Baggrund

Citat
”Sikke noget forfærdeligt møg! Far er flyttet med alle sine ting i vores bil, og mor står i køkkenet og græder. Det gør min storesøster også, og så kan jeg heller ikke lade være. Det gør man vist, når ens far er flyttet.”
”Mor græder”, s. 2.

Annette Herzog blev født i 1960 og voksede op i en lille tysk landsby, Grossbeeren, der ligger i det tidligere Østtyskland.

Allerede som barn spillede litteratur en stor rolle i Annette Herzogs liv, og hun havde tidligt en drøm om selv at blive forfatter. Om dette siger hun: ”Jeg har altid læst mange bøger, allerede som barn. Inden jeg kunne læse, brugte jeg mange timer på at se på billedbøger, og inden da har min far altid læst eventyr for mig. Så jeg er vokset op med historier og bøger. Jeg skrev også digte og bøger, mens jeg var mellem 9 og 13 år gammel. Ud over et digt, der udkom i en avis, blev de selvfølgelig aldrig udgivet, men ønsket har altid været der.” (Palles gavebod).

I første omgang blev det dog kun ved drømmen, og Annette Herzog læste i stedet dansk og engelsk ved universitetet i Greifswald, hvor hun uddannede sig til tolk.

Efter Berlinmurens fald flyttede Annette Herzog i 1991 til Danmark med sin familie. Her arbejdede hun som oversætter for WHO (Verdenssundhedsorganisationen) og Det Europæiske Miljøagentur. Oprindeligt skulle opholdet i Danmark kun have været midlertidigt, men familien endte med at bosætte sig permanent i København.

I 2000 debuterede Annette Herzog med bogen ”Man ved aldrig med Emilie”, der oprindeligt var et bidrag til en børnebogskonkurrence udskrevet af forlaget Forum. Samme år blev hun optaget på Forfatterskolen for Børnelitteratur, hvorfra hun dimitterede i 2002.

Sideløbende med sin forfattervirksomhed, der udover børne- og ungdomsbøger tæller radiohørespil og teatermanuskripter, afholder Annette Herzog skriveworkshops og foredrag på skoler og biblioteker.

Annette Herzog er bosiddende på Østerbro i København og har fire børn.