Baggrund

Citat
”Jeg kommer her med min ponykrop,
skabt til at skabe.
Lille dværggud, hvad kan du kræve af mig,
hvad er mine privilegier?
Mit hjerte er kun en meget lille ting i verden, men dyrene har mange privilegier.
Katastroferne er hele tiden nærværende i mit menneskeliv.
Jeg har aldrig levet i en global fredstid,
men dyrene dør også i den kommende atomkrig.”


”Ponyprivilegiet”, s. 7.

Molly Balsby er født 3. februar 1993 på Rigshospitalet til forældrene Helle Broberg Nielsen og Egon Balsby. Hun er vokset op på Østerbro i København. Da hun gik i 3.g, fik de i hendes gymnasieklasse besøg af digteren Mette Moestrup, der lavede et forløb, hvor eleverne skulle skrive tekster. Moestrup så et talent og en lyst til at skrive i Balsby og opfordrede hende til at søge ind på Forfatterskolen. Så Balsby droppede ud af 3.g og søgte og kom ind. Kun 17 år gammel.

”Jeg har siden talt med Mette Moestrup om det, og det hun mente dengang var jo, at jeg skulle søge ind, når jeg havde færdiggjort gymnasiet. Men jeg tog det simpelthen bogstaveligt (…). Jeg tror virkelig kun, at det er en 17-årig, der kan have den der naive tro på, at det nok skal gå.” (Michelle From Hoxer: Molly droppede ud af gymnasiet som 17-årig og søgte ind på drømmestudie: ”Jeg havde ikke en plan B”. Danmarks Radio, 2019-09-15).

Balsby havde allerede skrevet en del på det, der skulle blive til ”Ponyprivilegiet”, da hun tog sin afgang fra Forfatterskolen i 2013. Hun tog en HF og begyndte at læse historie på Københavns Universitet, hvor hun nu er i gang med at tage en kandidatgrad.

I 2019 modtog hun debutantprisen Bodil og Jørgen Munch-Christensens Kulturlegat for ”Ponyprivilegiet”.