Dorte Roholte

skribent Vagn Sohn. Opdateret af cand.mag. Johanne Luise Boesdal. 2015.
Main image
Roholte, Dorte
Foto: POLFOTO

Indledning

Børne- og ungdomsbogsforfatter Dorte Roholte har skrevet en lang række selvstændige romaner, noveller og serier, der spænder vidt i tematikker og målgruppe. Hun formår at fange børn og unge med både gyserfortællinger, hverdagsrealisme, hestebøger og mystik. Mange af hendes historier er trods variationen taget ud af hverdagen, så man kan træde lige ind i dem og genkende personerne. Og måske finde sig selv, hvis man er en dreng eller pige i skolealderen.

 

134161523

Blå bog

Født: 13. maj 1958 i Præstø.

Uddannelse: Uddannet apoteksassistent, farmakonom.

Debut: Nye omgivelser. 10 noveller om livet i Danmark. Noveller for voksne. Hovedland, 1991.

Litteraturpriser: Indstillet til Orla-prisen 2015.

Seneste udgivelse: Altid Alma. Gads Børnebøger, 2022. (1).

Artikel type
boern

Baggrund

Dorte Roholte er født i 1958 kort før sin tvillingebror. Hendes far havde et øldepot, og hendes hjemmegående mor var imod enhver form for drikkeri. Men det gav tilsyneladende ingen konflikter, og barndommen beskrives som god og tryg. Hun droppede skoletræt ud af gymnasiet og kom i lære som apoteksassistent. Her arbejdede hun nogle år, blev mor til to børn og begyndte at læse HF. Et 13-tal for en dansk stil og en opfordring fra censor om at skrive noget mere blev startskuddet på hendes skrivekarriere. Dorte Roholte var 30 år, da hun sagde op som apoteker og blev forfatter på fuld tid.

I dag – mange bøger senere og for længst et etableret navn – bor hun på en gammel gård på Sydsjælland med dyr, skov og land omkring sig. Inspirationen henter hun blandt andet lige uden for døren. Det kan være en snak med hendes børn eller i den lokale butik. Hun er fraskilt og gift for anden gang med Mads’ far – og Mads og Simons venskab er rent faktisk årsagen til, at Dorte Roholte mødte sin anden mand. Det spiller en stor rolle i hendes liv og forfatterskab, at hendes søn lider af sukkersyge. Om det har hun skrevet romanen ”Et stik til Signe”. Som modvægt til de ofte alvorlige emner, Dorte Roholte tager fat på i en række af sine romaner og noveller, er en forsonende humor altid til stede.

Dorte Roholte voksede op med næsen i en bog og havde læst alle Leon Uris’ og Alistair MacLeans bøger som 8-årig. Som 13-årig opdagede hun verdenen omkring sig og åbnede ikke en bog i årevis. Børne- og ungdomsbøger kom hun derfor aldrig rigtig i gang med som ung. I dag læser hun dem med stor glæde. Hun læser generelt meget, helst danske skønlitterære romaner eller krimier.

Mette

Dorte Roholte har skrevet fem bøger om Mette. Mette elsker heste og får i første bind ”Mette og Mikki” fra 1993 ponyen Mikki. Gennem bøgerne følger vi Mette, fra hun er 10 til hun er 13 år.

24640566

Vi møder gode og dårlige veninder, drenge Mette er forelsket i, rivaler i konkurrencer med hestene og i klassen og konflikter med forældrene. Alt sammen med Mette i centrum omgivet af Mikki, verdens bedste pony, men også andre heste.

Bøgerne kan læses fra 8 år.

 

 

 

 

 

Heste er de bedste

Dorte Roholte har skrevet 5 bøger om Mette. Mette elsker heste og får i første bind Mette og Mikki ponyen Mikki. Gennem bøgerne følger vi Mette fra hun er 10 til hun er 13 år.

22999486

Vi møder gode og dårlige veninder, drenge Mette er forelsket i, rivaler i konkurrencer med hestene og i klassen og konflikter med forældrene. Alt sammen med Mette i centrum omgivet af Mikki, verdens bedste pony, men også andre heste. Serien er pigedrømmen om bøger.

Bøgerne kan læses fra 8 år.

