Martin Petersen

Nanna Gyldenkærne. 2001.
Main image
Petersen, Martin
Foto: Erik Kragh

Indledning

Dansk forfatter. Har hovedsageligt skrevet romaner for børn og unge.
Martin Petersen voksede op i et rækkehuskvarter i Lyngby. Da han var 15, flyttede familien til Århus, og hurtigt blev Martin næsten indfødt århusianer og fan af AGF. Det kræver, at man tør vælge og handle, men også at man tør håbe: "Jeg har skrevet flere bøger, hvor jeg viser det grusomme i verden, men samtidig viser, at der måske selv i den mest håbløse situation venter et eller andet godt, der gør det værd at fortsætte."

52633087


Blå bog

Født: København, 1950.

Uddannelse: Lærereksamen, 1976.

Debut: Gennemblæst. Thykjær, 1987. Digte.

Litteraturpriser: Kulturministeriets Børnebogspris, 1999. Frie Grundskolers Lærerforenings børnekulturpris, 2000. Danmarks Skolebibliotekarers Børnebogspris, 2001.

Seneste udgivelse: På Djævelens tilskyndelse. Rosenkilde, 2016. Roman.
 

Artikel type
boern

Næsten indfødt århusianer

Martin Petersen blev født i København i 1950 og voksede op i et rækkehuskvarter i Lyngby. Da han var 15, flyttede familien til Århus, og hurtigt blev Martin næsten indfødt århusianer - og naturligvis fan af AGF.

Det var i Århus, han blev student og senere lærer; det var her, han underviste i mere end tyve år, det meste af tiden på Lystrup skole, indtil han i 1998 begyndte at skrive på fuld tid. Det er stadig i Århus, Martin løber sin næsten daglige tur i skov og park, når han har siddet stille for længe foran computeren i den lille lejlighed i Sjællandsgade.

 

 

Verden udenfor

Men der er også en verden uden for Århus, som ikke bliver forsømt: Først og fremmest er Martin Petersen vild med Italien, hvor han er efterhånden er så godt hjemme, at han kan optræde som rejsefører for andre. At snøre vandrestøvlerne og klaske myg i Lapland hører også til blandt favoritterne. En anden slags rejse bragte ham tre uger til Kroatien som frivillig medarbejder i en flygtningelejr.

Skriveriet har i de senere år ført Martin til en række europæiske byer - en forfatter er jo nødt til at lave research og hente inspiration. Ikke mindst Berlin har haft betydning, selvom byen ikke direkte kan genfindes i nogen af bøgerne.