Baggrund

Citat
”Der er noget i luften, jeg er ekspert i at fange, når der er noget i luften. Længe før min far og Bilbo brød ud i et skænderi, kunne jeg mærke det, det var dér jeg begyndte at ryge, det var lettere på den måde. Så stod jeg på havegangen mellem udstuen af mørkt træ og brombærbusken, hev den ene Kings ned efter den anden, mens de tynde vægge lod fragmenterne slippe ud.”

”Fredag lørdag søndag”, s. 33.

Christine Lind Ditlevsen er født i Skanderborg i 1971, men byen har aldrig været hendes hjem. Til gengæld har hun boet femten andre steder i løbet af sit liv, hvilket er symptomatisk for hendes trang til at flytte sig. Hun beskriver sig selv som ”rodløs” (Karen Fjordside Pontoppidan: Interview til Forfatterweb, 2017) og har altid rejst meget. Et fast element i hendes omflakkende liv er hendes mand, som hun har boet sammen med i 20 år. De bor i dag i Gentofte sammen med døtrene på hhv. otte og fjorten år.

Ud over sine mange fysiske rejser får Christine Lind Ditlevsen afløb for sin bevægelsestrang gennem sine skriverier, hvis grundsten blev lagt i de tidlige teenageår. Her startede hun med at skrive små digte, og senere fik hun en internetblog, hvorpå hun dagligt lagde et digt til offentlig skue. Det var her, hun begyndte at tage sine skriverier rigtig alvorligt, og gennem bloggen trænede hun forfattergenet og fandt et sprog, der passede sig for hende at udtrykke sig på. 

Som 20-årig søgte Ditlevsen ind på Forfatterskolen, men fik afslag. I stedet studerede hun religionsvidenskab ved Aarhus Universitet og færdiggjorde uddannelsen i 2002. Dog vedblev hun med at skrive, og i 2015 tog hun på Testrup Højskole for at deltage i skivekurset ”Tag og skriv”. Her mødte hun en blandet skare af forfatterspirer, og hun oplevede, hvordan ”skriveriet blev en holdsport.” (Karen Fjordside Pontoppidan: Ud af ugen, ind i livet, 2015-05-08). Kurset på Testrup gav den rette næring til hendes egen forfatterdrøm: ”At være sammen med alle de andre, unge som gamle, fik mig til at skrive bedre.” (Karen Fjordside Pontoppidan: Ud af ugen, ind i livet, 2015-05-08).

Endeligt udslagsgivende for Ditlevsens debut blev et skrivekursus hos københavnerboghandleren Thiemers Magasin i 2015, ledet af forfatter Christina Englund. I forbindelse med kurset fik Christine Lind Ditlevsen etableret et møde med forlaget Rosinante & Co. – et møde, der skulle føre til udgivelsen af debuten ”Fredag lørdag søndag”.

Ved siden af forfattergerningen er Christine Lind Ditlevsen redaktør ved debat- og netværksforummet ”Kommunikationsforum”.