 

 

 

 

 

Adam og Emil

Adam og Emil er bedste venner. Og Adams far synes Emils mor er en steg! Adams storesøster Fie har en kæreste og gider ikke altid passe Adam og Emil. Drengene kommer til byfest, opdager en tyv i huset, vinder en kæmpebamse og har kærester. Alt imens de to kammerater oplever en masse skægge ting, er de bedste venner i hele verden. Der er 8 bøger i serien, og de kan læses, så snart man har lært at læse.

24640523

 

 

 

 

 

 

 

 

Kys og gys

Dorte Roholte har skrevet en række bøger om unge og gys. Bøgerne er korte romaner og lange noveller. Her møder man Mikkel, der en aften ser en hjemmeside om voodoo, og næste dag bliver så dårlig i en dansktime, at han må tage hjem. Hans kvalme bliver så voldsom, at han må ligge ned, så han vakler ind i pigernes omklædningsrum for at hvile på bænken. Men han er også blevet usynlig. Så kommer pigerne ind for at klæde om, blandt dem Sally, som Mikkel er forelsket i.

Nanna skal være alene i et gammelt, forfaldent hus, medens hendes forældre bygger deres nye hus færdigt. Det viser sig, at der er sket en mordbrand i huset. Da Nanna er gået i seng, forsvinder alt lyset i huset, og en gammel dame dukker op.

24494535

Bjørn kan se, hvad der vil ske i fremtiden. Han kan især se, hvad der vil ske i hans bedste ven, Simons familie. Og han kan både se ulykker og forelskelser. Men hvad sker der, da han kan se, at Simons storesøsters kæreste vil køre galt næste fredag aften. Lykkes det at få Simons storesøster til at blive hjemme? Det kan man læse om i "Hvad sker der?" fra 2003.

Bøgerne i gys-serien kan læses fra 10 år.

 

 

Helt almindelige familier

Dorte Roholte har skrevet en lang række bøger om ganske almindelige familier, der omfatter far, mor og børn, men også stedforældre og nye kærester. Det kan være bogen ”Sofies frække bamse” (2001), hvor en grim lilla bamse sætter Sofies lillebror til salg og laver en masse andre ulykker. Eller ”Laura og den omvendte ønskehat” (1992), hvor Laura køber en grim, orange hat og ønsker, at popcornene ikke skal blive blå, og ikke ønsker et bjerg af slik.

Det er bøger for de 8–10-årige.

23577518

For de lidt større er der venskab, kærlighed, familieferie med stedsøskende og gys i en lang række bøger. Hvorfor finder Ida noget takstræ inde hos sin hest Dancer, når nu blot få gram af denne træsort kan dræbe en hest? Læs om det i "Det fremmede i Sally" fra 2003. Det kan være surt at skulle på ferie med sin far, hans nye kæreste og hendes datter. Men på ferien dukker en mystisk sort kassevogn op, og ferien får et noget anderledes forløb end forventet.

Dorte Roholte har skrevet næsten 40 bøger for børn og unge; og der er mange timers læsning om søde og irriterende søskende, mystiske hændelser, venskaber og spirende kærlighed for alle børn og unge.

 

 

Et stik til Signe

I Dorte Roholtes korte roman ”Et stik til Signe” fra 1996 får Signe sukkersyge. Vi følger hende fra de første tegn på sygdommen, som træthed og tørst. Vi får indblik i både familiens, vennernes og klassens reaktion på en livslang sygdom med dagligt medicinindtag i form af indsprøjtninger og strenge kostplaner. Signe, hendes venner og familie får gennem romanen et mere afklaret forhold til sygdommen, der udover de fysiske påvirkninger også medfører psykiske udfordringer. Sygdommen gøres håndgribelig og nærværende og er for alle unge, der lider af sukkersyge eller kender en, der gør det. 

