Om Forfatterweb

Hvad er Forfatterweb?

Forfatterweb, som er fra 1996, er et forfatterleksikon over danske og udenlandske forfattere som omfatter både afdøde og nulevende forfattere. Forfatterweb indeholder ca. 1100 portrætter og temaer. Heraf en del børne- og ungdomsforfattere samt illustratorer (som er markeret med et lille penselikon ud for navnet på den alfabetiske forfatteroversigt). Udvalget er bredt, og der medtages såvel klassiske forfatterskaber som debuterende forfattere inden for alle genrer. Enkelte forfatterskaber portrætteres både som børne- og voksenforfatter. F.eks. Bjarne Reuter og Christina Hesselholdt.

I udvælgelse af portrætter lægges der vægt på at understøtte bibliotekernes litteraturformidling og uddannelsessteder i faget dansk, men også på at følge den aktuelle litteratur og være inspiration for ny litteratur. Således har Forfatterweb en understøttende funktion i forhold til udlån og dannelse, men også en linje der peger fremad og måske inspirere nogen til at læse noget andet end det man plejer.

Alle portrætter opdateres løbende og mængden af nye forfattere øges med ca. 60 årligt.

Hvem står bag Forfatterweb?

Forfatterweb udgives af DBC DIGITAL www.dbc.dk 

Portrætterne udarbejdes af professionelle skribenter, litterater og journalister.

Adgang

Tegn abonnement på  Faktalink/Forfatterweb og få nærmere information om abonnementstegning her

Man kan tilgå siderne enten som UNI login bruger eller biblioteksbruger hvor man logger på med sin pinkode. Hvis ikke man er oprettet som biblioteksbruger, kan man henvende sig til sit folkebibliotek.

Strukturen i Forfatterweb

Artiklerne i Forfatterweb er bygget op efter en fast struktur som indeholder stof om forfatterens liv og værker samt en omfattende linksamling og en fyldig bibliografi med direkte link til www.bibliotek.dk hvorfra man kan bestille bøger, artikler og anmeldelser. 

I www.faktalink.dk  finder man desuden litterære emner som Tekstanalyse, Digtanalyse, Harry Potter, Manga og meget mere. 

Dette lille ikon Pen, som man finder ud for nogle af forfatterne under fanebladet Forfattere, betyder at der er tale om en illustrator eller tegneseriemager.

Udover forfatterportrætterne finder man en oversigt over litterære temaer samt litteraturhistorisk indhold med perioder og genrer hvor forfatterportrætterne sættes ind i en tidsmæssig sammenhæng.

Målgruppen for Forfatterweb

Forfatterweb henvender sig til en bred målgruppe og er nem at orientere sig i for alment interesserede, læsekredse og uddannelsessøgende i forbindelse med opgaveskrivning.

Der lægges vægt på at understøtte formidlingen i biblioteker og uddannelsesinstitutioner.

Må man tage print af Forfatterweb?

Ja, det er tilladt at tage print af Forfatterweb til personlig brug.

Biblioteker må ligeledes tage print og udlevere til egne lånernes personlige brug. Billede og tekst må ikke gengives i elektronisk form.

Enhver anden form for publicering og offentliggørelse, trykt eller elektronisk, må kun ske efter aftale med DBC Digital.

Markedsføring af Forfatterweb

Hent film og PR materiale til Forfatterweb her 

Lyt til portrætterne

Nu kan man få læst portrætter op på Forfatterweb. Oplæsningsfunktionen kan anvendes på forskellige måder. Man kan få læst hvert kapitel op, hoppe i teksten og få markeret teksten, mens den læses op. Se vejledning i brug af ReadSpeaker her

Kontakt til Forfatterweb

Redaktionen modtager meget gerne forslag til nye portrætter eller andre gode idéer. Skriv til os på forfatterweb@dbc.dk

Nyheder fra Forfatterweb

Man kan abonnere på nyheder fra Forfatterweb ved at tilmelde sig Nyheder om Forfatterweb eller følge Forfatterweb på Facebook.