Anna Juul er født i 1992 og vokset op i Gentofte. Hendes mor er kemiingeniør og hendes far reklamemand. Efter eget udsagn kommer hun fra ”en ressourcestærk baggrund” (Thilde Thordal Andersen: Anna Juul ser livet som en lang forsvarsmekanisme. Men der er også værdi i det svære. Kristeligt Dagblad, 2023-01-06).
Anna Juul har allerede haft en alsidig karriere. Hun har studeret retorik, uddannet sig til manuskriptforfatter på Den Danske Filmskole og været fast skribent på satireprogrammet ”Den Korte Radioavis” på hedengangne Radio24syv, hvor hun udviklede alteregoet Veronika Katinka Martzen, som også har udgivet en digtsamling, der hedder ”Jeg bruger min krop som et møbel” (2019). Hun har skrevet klummer for Politiken og Weekendavisen, særligt med fokus på psykiatrien og behandlingen af psykisk syge i dagens Danmark.
Det er nemlig svært at komme uden om psykisk sygdom, når man skal beskrive Anna Juul, og den psykiske sygdom hænger også tæt sammen med hendes litterære værker. Hun har haft en række forskellige diagnoser, -”fuld plade i psykiatrien”, som hun selv beskriver det i den autofiktive roman ”Superskurk” (s. 26) – men hun har særligt kæmpet med psykoser, mani og depression.
Som offentlig person er Anna Juul blevet en slags bannerfører for psykisk syges vilkår, og hun har været med til at sætte fokus på, hvor dårligt det står til med den danske psykiatri, for eksempel i programmet ”Debatten” på DR2. Hun savner en psykiatri, der kan favne bredere end blot at få folk til at overleve: ”Det er også vildt vigtigt, men der er mindre fokus på faktisk at få folk til at leve. At få folk til at føle, at der er en værdi i deres liv. Og mit eget politiske projekt er at sige, at der også skal være plads til mig og andre i samfundet i de perioder, hvor vi ikke er funktionsdygtige. At der også er værdi i et liv, der er svært.” (Thilde Thordal Andersen: Anna Juul ser livet som en lang forsvarsmekanisme. Men der er også værdi i det svære. Kristeligt Dagblad, 2023-01-06).