Nye omgivelser

Dorte Roholte debuterede i 1991 med novellesamlingen ”Nye omgivelser”, der er ti skarpe skud på dagens Danmark, som landet så ud i 1990’ernes begyndelse. Vi møder voksne, der i en sådan grad bliver grebet af stemningen og egne fordomme, at de overtager tøndeslagningen ved børnenes fastelavnsfest. Og vi møder Knud på 29 år, der er hjemmeboende og en smule ensom, men som glæder sig til at overraske kollegerne med en ordentlig fest på sin 30-års fødselsdag. Her planlægger han at vise dem nye sider af sig selv og sin generøsitet i form af en overdådig forplejning. Men sådan går det ikke helt. Novellerne kan sagtens læses i de ældste klasser og kan udmærket bruges i danskundervisningen.

Mærkelige Mynthe

”Det var mærkeligt med de kopper. Mærkeligt, at hun først så dem i drømmen og bagefter også i virkeligheden. Hun gav sig til at plaske vand i hovedet.”
”Mærkelige Mynthe”, s. 20.

Dorte Roholte var nomineret til Orlaprisen 2015 for ungdomsbogen ”Mærkelige Mynthe” (2013), som er den første i en serie på foreløbigt tre. Som titlen antyder, er Mynthe ikke en helt normal pige på 13. Natten før sin 13 års fødselsdag har hun en drøm om sig selv i et nyt hus, med en ny veninde og en ny dreng i tankerne. Drømmen bliver begyndelsen til en række episoder, hvor Mynthe kan forudsige ting, før de sker. Som f.eks. sin fødselsdagsgave, før den er pakket ud. Til at begynde med er det spændende, og hun deler sin hemmelighed med bedsteveninden Klara.

50825140

Som handlingen skrider frem, opstår en konflikt, der sætter Mynthe ud på et sidespor rent socialt, men tættere på at lære sig selv og sit ophav at kende. Ved hjælp fra sin farmor, der har samme evner, bliver Mynthe mere fortrolig med det, hun til en start fandt skræmmende. Sideløbende med det fremadskridende handlingsspor beskriver Dorte Roholte, hvordan det er at være en pige på 13. Med forelskelser, Facebook og forældre, der ikke altid forstår dig. ”Mynthe trykkede på accepter og følte sig flov og elendig, fordi hun havde hemmeligheder for Klara. Rasmus havde anmodet hende først, men det blev hun nødt til at skjule for Klara.” (s. 58). Det er i høj grad online, at kærligheden, venskaberne og konflikterne udspiller sig.

”Mærkelige Mynthe” er skrevet til læsere på samme alder som bogens hovedkarakter, og den forbliver befriende tro mod sin målgruppe. Blikket hæver sig ikke over begivenhederne, som de opleves af en teenager. Der findes ingen erfaringer at trække på. Alt opleves på ny og er enten ”fantastisk” eller en ”katastrofe”. En forelskelse kan opstå på et splitsekund, og en sms fra en ny dreng fylder i Mynthes tanker på linje med hendes forældres skilsmisse. Som voksen læser ved vi bedre, men forfatteren lader aldrig sin hovedkarakter i stikken.

Dorte Roholte har skrevet tre selvstændige bøger om pigen Mynthe. Hvordan det går med skilsmissen, skoleskiftet og den spirende forelskelse i drengen Markus kan man læse mere om i ”Mere mærkeligt med Mynthe” (2014).

Knuz

”Det var et held, han skred. For jeg var ved at besvime. Jubii! Det er 1. gang, han har talt til mig. Nu har jeg skrevet hans svar ned. Så jeg glemmer det aldrig.”
”Knuz”, s. 8.

Dorte Roholtes ”Knuz” er skrevet som en dagbog af den 11-12 årige pige Dorte. Dorte er veninde med Sara og vild med Emil Skov fra 6.a. Men hvordan får hun Emil til også at få øjnene op for hende? Hendes veninde har læst i et blad, at ”der er stor chance for at blive kærester, når man er i fare sammen.” (s. 13). Dorte overvejer at forgifte Emil med havegødning, men ender med at bortføre hans kat i håbet om gengældt interesse, når hun kommer med det forsvundne kæledyr. Planen mislykkedes, og Dorte ender ikke med andet end skrammer på armen. De stikker dog ikke så dybt, og en ny plan opstår: Veninden Sara skal ved et ”uheld” komme til at låse Dorte og Emil inde i kopirummet. Alene sammen.

