Morten Pape

Artikel type
voksne
cand.mag. og journalist Johanne Luise Boesdal, iBureauet/Dagbladet Information, 2015.
Main image
Pape, Morten
Foto: Politikens Forlag

Indledning

Morten Pape rammer med sin slægtshistorie der, hvor det gør mest ondt. Med sit intense og ærlige indblik i opvæksten i Urbanplanen på Amager stiller han skarpt på en stærkt frustreret og understimuleret samfundsgruppe. Vi hører om den intelligente outsider Morten, der ikke finder genklang i sine omgivelser og driver rundt alene med afgrænsede venskaber i fremmedfjendske danske miljøer – og muslimske miljøer, hvor tiltroen til Danmark og integrationen er lig nul. Vi hører om en familie, der brydes op i mindre og mindre udsigtsløse stykker, indtil det kun er husets beskidte rammer, der holder dem sammen. Vi hører om uforløste drømme, men også om sammenhold på tværs af klippestore afstande. Intet er sort eller hvidt i ”Planen”, for det er virkeligheden, Morten Pape fortæller om.

 

52037719

Blå bog

Født: 24. oktober 1986 på Amager.

Uddannelse: Uddannet bachelor i film- og medievidenskab og går på manuskriptlinjen på den alternative filmskole Super16.

Debut: Planen. Politikens Forlag, 2015.

Litteraturpriser: Bogforums Debutantpris, 2015.

Seneste udgivelse: Planen. Politikens Forlag, 2015.

Inspiration: Litterært Karl Ove Knausgård, Kim Leine, Tomas Espedal, Cormac McCarthy, Tove Ditlevsen. Som manuskriptforfatter er han inspireret af Roy Andersson, Coen-brødrene og Joachim Trier.

 

 

 

 

 

morten