portræt af Bram Stoker
Foto: Wikimedia Commons

Bram Stoker

redaktionen, 2023.
Top image group
portræt af Bram Stoker
Foto: Wikimedia Commons

Den irske forfatter Abraham Stoker er mest kendt for den klassiske gotiske roman "Dracula", der blev udgivet i 1897. "Dracula" er blevet en af de mest indflydelsesrige skrækromaner i litteraturhistorien og har dannet grundlag for utallige film-, teater- og andre kunstneriske tilpasninger.

Stokers roman "Dracula" handler om en vampyr ved navn Count Dracula, der rejser fra Transsylvanien til England for at sprede vampyrisme. Bogen indeholder mange af de kendte elementer, der er forbundet med vampyrer, såsom blodsugning, frygt for sollys og kors, og brugen af knust hvidløg.

Romanen blev en stor succes og har bidraget til at forme og popularisere myten om vampyrer, som vi kender den i dag. Bram Stoker havde en varieret karriere og arbejdede som teaterkritiker og teaterleder, før han blev forfatter. Selvom han skrev flere andre bøger og noveller, er det "Dracula", der for altid vil være knyttet til hans navn og have efterladt en uudslettelig indflydelse på skræk- og vampyrlitteraturen.

137341921

 

Blå bog

Født: 8. november 1847 i Clontarf, Irland. 

Død: 20. april 1912, London, England. 

Debut: "The Primrose Path", 1875.

Litterære priser: Ingen kendte. 

Seneste udgivelse: Den syvstjernede juvel. Klim, 2023. (The jewel of the seven stars, 1903). Oversat af Espen Strunk.

 

 

 

 

 

 

 

Videoklip

Introduktion til Bram Stokers "Dracula". Engelsk, 2020. 

Artikel type
faktalink

"Dracula" på Læsekompas.dk

Forfatterweb er den saglige og faglige gennemgang af forfatterskaberne. På vores søstersite Læsekompas er det læseoplevelsen, som er i fokus.

Brug Læsekompas for at åbne op for den læseoplevelse, bogen byder på. Hvilken stemning er der i bogen, hvilke miljøer foregår den i, hvad er fortælletempoet og hvor lang er bogen?

Lav og del lister over læste bøger, bøger du vil læse, yndlingsbøger osv.

Find andre bøger, der minder om bogen, og gå på opdagelse i, hvordan bøgerne er forbundet.

FIND "DRACULA" PÅ LÆSEKOMPAS.DK: Læs anmeldelser, mere om læseoplevelsen, og find bøger, der minder om