28605382

”Knuz” er skrevet, fortalt og lay outet som en dagbog, der tilhører en pige tæt på puberteten. Dorte er der, hvor tilværelsen begynder at kompliceres, men aldrig bliver mere kompleks end, hvad der kan klares med et par sms’er og en ny dreng i tankerne. Som i de fleste af forfatterens bøger kører forholdet til forældrene som et sidetema. Forældre er i Dorte Roholtes univers tit travle mennesker, der ofte går fra hinanden: ”Først kunne vi ikke helt finde på noget. Men så talte vi om, at min mor og far er ret stressede. Det er alle voksne. Og det er værst, når de laver mad.” (s. 9).

”Knuz” er en mindre bog på 31 sider, som er illustreret med troværdige tegninger fra en teenagepige i en blanding af tusch, kuglepen og blyant. Du kan næsten se Dorte for dig sidde i klassen eller på sit værelse og skrive om, hvad der rør sig i hende. Og det er bogens kvalitet: Dens troværdighed imod sit projekt om at være et indblik i en dagbog tilhørende en teenagepige. Og loyaliteten bliver kun stærkere af navnefællesskabet imellem forfatteren og hendes hovedperson.

Det ender ikke godt

”Nu kan du sidde der,” siger hun. Hun strækker hals for at se hen mod p-pladsen, da hun ud gennem øjenkrogen fanger en bevægelse. Sabine drejer lynsnart hovedet. ”Det skal du ikke bestemme,” siger bamsen med en hæs, pibende stemme.
”Det ender ikke godt”, s. 104.

Det er gys af den værst tænkelige skuffe, Dorte Roholte leverer i ”Det ender ikke godt” fra 2014. Alting emmer af normalitet i fortællingernes hverdagsscenarier med skolegang, forældreskænderier og skilsmisseproblematikker. For normalitet er ikke lig med et børneliv i en traditionel kernefamilie, hvor der er the på kanden og hjertevarme. Den illusion er vi for længst forbi i Dorte Roholtes fortællerunivers, hvor normaliteten er brudte familieliv med flakkende forældre. Men selv de gys og problematikker, den opbrudte hverdag skaber i læseren, er vand ved siden af det, vi har i vente.

Følelsen af, at noget skrækkeligt, men også usandsynligt er ved at ske, skrives listigt frem i hver enkelt novelle som små hint, der tilsammen får det til at løbe koldt ned af ryggen. Som drengen Mathias, der går igennem en dag som usynlig, inden det går op for ham, at han er død. Han faldt ud af et vindue på skolen, da han sad og røg en cigaret.

50961176

En slutning, der er skånselsløst illustreret af Thomas Hjorthaab på s. 25. Eller som i novellen ”Den onde bror”, hvor det hen imod slutningen står klart for drengen Mikkel, at det ikke er hans døde lillebror, der er ond og har sendt ham på kostskole langt væk fra sin familie … men ham selv. Han er den onde. Han er den, der slog sin lillebror ihjel. Med vilje. 

Alle effekter er i brug i ”Det ender ikke godt”. Bamser med dårligt påsyede knappenålsøjne, genfærd, syner, knirkende trapper, ruiner og gamle mennesker, der har oplevet lidt af hvert. Men der er også genkendeligt hverdagsstof, som ikke skruer på andre knapper end dem, der handler om at kapere alle sider af livet. Som at have en gammel oldemor på plejehjem, der altid vil røre ved en: ”… han vil ikke smittes med alt den gammelhed af et næsten halvdødt menneske.” (s. 129). Eller have en enlig alkoholiker i ejendommen, som ens mor siger, de bare må håbe bliver fundet i tide, og ”inden hun begynder at lugte alt for meget.” (s. 61). Gys er blandet med hverdagsrealisme – og indimellem skræmmer begge dele lige meget.

Familien von Hansen holder ferie

”Hjemme i sommerhuset finder de noget snor i en skuffe. Mor har nogle papirclips med, og dem laver de om til kroge. Bagefter leder de efter gode pinde, og Alexander hjælper med at smuldre brød til madding.”
”Familien von Hansen holder ferie”, upagineret

Familien står på trapperne til årets (travle) sommerferie med børneklub, tennis og spansk for begyndere i Dorte Roholtes bog ”Familien von Hansen holder ferie” fra 2011.

