Baggrund

Citat
“Og hvordan kan han være et dårligt menneske, når han er den mand, jeg elsker? Takket være ham er jeg ikke længere den ensomme lille pige, der sidder på restauranten og venter på far. Takket være ham eksisterer jeg langt om længe.”
“Samtykket”, s. 77

Vanessa Springora blev født i 1972 i Paris, hvor hun efter forældrenes skilsmisse voksede op med sin mor, der arbejdede i forlagsbranchen – ligesom hun selv gør i dag, hvor hun er direktør for forlaget Julliard. Paradoksalt nok det forlag, der i 1974 udgav en af Gabriel Matzneffs mest kontroversielle titler, “Les moins de seize ans” (De under 16-årige). Matzneff blev meldt til politiet for pædofili, kort efter at Springora debuterede som forfatter i januar 2020.

Springora har læst moderne litteratur på Sorbonne-universitetet i Paris og studeret på International School of Film and TV i Cuba. Hun har skrevet manuskripter til både dokumentarfilm og tv-serier. I 2006 fik hun job som redaktionsassistent på Julliard og avancerede i 2019 til direktør. Det var ifølge eget udsagn her på forlaget – med den progressive metoo-bevægelse som inspiration – at hun fik ideen til at skrive en bog om det overgreb, hun var udsat for som teenager af den betydelig ældre Gabriel Matzneff. Det udmøntede sig i 2020 i den autobiografiske roman “Samtykket”, som trak store overskrifter i franske og udenlandske medier og inspirerede andre kvinder til at stå frem.