Baggrund

Citat
”Vandet går, klokken er 9:15/ jeg tror jeg skal føde, siger Marie./ Jeg googler det lige, siger jeg/ og søger på: Hvornår skal man føde./ Efter ni måneder er svaret. (…) Jeg går ud og sætter vand over/ det gør man i film når nogen skal føde/ jeg brygger fennikelte/ det virker som det rigtige at gøre.”
”I min hule hånd”, s. 127.

Mads Mygind blev født 6. juli 1984 i Aarhus, og senere kom en lillesøster til. Hans mor, Elisabeth Køster, er boghandler, og faren, Steen Mygind, er IT-specialist. De første ti år af sit liv brugte Mads Mygind i forældrenes middelklassehjem i Aarhus-forstaden Tranbjerg, og efter forældrenes skilsmisse boede han i Rosenhøj, Viby, og senere i Odder. Folkeskoletiden blev brugt på en lille international privatskole med stort fokus på boglig undervisning og sprog. Mads Mygind var fagligt foran de andre elever og sprang således en klasse over, og som 17-årig blev han student fra Aarhus Katedralskole. I 3.g havde han en aha-oplevelse med poesi, da han læste en bog af digteren Peter Laugesen, og efter gymnasiet havde han tre sabbatår, hvor han læste digte nonstop – samt arbejdede i børnehaver for at spare op til først en backpackerrejse til Cuba og Mellemamerika og senere et ophold på Testrup Højskole.

Opholdet på Testrups skrivelinje skulle vise sig at blive grundlæggende for resten af Mads Myginds liv, for her rykkede hans egne skriverier sig meget, og han oplevede for første gang at få konkret tekstnær kritik af andre forfattere. Han mødte ligesindede, der ville skrive, venner, han stadig har i dag, og han mødte sin kæreste Marie, som han senere fik sønnen Albert med.

I 2005 begyndte han studier på Nordisk Sprog og Litteratur på Aarhus Universitetet, både fordi det lå tæt på hans interesse for litteraturen og for at få SU, så han kunne skrive digte hver dag.

På universitetet blev han formand for foredragsforeningen Kakofoni og kunne dermed invitere sine yndlingsforfattere til Aarhus og opleve dem læse op, og senere blev han formand for litteraturforeningen LIPS (Litteraturen på Scenen).

Undervejs i studietiden debuterede Mads Mygind med digte i Hvedekorn og andre litterære tidsskrifter, og i 2010 udkom pamfletten ”Tilbage er et sart pulver af oprør”, der blev efterfulgt af debutbogen ”Før vi har set os omkring” (2011).

Siden blev han skrivelærer på Skrivekunstskolen på Godsbanen i Aarhus samt på højskoler i Silkeborg og Ry – og med poesiworkshops på skoler. Hans digte er oversat til engelsk og frisisk, og senest er digtsamlingen ”Til den lyse morgen” oversat til fransk. I 2023 udgav Mads Mygind den poetiske og morsomme knækprosabog ”I min hule hånd”, der dels er en arbejdspladsfortælling og dels en historie om fertilitetsbehandling.