Men sådan skal det ikke helt gå. Familien bliver tvunget ned i tempo i et gammelt lånt sommerhus, da faren har glemt at forny sit pas. Fra fastlagte aktiviteter og luksuslejlighed ender ferien med regnvejrsdage og optræk til kedsomhed i et støvet sommerhus med hengemte møbler. Heldigvis titter solen frem, og fiskestænger og gamle børnelege kommer i brug. Der bages snobrød, spilles kort og vigtigst af alt: der opstår tid til hinandens selskab.

28810245

Bogen er en billedbog med tegninger af Susanna Hartmann. Den egner sig til højtlæsning for de 5-7 årige. Selv om serien om familien med det humoristiske navn von Hansen har tydelige budskaber til den voksne læser, forstyrrer bogens voksenspor aldrig højtlæsningen og handlingsplanet. Vi genkender sider af os selv og hinanden i familiens medlemmer – og gensynsglæden er både tankevækkende og underholdende. Der findes foreløbig seks billedbøger om Familien von Hansen.

 

 

 

 

Genrer og tematikker

Dorte Roholte skriver fortrinsvist om hverdagen i en familie set med en teenagers øjne. Hun fortæller med kant, humor og indlevelse om, hvad der rør sig i nutidens unge – både udenfor og indeni. Hvad de skal rumme af skilsmisseramte forældre, opdateringer på Facebook, små irriterende søskende, lektier og ulykkelige forelskelser.

Bøger om overnaturlige hændelser, børneforelskelser, hesteelskende piger, omvendte drømmehatte og et halvt hundrede andre ting er det også blevet til i Roholtes forfatterskab. Triste og glade hændelser udmønter sig i bøger, men også i holdninger. At Dorte Roholtes eget barn har sukkersyge gør, at hun er venlig stemt over for genmanipulation, hvis man kan redde nogen fra sygdommen. Det samme gør sig gældende i forhold til organdonation. Hendes søn kunne jo en dag mangle en ny nyre.

Mange af Dorte Roholtes bøger er illustrerede, og det er de blandt andet blevet af Grete Lis Hansen, Charlotte Pardi, Tove Krebs Lange, Kirsten Raagaard og Mette-Kirstine Bak. 

Beslægtede forfatterskaber

En dansk børne- og ungdomsbogsforfatter, der skriver om de samme tematikker som Dorte Roholte, er forfatteren Mette Finderup. Med serien om pigen Emmy, der bor sammen med sin mor udenfor København – og har en storebror og en far, som bor i lejlighed inde byen – bevæger vi os i en sammenlignelig hverdag med skole, veninder og skilte forældre. Både i valget af emner og den sproglige opbygning rammer Mette Finderup og Dorte Roholte den samme målgruppe: Piger imellem 11-14, som er lige der i livet, hvor der sker en hel masse. For første gang. Hvor forældre og stedforældre stadig er de primære personer i deres liv, men ikke de eneste, der bliver lyttet til længere.

Med gyserfortællingerne, der primært henvender sig til drenge, skriver Dorte Roholte sig ind i en genre, hvor der er masser af gys at hente med varierende chokeffekt. Lars Bøgeholt Pedersen er en af de andre danske forfattere, som med bøgerne ”Edderkopper” og ”Den sidste udfordring”, også går efter at få det til at risle koldt ned af ryggen på de unge læsere. Hvor Dorte Roholte altid har et aspekt af noget andet end gys i sine fortællinger, går Lars Bøgeholt Pedersens ungdomsbøger mere rent efter at underholde og forskrække.

Er der mere mellem himmel og jord? Og kan mennesker spå om fremtiden? Med Mærkelige Mynthe-serien, der handler om en skolepige, som har nogle evner udover det sædvanlige, åbner Dorte Roholte op for nogle af de samme tematikker, som forfatterne Anne-Marie Donslund og Tina Sakura Bestle gør i serien om de siamesiske tvillinger Ærte og H. Tvillingerne hænger ikke længere sammen, men når de står skulder ved skulder kan de læse hinandens tanker. På uhyggeligste vis.

