hinanden og diskuterer nye ideer og problemer, og på den måde hjælper de hinanden med at komme videre.