Baggrund

Citat
”En bundløs brønd, en nedadvendt hvirvelvind, et uendeligt mørke. Sådan kan man bedst beskrive hullet. Nogle gange forsøger Ester at fylde det op ved at spise efterladte madrester, hun finder på gaden. Ikke så meget fordi hun har lyst, men mere fordi noget i hende siger, at hun skal. At hun på en eller anden måde kun kan fylde hullet op sådan.”
”Mester Ester”, s. 35.

Kathrine Assels er født på Østerbro i København i 1972, men flyttede med sine forældre til Amager to år senere. De første skoleår tilbragte hun på Peder Lykke Skole på Amager, men da hendes mor fik job som jordemor på Faaborg sygehus i 1981, rykkede familien til Sydfyn. Her boede de i en lille landsby med omkring 700 indbyggere, og det var ifølge Assels lidt af et kulturchok.

Efter 9. klasse var hun på udveksling i New York i et år, hvorefter hun tog en sproglig studentereksamen på Faaborg Gymnasium. Som nybagt student arbejdede hun og rejste rundt i verden – blandt andet et år til Indonesien. Herefter vendte hun retur til København og læste Film- og Medievidenskab. Senere flyttede hun til Aarhus, hvor hun tog en masteruddannelse i Børne- og ungdomskultur.

Faren Sven Assels er forfatter, og hun blev tidligt fascineret af hans evne til at skabe universer og begyndte selv at tænke, at hun også havde en forfatter i maven. Som barn var hun optaget af, hvordan hun kunne skabe en historie og forme verden. I et interview på bloggen Ny Dansk Litteratur fortæller hun: ”Jeg kan huske, at det på et tidspunkt gik op for mig, at der var nogle af de børnebøger mine forældre læste for mig, hvor jeg var utilfreds med slutningerne. Men så tænkte jeg, at dem kunne jeg jo bare skrive om. Så jeg begyndte at skrive slutningerne om, og det var inden jeg rigtigt kunne skrive, så min far skrev det ned, mens jeg stod og dikterede. Så klippede jeg det ud, så det passede med en side, og så lagde jeg det om bag i bogen.”  (Ny Dansk Litteratur, 2013. www.dansklitteraturnu.blogspot.com, 2013-05-01).

Igennem hele sin skoletid skrev hun. Digte, historier og indlæg i skoleblade, og hun fik for alvor blod på tanden, da hun vandt en essaykonkurrence – med en præmiesum på 24.000 kr. Kathrine Assels debut’ var en roman for voksne med titlen ”Snydeæg” fra 2008. Da hun debuterede, arbejdede hun i kommunikationsafdelingen hos Jyske Bank i Silkeborg og skrev blandt andet til ungdomsbladet 12:17. Men hun havde lovet sig selv, at hvis det lykkedes at få udgivet en roman, så ville hun sige op, og det gjorde hun – for at følge sin drøm.

”Jeg kunne mærke den stærke følelse i mig, og mens jeg var på arbejde, så sad jeg og tænkte på at skrive mit eget i stedet for. Den stemme måtte jeg lytte til for at være rigtig glad,” siger Kathrine Assels i et interview (Sanne Helene Højbjerg: Kathrine fulgte sin store drøm og blev forfatter. Herning Folkeblad, 2019-10-25).

I dag bor Kathrine Assels i Gammel Rye med sine to drenge. Ved siden af forfattergerningen arbejder hun 15 timer om ugen på Museum Jorn i Silkeborg