Bibliografi

Bøger af Dorte Roholte

Roholte, Dorte:
Nye omgivelser. 10 noveller om livet i Danmark. 1991. Noveller for voksne. Hovedland, 1991.
Roholte, Dorte:
Sommer på spøgelseshotellet. 1991. Roman for unge.
Roholte, Dorte:
Laura og den omvendte ønskehat. 1992. Småbørnsbog.
Roholte, Dorte:
Mette og Mikki. 1993. 1. del af serie. Letlæsningsbog.
Roholte, Dorte:
Skæve skår i Pisa. 1993. 1. del af serie. Dingobog. Roman for unge.
Roholte, Dorte:
Heste-Mette. 1994. 2. del af serie. Letlæsningsbog.
Roholte, Dorte:
Mette og Jonas. 1995. 3. del af serie. Letlæsningsbog.
Roholte, Dorte:
Skeletter i sneen. 1995. 2. del af serie. Dingobog. Roman for unge.
Roholte, Dorte:
Et stik til Signe. 1996. Zoom on serien. Roman for unge.
Roholte, Dorte:
Slap af, Dennis og Camilla. 1997. 3. del af serie. Dingobog. Roman for unge.
Roholte, Dorte:
Mettes drøm. 1997. 4. del af serie. Letlæsningsbog.
Roholte, Dorte:
Hvid søndag – blå mandag. 1997. Zoom on serien. Roman for unge
Roholte, Dorte:
Gys for en nat. 1999. 4. del af serie. Mini zoom serien. Børnebog
Roholte, Dorte:
Fest i gaden. 1999. 3. del af serie. Mini zoom serien. Børnebog
Roholte, Dorte:
Vild med dig. 1999. 1. del af serie. Zoom on serien. Roman for unge
Roholte, Dorte:
Er Fie en sild? 1999. 1. del af serie. Mini zoom serien. Børnebog
Roholte, Dorte:
Mette og Andrea. 1999. 5. del af serie. Letslæsningsbog.
Roholte, Dorte:
Ugler i mosen. 1999. 2. del af serie. Mini zoom serien. Børnebog.
Roholte, Dorte:
Mia slår til. 2001. 5. del af serie. Mini zoom serien. Børnebog.
Roholte, Dorte:
Sofies frække bamse. 2001 (bi) Ill. af Charlotte Pardi.
Roholte, Dorte:
Roser til en steg. 2001. 6. del af serie. Mini zoom serien. Børnebog.
Roholte, Dorte:
Ikke noget at være bange for. 2001. Zoom ind serien. Noveller for børn.
Roholte, Dorte:
Blodet på gulvet. 2001. Dingobog. Børnebog 4. - 5. skoleår.
Roholte, Dorte:
Djævlespillet. 2002. I alineas udgave fra serien ”Læseløve”.
Roholte, Dorte:
Vild med kærlighed. 2002. 2. del af serie. Zoom on serien. Roman for unge.
Roholte, Dorte:
Emil og Mette – og Mette. 2003. 8. del af serie. Mini zoom serien. Børnebog.
Roholte, Dorte:
Tyven i Adams hus. 2003. 7. del af serie. Mini zoom serien. Børnebog.
Roholte, Dorte:
Hvad sker der. 2003. Zoom ind serien. Letlæsningsbog.
Roholte, Dorte:
Det fremmede i Sally. 2003. Roman for børn.
Roholte, Dorte:
Lørdagsholdet. 2003. Roman for børn
Roholte, Dorte:
Stakkels Alberte. 2004 (bi) Illustreret af Mette-Kirstine Bak.
Roholte, Dorte:
Mig og Daniel. 2004.
Roholte, Dorte:
Projekt veninde. 2004. Zoom on.
Roholte, Dorte:
Mørk fest. 2005.
Roholte, Dorte:
Kys og gys. 2005. Ung dingo.
Roholte, Dorte:
Ikke lutter lagkage. 2006.
Roholte, Dorte:
Magiske Mia 2006. Ps.
Roholte, Dorte:
Helene hader heste. 2007. Blå Dingo.
Roholte, Dorte:
Magiske Mia og det røde hjerte. 2007. Ps. 2. del af Magiske Mia serien.
Roholte, Dorte:
Sallys nye bluse. 2008.
Roholte, Dorte:
Spøger det i kløften? 2008. Gys. serie: Ånder og overtro.
Roholte, Dorte:
Helt vild med heste: noveller, facts, tips og quiz om heste. 2008.
Roholte, Dorte:
Familien von Hansen får en baby. Carlsen, 2010. Billedbog.
Roholte, Dorte:
Familien von Hansen og suttetræet. Carlsen, 2010. Billedbog.
Roholte, Dorte:
Familien von Hansen holder ferie. Carlsen, 2011. Billedbog.
Roholte, Dorte:
Familien von Hansen bliver gift. Carlsen, 2011. Billedbog.
Roholte, Dorte:
Knuz. Alinea, 2011.
Roholte, Dorte:
Familien von Hansen flytter. Carlsen, 2012. Billedbog.
Roholte, Dorte:
Familien von Hansen får en hund. Carlsen, 2012. Billedbog.
Roholte, Dorte:
Skøre hjerter. Carlsen, 2012.
Roholte, Dorte:
På eget ansvar. Carlsen, 2012.
Roholte, Dorte:
Amalie & Sophie 4-ever. Carlsen, 2013.
Roholte, Dorte:
Det ender ikke godt : 6 gyserhistorier. Carlsen, 2014.
Roholte, Dorte:
Hemmeligheden. Carlsen, 2015.
Roholte, Dorte:
Herremandens datter. Carlsen, 2015. Roman for unge.
Roholte, Dorte: Der er noget ondt her. Bolden, 2016.
Roholte, Dorte: Falkonerens kæreste. Carlsen, 2016.
Roholte, Dorte: Heksens tvilling. Carlsen, 2016.
Roholte, Dorte: Sig det ikke til nogen! Bolden, 2017.
Roholte, Dorte: Mørke møder. Høst, 2018. (Drengehjemmet ; 1).
Roholte, Dorte: Kolde kys. Høst, 2018. (Drengehjemmet ; 2).
Roholte, Dorte: Brændte beviser. Høst, 2019. (Drengehjemmet ; 3).
Roholte, Dorte: Sukkerkold. Gad, 2020.
Roholte, Dorte: Smertepunkter - en parcelhuskrimi. Brændpunkt, 2021.
Roholte, Dorte:
Altid Alma. Gads Børnebøger, 2022. (1).

