Cecilie Grønlund er født i 1998 på Nørrebro, hvor hun stadigvæk bor. Hun er Student fra Det Frie Gymnasium fra 2018, gik i 2020 på skrivelinjen på Københavns Kunstskole og studerer i dag Dansk på Københavns Universitet. I 2021 debuterede hun med Young adult-romanen ”Døgnåben”, og i 2024 udkom hendes anden udgivelse, Young adult-romanen ”Jeg kunne flå noget levende”.
Begge bøger trækker på Grønlunds egne erfaringer. Hendes erfaringer med at være et ungt menneske lige nu og hendes erfaringer med at gå igennem det moderne ungdomsliv plaget af angst. Hun fortæller, at hun som lille døjede med en udefinerbar ondt i maven, at hun græd meget og var nervøs. Da hun blev 11 år, fik hun sin første tvangstanke, og da hun sammen med forældre opsøgte læger og psykologer, blev det ofte slået hen som ”almindelige” ungdomsproblemer; at hun havde kærestesorger eller reagerede på forældrenes skilsmisse. De professionelle voksne tog ikke rigtig hendes angst alvorligt – måske også fordi hun valgte at gemme den væk, fortæller hun: ”Jeg har oplevet, at det har været meget usynligt, fordi jeg har gået og gemt på angsten. Det var nemt nok for mig, fordi jeg bare valgte at være en stille mus.” (Louise Elly Meyer: Psykiatrisk skadestue blev et vendepunkt for Cecilie Grønlund: ”Før følte jeg, at jeg bare skulle tage mig sammen”. Heartbeats, 2024-09-05).
Det var først, da hun flere år senere fik det så dårligt, at hun opsøgte psykiatrisk skadestue, at hun oplevede, at hendes angst og tvangstanker blev taget alvorligt: ”De så mig som syg, som en, der havde det svært og var meget omsorgsfulde.” (Louise Elly Meyer: Psykiatrisk skadestue blev et vendepunkt for Cecilie Grønlund: ”Før følte jeg, at jeg bare skulle tage mig sammen”. Heartbeats, 2024-09-05). Derfor har Grønlund det meget bedre i dag. Derfor, og fordi hun har familie og venner, ”der holdt mig oppe,” som hun siger sammesteds.