Baggrund

Citat
”Situationen var forvirrende. Det hele var forvirrende. Men hun vidste, at der var mange, der var afhængige af hende, afhængige af den beslutning, hun tog. Hun vidste, at hun var den rigtige forstander for Bauneholm og for alle dem, der var afhængige af skolen. Hvis hun flygtede nu, ville korthuset kollapse.”
”Lys over folket”, s. 394.

Ole Tornbjerg er født i Nibe i 1967 og voksede op som barn af højskolelærere på Grundtvigs Højskole i Hillerød. Tornbjergs bedsteforældre var forstandere på Ry Højskole, så højskoleverdenen synes at være en del af forfatterens DNA. Opvæksten gav ham adgang til en verden fuld af kultur, ånd og fællesskab, der var med til at så kimene til voksenlivets forfatterskab: ”Ofte var jeg med, når der var forfatter-foredrag på mine forældres højskole, hvor store navne som fx Dan Turéll, Ebbe Kløvedal Reich og Aarhus-forfatteren Svend Åge Madsen kom på besøg. Det var medvirkende til, at jeg som ret ung begyndte at drømme om at skrive selv.” (Mikkel Tofte Langerhuus: ”I gymnasiet begyndte jeg på det, men jeg var realistisk omkring, at det ikke var noget, jeg kunne leve af”. Euroman.dk, 2024-02-14). Selvom Tornbjerg er taknemmelig for sin højskoleopvækst, beskriver han også hjemmet som præget af en mistrivsel, der hang sammen med forældrenes dedikation til deres arbejde: ”På den ene side foregår der hele tiden alt muligt spændende og idealistisk på en højskole. På den anden side kan det være en udfordring for de højskolefamilier, der bor tæt på skolen og derfor hele tiden er på arbejde. Det kan æde folk op konstant at være til rådighed for skolen og eleverne, hvis man som lærer ikke forstår at bevare grænserne og fastholde privatlivet.” (Mathias Blenner: Opvæksten på Grundtvigs Højskole gav Ole Tornbjerg et stærkt fundament i livet. Kristeligt Dagblad, 2014-04-27).

Ole Tornbjerg har gennem 25 år arbejdet som journalist og dokumentarist bl.a. for TV2-reportageholdet og DR-Dokumentar. Han står bag dokumentarfilm som ”Klimaduks og Blærerøv” (2009), ”Blod i mobilen” (2010) og ”De misbrugte filmbørn” (2018).

Sammen med sin kone Jeanette Øbro Gerlow vandt Ole Tornbjerg Forlaget Politikens krimikonkurrence i 2010 med romanen ”Skrig under vand”. Romanens hovedkarakter, profileringseksperten Katrine Wraa, er siden blevet udgangspunktet for en krimiserie på indtil videre seks bøger.

Ole Tornbjerg bor i Hillerød med sin kone og familiens tre børn.