To på sporet - serie

Roholte, Dorte: Sagen om gamle Åges død. Elysion, 2021. (1).
Roholte, Dorte: Sagen om den falske fiskesø. Elysion, 2021. (2).
Roholte, Dorte: Sagen om tyvene i den blå Toyota. Elysion, 2021. (3).
Roholte, Dorte: Sagen om den bortførte hund. Elysion, 2021. (4).

Gyserklubben (Lunderskov) - serie

Roholte, Dorte: En død pige i en død mobil. Elysion, 2016. (1).
Roholte, Dorte: Et uhyre i et skab. Elysion, 2016. (2).
Roholte, Dorte: En dreng på 110 år. Elysion, 2016. (3).
Roholte, Dorte: En advarsel fra en afdød. Elysion, 2016. (4).

Mærkelige Mynthe - serie

Roholte, Dorte:
Mærkelige Mynthe. Carlsen, 2013. Roman for unge. (1)
Roholte, Dorte:
Mere mærkeligt Mynthe. Carlsen, 2014. Roman for unge. (2)
Roholte, Dorte: Meget mærkeligt, Mynthe. Carlsen, 2014. Roman for unge. (3)
Roholte, Dorte: Mynthe & Markus. Gad, 2019. Roman for unge. (4)
Roholte, Dorte: Kun for Mynthe. Gad, 2020. Roman for unge. (5)

Om forfatteren

Artikler og links

Thorsen, Lotte:
Novelledronningen. 2002. Interview med Dorte Roholte. I: Politiken. –- 2002-02-22. –- Sektion 2, s. 1
E-mail: roholtedorte@gmail.com
Interview med Dorte Roholte og hendes datter Louise Roholte.
Uddrag af novelleserien ”Det ender ikke godt”

Søgning i bibliotek.dk

Emnesøgning på Dorte Roholte