Om Forfatterweb

Forfatterweb åbner danske og internationale forfatterskaber for bibliotekers litteraturformidling og læsegrupper, og for skolernes undervisning og opgaveskrivning.

Abonner på Nyt fra Forfatterweb for at få månedligt nyt om vores nyeste portrætter, opdateringer og temaer på Forfatterweb, aktuelle interviews i Forfatterstafetten, og meget mere. 

Portrætterne skrives og redigeres af professionelle skribenter, litterater og journalister. De følger en fast struktur, og indeholder Indledning, Blå bog, filmklip, Baggrund, gennemgang af centrale værker inkl. et udvalgt citat fra det pågældende værk, Genrer og tematikker samt Beslægtede forfatterskaber. Desuden kilder til den videre research og en altid opdateret bibliografi, hvor der er direkte link til at låne værkerne i bibliotek.dk.

Forfatterweb har eksisteret siden 1996 og indeholder i dag ca. 1100 portrætter af forfattere, hvoraf en del er børne- og ungdomsforfattere samt illustratorer. Portrætterne opdateres løbende og antallet af nye forfattere øges med ca. 60 årligt.

Adgang

Som borger kan man tilgå de fulde portrætter ved at logge ind med sin almindelige biblioteks-pinkode eller UNI-login, hvis man er elev/studerende.

Adgang kræver, at ens bibliotek eller uddannelsesinstitution har tegnet abonnement på Forfatterweb/Faktalink. 

 

Lyt til portrætterne

Nu kan man få læst portrætter op på Forfatterweb. Oplæsningsfunktionen kan anvendes på forskellige måder. Man kan få læst hvert kapitel op, hoppe i teksten og få markeret teksten, mens den læses op. Se vejledning i brug af ReadSpeaker her.

 

Målgruppen for Forfatterweb

Forfatterweb henvender sig til en bred målgruppe og er nem at orientere sig i for alment interesserede, læsekredse og elever/studerende i forbindelse med opgaveskrivning.

Der lægges vægt på at understøtte formidlingen i biblioteker og uddannelsesinstitutioner.

 

Nyheder fra Forfatterweb

Man kan abonnere på nyheder fra Forfatterweb ved at tilmelde sig Nyheder om Forfatterweb eller følge Forfatterweb på Facebook.

 

Må man tage print af Forfatterweb?

Man må gerne tage print af Forfatterweb til personligt brug, og biblioteker må gerne udskrive portrætter og temaer til brug i for eksempel deres læsekredse eller formidling i biblioteksrummet, med henvisning til Forfatterweb.

Billede og tekst må ikke gengives i elektronisk form, og enhver anden form for publicering og offentliggørelse, trykt eller elektronisk, må kun ske efter aftale med DBC Digital.

 

Markedsføring af Forfatterweb

Hent film og PR-materiale til Forfatterweb her

 

Kontakt til Forfatterweb

Redaktionen modtager meget gerne forslag til nye portrætter eller andre gode idéer. Skriv til os på forfatterweb@dbc.dk